Dosar Japonia Jurnal de bord

Hakone: Yunessun Spa Resort – baie fierbinte in vin si sake

Dupa plimbarea pe muntele sulfuros si ingurgitarea oualor negre “gatite” la vulcan, pe Owakudani, am luat telefericul Tozan catre Gora dar ne-am oprit la Yunessun, pentru a petrece cateva ore in paradis. Yunessun Spa Resort este, dupa cum ii spune numele, un… spa. Dar nu orice fel de spa, ci unul care foloseste din plin puterea apelor termale si peisajele spectaculoase ale mediului inconjurator.

Mai intai te duci la receptie si platesti intrarea: 1800 yeni (circa 15 euro) pentru zona cu costum de baie, 1000 de yeni (circa 8 euro) pentru zona “naked” si 2600 yeni (circa 22 euro) pentru ambele zone. Ti se da o bratara cu un chip, pe care o vei folosi pentru a deschide si inchide vestiarul, dar si pentru a cumpara mancare, bautura sau alte lucruri din interiorul resortului, inclusiv masaje sau alte tratamente speciale. Totul se va inregistra pe chip-ul acelei bratari si, la iesire, cand o predai, vei plati suma consumata. Odata cu bratara primesti un halat scurt si un prosop. Te descalti, mergi la vestiare, te dezbraci, lasi totul in lacasul tau, apoi mergi sa explorezi, nu inainte de a face dusul obligatoriu. Un lucru foarte interesant: nu vei putea intra in Yunessun daca ai un tatuaj! Masura este luata preventiv, fiindca tatuajele, in acceptiunea japonezilor, pot fi (si chiar sunt!) transmitatoare de boli.

Zona Yutopia: din timp in timp, se declanseaza “furtuni” cu ploaie

Spa-ul are trei mari zone: Yutopia – o zona mixta, in interior, pentru cei care folosesc costumul de baie, Yunessun – asemenea, dar aflata in aer liber si Mori No Yu, zona “naked”, ne-mixta, in care te barbatii si femeile merg separat si se bucura de facilitatile unui onsen asa cum il gasesti, deseori, in traditionalele ryokan-uri. Yutopia, partea din interior, este mai degraba o zona rezervata copiilor. Dar nu numai, din moment ce aici gasesti nu mai putin de 14 areale diferite, in care te poti relaxa. Ai un sanctuar al apei, o terasa verde, o baie antica romana, un hammam turcesc, cu pestisori sanitari care-ti umbla printre degetele de la picioare si ti le curata, un “jungle gym”, o pestera cu apa fierbinte, o baie finlandeza, cu sauna de rigoare, muntele rodeo (cu tobogane ametitoare), piscine si asa mai departe. Exista chiar si un spatiu intim pentru indragostiti, bazinul “ciocolatei”. In partea centrala, pe marginea piscinelor, se afla restaurante unde poti servi masa. Acestea se gasesc si la etaj, in forme mai elevate, precum restaurantul VINO sau cel cu mancare japoneza Ashigara.

Baie in bazinul cu vin. Vin adevarat!

Partea cea mai spectaculoasa se afla insa in exterior, odata cu intrarea in zona Yunessun. Construite ca un traseu ce se intinde pe un deal, in decorul unei paduri excelent ingrijite, se afla un sir de bai termale, cu specificuri diferite. Intri mai intai intr-o baie termala clasica, apoi iti continui iemdiat drumul pentru baia de cafea. Te lafai cat vrei intr-un bazin cu apa de culoarea si aroma cafelei, apoi sari in urmatoarele doua, in care te intimpina o cascada ce picura apa rece, facandu-te sa te simti ca un scotian intrat in dus. Aventura continua cu urmatorul bazin, cel al vinului: de culoare rubinie, mirosind a vin Beaujolais Nouveau, care se scurge dintr-o sticla uriasa, va trebui sa ai grija sa rezisti tentatiei de a… gusta. Acelasi lucru se intampla si la urmatorul bazin, doar ca aici e vorba de sake. Si chiar si la cel de dupa sake, dedicat ceaiului verde. De precizat ca e vinul, cafeaua, sake-ul, ceaiul, sunt reale! Pe masura ce urci dealul, vei avea parte si de alte bazine, cu apa fierbinte, foarte fierbinte sau de-a dreptul rece, inclusiv de un gheizer, de un bazin cu carbuni sau, de o coborare pe pietre, care te va purta catre parcul copiilor (inchis pe timp de iarna).

Daca te saturi la un moment dat de stat in apa termala fierbinte, poti opta pentru a face masaje sau tratamente naturiste, skin scrubbing si altele asemenea. Totul e facut sa te relaxeze si daca ai intrat acolo apasat de milioane de probleme, intr-o ora ajungi zen.

La iesire, poti cumpara din Mio Mall (un super magazin organizat in stil… mediteraneean) suveniruri sau diverse alte lucruri specific japoneze, produse artizanale din Hakone, de la mancare la… imbracaminte.

Sunt multe asemenea locuri in lume, chiar vecinii nostrii maghiari au cateva stranduri facute sa te relaxezi la standarde decente, insa spa-ul Yunessun are ceva in plus: e paradisul insusi!

P.S.: fotografiile nu sunt originale TukTuk, fiindca in principiu nu ai voie sa intri cu camere foto sau telefoane mobile, din respect pentru ceilalti.

Bazinul cu carbuni
Bazinul cu ceai verde
Zona de bazine din aer liber – facuta sa-ti relaxeze trupul si mintea
Zona Yutopia, cu multe lucruri de descoperit
Rodeo – coborare pe tobogane involburate
Pestisorii au grija de picioarele tale obosite
Vin pe saturate! Din cand in cand, somelierii te servesc cu un pahar.
Sunt peste 25 de tipuri de bazine in care te poti scalda
Baia romana are farmecul ei
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!