coasta amalfi
Coasta Amalfi, Positano / Foto: Freeartist
Europa

Top 10 atracții turistice pe Coasta Amalfi

Coasta Amalfi este cunoscută pentru peisajele naturale și vegetația sălbatică, elemente care își păstrează farmecul, în ciuda numărului mare de turiști care vin an de an. Aceste peisaje înglobează secole de artă, istorie și cultură. De aceea întreaga Coastă Campania (care include Amalfi) este inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Amalfi este nucleul coastei, iar în jurul lui se află multe încântătoare localități ce merită vizitate una câte una: Positano, Maiori, Ravello – sunt doar câteva dintre acestea. Dar iată mai jos ce să vezi și ce să faci pe Coasta Amalfi, într-un top 10 ce include cele mai frumoase atracții turistice pe Coasta Amalfi.


Pleci în vacanță pe Coasta Amalfi? Ai aici cele mai bune hoteluri de pe Coasta Amalfi!

Amalfi

amalfi

Originile lui datează încă din vremurile războaielor romanilor cu popoarele barbare. O legendă spune că însuși Hercule, fiul lui Zeus, ar fi întemeiat Amalfi pentru a-l dărui unei frumoase fete cu ochi albaștrii precum marea. Adevărat sau nu, orașul se bucură de o puternică dezvoltare prin activitățile maritime datorate deschiderii la mare. Trecutul glorios și frumusețea peisajelor au făcut ca acest loc să fie vizitat de oameni din întreaga lume. După o vizită la catedrală, plimbă-te pe aleile orașului, unde vei găsi magazine, sau delectează-te cu preparatele locale.

Ravello

ravello rufolo

Turiștii numesc acest loc „spiritul orașului”. Datorită aurei pe care o emană, orașul a atras mulți artiști europeni care au venit aici pentru a-și găsi inspirația. Istoria orașului Ravello este conectată cu cea a orașului Amalfi. În perioada în care Amalfi era unul dintre cele 4 cele mai puternice republici maritime, Ravello a atins apogeul frumosului, în special datorită comerțului. Apoi, în urma devastărilor provocate de războaiele din secolul al XIX-lea, Ravello a început să își dezvolte mai mult ramura turistică. Artiști și intelectuali ai lumii alegeau să vină aici, transformând urbea într-o destinație menită elitelor. Nu uita să vizitezi Villa Rufolo, Villa Cimbrone și Catedrala. Micile bisericuțe ale orașului merită vizitate și ele.

Vietri sul Mare

vietri sul mare

Vietri sul Mare este cunoscut a fi „prima perlă” a coastei precum și „capitala ceramicii”. Arta maeștrilor care lucrează ceramica este păstrată cu grijă și dezvăluită doar generațiilor care merită. Operele de artă fabricate din ceramică pot fi admirate la Muzeul de ceramică Villa Guariglia din Raito sau la Muzeul Cargaleiro. Pentru a înțelege de ce este ceramica așa importantă pentru Vietri sul Mare, este suficient să te plimbi pe străduțele orașului: chiar și pe zidurile caselor sunt montate țigle din ceramică, elemente care oferă un look caracteristic străzilor.  Și biserica Sf Giovanni Battista are domul acoperit cu țigle colorate. Dacă vei dori să iei acasă o asemenea operă din ceramică, trebuie doar să te hotărăști la care magazin de artizanat să te oprești.

Positano

positano

Positano este cel mai impresionant oraș de pe Coasta Amalfi și totodată cel mai fotografiat loc din zonă. Apa marii este cristalină, iar plajele sunt pline de turiști în fiecare vară. Două dintre plajele care trebuie menționate sunt Marina Grande și Fornillo. Dar nu doar soarele, marea și plajele sunt motivele care fac din Positano un oraș ce merită vizitat (chiar dacă pentru unele persoane ar fi de ajuns…). Biserica Santa Maria Teresa a Adormirii Maicii Domnului, de exemplu, merită o vizită datorită domului din țigle, turnurilor Saracen, micuțelor sate Nocelle și Montepertuso, locuri incredibil de frumoase.

Positano este cunoscut și pentru magazinele sale iar produsele cele mai căutate sunt sandalele din piele. Plimbând-te pe străduțe și intrând într-un magazin de artizanat poți comanda sandale pe mărimea ta. Mai sunt și alte produse locale care merită încercate cum ar fi: delizie al limone (produse de patiserie cu cremă de lămâie), torta positanese (tort cu alune) și fructe de mare (datorită specificului zonei, fructele de mare sunt proaspete și bune la orice restaurant).

