trucuri calatorie
Foto: Yakobchuk Olena
In aer Ponturi Tuk

Trucuri pentru a călători ieftin

E perioada în care mulți își fac planuri pentru vacanța de vară și caută sejururi la prețuri cât mai mici, încercând să rezerve bilete de avion cât mai ieftine. Dar dincolo de asta, în orice perioadă am fi, cu toții ne dorim să facem economii atunci când rezervăm un bilet de avion pentru plecarea în concediu sau în călătorie, de orice fel ar fi aceasta. De multe ori lăsăm acest lucru în grija agențiilor de turism, fără a ști însă că există câteva trucuri simple prin care putem noi înșine să găsim cele mai bune oferte.

Studiul anul de zboruri, făcut de momondo și bazat pe 12,6 miliarde de tarife și informații detaliate despre 100 dintre cele mai populare rute, îți arată cum să faci acest gen de economii urmând câțiva pași deloc complicați. Prima întrebare pe care ți-o pui este când să rezervi biletul de avion. Statisticile arată că cel mai ieftin preț îl vei găsi cu 53 de zile înainte de plecare, o rezervare în această perioadă aducându-ți un avantaj de preț de până la 26%. Desigur, cele mai scumpe bilete le vei găsi în ziua plecării. Apoi: care e cea mai bună zi a săptămânii în care să zbori? Marțea, biletele de avion sunt, de regulă, cu 12% mai ieftine, cele mai scumpe fiind sâmbăta. În fine, care e cea mai bună oră a zilei la care să zbori? Tot statisticile spun că cel mai indicat e să iei un zbor de seară: va fi cu 6% mai ieftin decât unul de după-amiază.

info zboruri

Momondo e un motor de căutare care compară ofertele a peste 1000 de agenții și companii aeriene, pentru ca utilizatorii să le poată rezerva la cele mai mici prețuri. Spre deosebire de alte motoare de căutare, datele de care dispun cei de la momondo sunt prelucrate pentru a inspira utilizatorii să rezerve și, automat, să călătorească mai mult. Una dintre cele mai bune unelte ale site-ului este Flight Insight, care, așa cum exemplificam mai sus, utilizează toate căutările făcute până în acel moment de către un utilizator pentru a arăta ce factori influențează cel mai mult prețul: numărul de zile înaintea plecării, aeroportul, ziua săptămânii, ora din zi, etc. Flight Insight este disponibil pe mai mult de 10.000 de rute și poate fi accesat apăsând butonul ”Detalii” pentru ruta aleasă.

Vei descoperi că o căutare în momondo îți deschide un întreg univers de opțiuni. Ai posibilitatea de a alege orașul de plecare, destinația, datele de zbor, clasa, numărul de pasageri, copiii și numărul lor, la care se adaugă posibilitatea de a include aeroporturile din jurul celui de destinație, în cazul în care compania respectivă nu aterizează pe cel dorit.

Un fapt interesant este că pe momondo găsești inclusiv un calendar care oferă utilizatorilor informații dspre cum fluctuează prețurile în perioada în care doresc să călătorească. Pornit inițial ca motor de căutare independent, momondo este astăzi unul dintre cele mai de succese motoare de metasearch din industrie, instrument unic care trimite utilizatorului cereri de la mai multe alte motoare de căutare și baze de date, permițând o gamă mult mai largă în rezultatele de căutare.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!