Valparaiso orase din america de sud
Valparaiso / Foto: Canva Pro
America de Sud

5 orase din America de Sud de vizitat cu rucsacul in spate

In cazul in care calatoresti de unul singur exista o plaja destul de mare de locuri din intreaga lume in care sa-ti doresti sa ajungi avand doar rucsacul in spate. Alegerea acestora tine de interesele culturale si de pasiunile personale insa important este ca destinatia sa ofere cat mai multe locuri de vazut si lucruri de facut. Si fara-ndoiala ca America de Sud este un continent ale carui orase sunt atat de interesante incat cu siguranta nu te vei plictisi niciodata. Daca o alegi ca destinatie, iata numai cinci dintre cele mai spectaculoase variante de bifat, 5 orase din America de Sud de care te vei indragosti.

1. Rio de Janeiro

statuia isus rio
Statuia lui Isus Mântuitorul, simbolul orașului Rio de Janeiro / Foto: dndavis

Daca spui America de Sud, automat spui Rio de Janeiro, un oras celebru pentru cultura sa dinamica, cunoscut totodata pentru locuitorii sai care stiu cum sa se distreze si cum sa traiasca viata la maxim. Cei care vor sa socializeze si sa intalneasca oameni noi, ar face bine sa-si rezerve un loc intr-unul din numeroasele hosteluri. In Rio sunt multe lucruri de experimentat, de la traseele de pe muntele Sugarloaf pana la relaxarea totala de pe cunoscuta plaja Copacabana. Doua evenimente pe care ar fi de dorit sa le ai in program sunt Carnavalul si trecerea in noul an.

2. Medellin

Medellin
Medellin / / Foto: Canva Pro

Al doilea oras al Columbiei este totodata si cel care s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii ani, devenind un loc sigur si foarte interesant. Avand de paretea sa o imensa bogatie culturala, Medellin, orașul primăverii eterne, e o scena imensa pentru multe companii de teatru, orchestre, dansatori si artisti de toate felurile. Scoli de salsa si de rumba impanzesc orasul care, altfel, si-a capatat numele de “Oras al sculpturilor” datorita numeroaselor opere de arta care se intalnesc la fiecare pas.

3. Buenos Aires

buenos aires orase din america de sud
Viata de noapte intensa in Buenos Aires / Foto: Adonis Villanueva

Capitala Argentinei, si unul dintre cele mai mari orase din America de Sud, e o urbe extrem de variata si, in general, destul de sigura pentru cei care o viziteaza. Si aici gasesti o multime de hosteluri de unde poti pleca in explorarea frumoaselor cartiere sau zone, precum cimitirul Recoleta sau promenada din Palermo. In Buenos Aires se desfasoara anual cea mai mare parada a minoritatilor sexuale de pe continent dar si multe alte festivaluri culturale sau culinare.

4. Valparaiso

Valparaiso
Valparaiso / Foto: Canva Pro

Un oras din Chile cunoscut pentru relieful plin de dealuri si pentru diversele lui mijloace de transport, care include multe funiculare ce trec pe deasupra ta ca fantomele. Intins in jurul unui golf in forma de potcoava de cal Valparaiso e un oras viu in special noaptea, atunci cand erupe cu adevarat atat prin evenimentele din cluburi cat si prin cele de pe scenele culturale. Adauga si alte obiective, precum numeroasele biserici si La Sebastiana, fosta casa a celebrului poet chilian Pablo Neruda si vei avea suficient de multe motive ca sa nu-l ocolesti, ba dimpotriva.

5. Cuenca

Cuenca
Cuenca / Foto: Canva Pro

Acest oras incantator din Ecuador, in care se echilibreaza perfect vechiul cu noul, atrage turistii ca un magnet. Unele parti ale lui au fost reconstruite in vreme ce altele se afla in acelasi stadiu ca acum o suta de ani. In apropiere de Cuenca se afla ruinele incase de la Ingapirca, care a fost pe vremuri unul dintre cele mai importante orase din regiune. De asemenea, izvoarele termale de la Banos reprezinta un excelent loc de relaxare. Cuenca are o faleza superba de-a lungul raului cu acelasi nume care-l strabate.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!