Atrani

atrani

Autenticitatea acestui sat se datorează faptului că își păstrează identitatea pescărească. Este al doilea cel mai mic sat al Italiei, iar în centrul său se află Biserica San Salvatore. Aici casele sunt construite pe versant. Dacă urci până în vârful localității te vei bucura de o priveliște încântătoare asupra întregii coaste. Atrani este un bun exemplu a ceea ce înseamnă un stil echilibrat de turism. Te poți bucura de tot ce îți oferă locația, atâta timp cât respecți toate normele de protecție a naturii. Este locul perfect în care poți evada din gălăgia metropolelor și în care te poți bucura de natură.

Conca dei Marini

Conca dei Marini

Aceasta este o altă bijuterie a coastei Amalfi. A fost destinația de vacanță a multor oameni celebri (atât personalități naționale, cât și internaționale) și este locul unde se află Grotta dello Smeraldo (peștera din smarald) Aceasta este săpată în stancă și expune cele mai frumoase nuanțe de verde ale naturii. Pare concepută pentru a încânta persoanele care o vizitează. Dar dincolo de aceste minuni ale naturii, Conca dei Marini are un patrimoniu arhitectural vast, din care fac parte Mânăstirea de călugărițe Covento di Santa Rosa, unde au fost inventate faimoasele „sfogliatelle”; Biserica Sf Antonio da Padova, cu domul său placat cu țigle și Torre Costiera, cunoscut sub numele de „turnul tăcerii”, din cauza cimitirului său.

Furore

furore1

În interiorul versantului, ascuns în coastă, se află micuțul oraș Furore. Aflat la cumpăna dintre austeritatea rocilor și fluiditatea apelor, Furore păstrează un mare secret: un fiord. Orașul are pe o parte a sa fiordul, iar pe cealaltă Marea Tireniană. Probabil că sunetul puternic pe care îl produce marea a dat numele orașului Terra Furoris (Furore înseamnă „furie”). Calmul străduțelor te va transpune într-o atmosferă de vis. Rocile care ies din apă, vegetația care își caută locul pe pereții clădirilor și sunetul valurilor care se izbesc de maluri… poate paradisul nu e chiar așa departe.

Maiori

maiori

Povestea înființării satului Maiori este încă necunoscută. A fost înființat de greci? De etrusci? De popoarele latine? Probabil nu vom afla niciodată. Aici găsești cea mai întinsă plajă a peninsulei și tot aici ai de ales intre deliciile gastronomice, construcțiile religioase și frumusețile naturii. O simplă plimbare pe străzi îți dezvăluie toate monumentele principale: Collegiata S. Maria a Mare sau castelul S. Nicola de Thoro-Plano. Dacă preferi marea, poți înota în apa albastră sau poți vizita peșterile printre care se numără Grotta Sulfurea și Grotta di Pandora. Nu uita să guști și specialitățile bucătăriei italiene.

Minori

minori

Villa Maritima Romana este probabil atracția principală din Minori. Este construită în jurul secolului I pentru a servi drept casă de vacanță pe timp de vară. În trecut, Minori era destinația preferată a familiilor bogate din Roma. Aleile colorate, parfumul citricelor și culorile mării te vor face să te bucuri de adevărate clipe de relaxare. Pe lângă aceasta vilă, nu trebuie să ratezi Basilica di Santa Trofimena, unde sunt păstrate rămășitele patronului orașului. Arta, cultura și peisajele superbe sunt recomandate iubitorilor de relaxare. Minori așteaptă să își primească noi și noi vizitatori.

Praiano

praiano

Denumirea de Praiano vine de la „Pelagium” (deschidere la mare), iar acesta era probabil locul unde opreau navele pentru comerț. Era locul preferat al Dogilor, care veneau aici pentru a-și petrece discret sărbătorile: liniștea locurilor este ca un pansament pentru trup și suflet. Praiano are două caracteristici: scările și altarele evocative. Scări sunt peste tot (deci fii pregătit pentru o continuă urcare și un continuu coborâș). Altarele au fost făcute de către proprietari pentru a-și arăta posesiile. Fă-ți timp pentru a vizita biserica San Luca Evanghelista, de unde poți admira priveliștile.

Booking.com

About the author

Alexandra Gheorghias

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] de-a lungul unui deal din Positano, Italia, restaurantul La Sponda – care deține o stea Michelin – susține romantismul […]

    • Foarte interesant si de ajutor articol.In septembrie o sa merg pe Coasata Amalfi. Imi doresc mult un ghid cu napoli si Coasta Amalfiteana.Din pacate nu gasesc nimic !!!

      • Buna!rodica ivan te rog cand te intorci,neaparat as vrea si ei niste pareri despre tot ce ai vazut,nu de alta dar m ar ajuta mult tinand cont ca in noiembrie voi merge si eu!multumeesc!

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!