Europa

5 destinații pe care trebuie să le vezi cu ochii tăi

…și când spunem să le vezi cu ochii tăi, ne referim la modul propriu, fără ochelari. Peisajele sunt spectaculoase și am aflat de curând, după o vizită la oftalmolog, că ochelarii îți limitează câmpul vizual și, în funcție de gradul de uzură, îți pot influența negativ atât calitatea imaginii, cât și confortul vizual, detaliem la sfârșitul articolului. Așa că scapă de ochelari și vizitează cele 5 destinații de pe lista noastră, pe care nu ar trebui sa le ratezi iarna aceasta sau măcar în următorii ani.

Pasul în gol, Aiguille du Midi, Chamonix

Franța este cea mai înaltă atracție a Europei. O pasarelă din sticlă, cu o lungime de 3842 de metri, îți permite să pășești de-a dreptul ”în gol”. Sticla este groasă, securizată, îți trebuie doar puțin curaj, însă experiența merită învingerea oricărei temeri, căci priveliștea este cu adevărat incredibilă.

Step-Into-the-Void

Lacul Misurina

Lacul Misurina, din Italia, se află la 1754 metri peste nivelul mării, iar apa este atât de limpede încât reflectă întreaga măreție a munților din jur, ca într-o oglindă. Împrejurimile oferă un refugiu liniștit și aerul este deosebit de proaspăt și curat.

Lacul Misurina
Lacul Misurina

Zermatt

Elveția îți oferă una dintre cele mai renumite destinații de vacanță: Zermatt. Orașul are o frumusețe naturală desăvârșită și ce îl face cu adevărat special este faptul că pe străzile sale nu circulă mașini. O stâncă impunătoare în formă de rechin, Matterhorn, se înalță deasupra orașului și, crede-ne, vei dori să o vezi cu ochii tăi, în toată splendoarea sa. Aici se află regiunea de schi situată la cea mai mare altitudine de pe intregul continent european, deschisă 300 de zile pe an.

Zermatt
Zermatt

Innsbruck

Innsbruck, din Austria, se află în mijlocul munților Alpi, acoperiți tot timpul cu zăpadă. Peisajul sălbatic al munților și centrul urban sofisticat creează un contrast plăcut. Obiectivul turistic definitoriu pentru regiune este casa construită pentru împăratul roman Maximilian, în Altstadt, orașul medieval din Innsbruck, numită Acoperișul de Aur, decorată cu țigle din cupru auriu.

Innsbruck
Innsbruck

Insulele Lofoten

Insulele Lofoten și Tromso din Norvegia oferă minunatul spectacol al Aurorei Boreale. Paleta coloristică formată la contactul dintre particulele energetice din magnetosferă când intră în contact cu atmosfera terestră este uimitoare. Predomină vârtejurile verzi și albastre, uneori și cele roșii și purpurii. Este un fenomen natural care îți taie răsuflarea, nu ai vrea să pierzi niciun detaliu.

Northern Lights

Revenind la ideea de detaliu, cum spuneam la început am fost inspirați de o simplă vizită la oftalmolog, când am aflat că un om cu dioptrie -1 vede bine la 3 metri, iar cel cu -10 nu vede bine nici să treacă pragul casei. Ochelarii și lentilele de contact sunt o soluție provizorie cu numeroase dezavantaje, iar operațiile de reducere dioptrii sunt cele care te scapă de ochelari. Și tot atunci am aflat că la noi există cel mai precis și sigur femtolaser din lume, care reduce aceste dioptrii mari, de -10.

Dr. Andrei Filip 16
Dr. Andrei Filip, clinica Ama Optimex

O singură clinică din București, Ama Optimex, este dotată cu această aparatură si este singura din România și una dintre cele 3 din Europa Centrală și de Est. Deci se poate și la noi. I-am rugat pe medicii de acolo să ne ajute cu câteva materiale și sfaturi despre cum să ne protejăm ochii în timpul călătoriilor, articole pe care sperăm să le consideri utile și pe care te invităm să le citești în perioada următoare. Până atunci îți dorim să vezi bine și să vizitezi locuri spectaculoase.

Notă: informații medicale oferite de Clinica de oftalmologie Ama Optimex, www.amaoptimex.ro, www.scapadeochelari.ro

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!