Europa

Sugestii pentru o vizita in Viena

In ultima vreme, odata cu ofertele sufocante legate de atractiile mediteraneene, Viena a fost usor neglijata ca destinatie europeana de vacanta si cu siguranta, nu este intr-atat de pretuita pe cat ar merita sa fie. Ai mai jos cateva sugestii care te vor face sa urci in primul avion si sa vizitezi acest oras superb. Sau, daca l-ai vizitat deja, poate vei gasi lucruri noi.

Panorama asupra unui oras superb

Atractiile Vienei nu tin cont de vreme cand vine vorba de o vizita a lor, iar capitala austriaca este cu adevarat o destinatie perfect de vizitat in orice perioada a anului. In ciuda acestei afirmatii, majoritatea vizitatorilor vin aici in timpul sezonului de varf din vara, cand este aglomeratie peste tot. Daca poti, gandeste-te sa vizitezi Viena in afara sezonului de varf; mai ales perioada din jurul Craciunului si Anului Nou este una magica, dar si primavara sau toamna sunt frumoase, atunci fiind pusa in valoare lumina ce arunca scanteieri delicate peste cladirile vechi.

Opera de stat din Viena

Viena este un oras destul de compact, avand majoritatea obiectivelor turistice si a hotelurilor situate la mica distanta intre ele, in centru. Cu toate acestea, vizitatorii ar trebui sa faca un efort si sa ia U-bahn (metroul) macar o data, lucru valabil si pentru tramvai. Aceste elemente ale infrastructurii vieneze sunt ele insele obiective turistice si ofera vizitatorilor o noua si interesanta perspectiva asupra orasului. Arhitectura unora dintre statiile de metrou te introduce in atmosfera incantatoare a zilelor de glorie ale Imperiului Austro-Ungar.

Mancarea este una dintre principalele atractii ale orasului, cu feluri traditionale pe cat de variate, pe atat de delicioase. Exista insa si delicatese moderne, nou aparute, dar cu un gust deosebit. Multe dintre acestea sunt servite in restaurantele turcesti care impanzesc orasul, unele fiind cafenele cu stil unde se poate servi si pranzul, in timp ce altele sunt dedicate exclusiv cinelor ceva mai protocolare. Desi mancarea cu specific turcesc nu este ceea ce multi oameni se asteapta sa fie in Viena, ar fi pacat sa parasesti orasul fara a gusta din multimea stilurilor culinare disponibile.

Viena este unul dintre orasele cele mai sigure din Europa, prin urmare vizitatorii sai se pot plimba in voie pe strazi atat ziua cat si noaptea. Desi in Viena infractiunile sunt o raritate, turistii trebuie sa aiba grija la bunurile personale in vagoanele aglomerate de tren si in garile la fel de pline de oameni, intrucat hotii de buzunare sau de bagaje pot sa-si aleaga victimele din randul turistilor increzatori.

Valurile Dunarii suna bine in Viena

In final, nicio vizita in Viena nu e completa fara o excursie la Dunare (pe langa deja celebra vizita la Palatul Schonbrunn). Aici poti trai experiente minunate, dar de multe ori pretul lor este umflat de proprietarii de ambarcatiuni care nu au niciun fel de scrupule. Sfatul cel mai bun este sa dai o tura prin zona pentru a vedea care sunt preturile si sa nu sari in prima barca care iti iese in cale. In mod special, este recomandata excursia pe Dunare catre Bratislava.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

7 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!