Europa

Manarola, adica Cinque Terre la maxim

Manarola este una dintre cele cinci localitati care formeaza superba atractie turistica din Italia careia i se spune Cinque Terre. Manarola se aliniaza frumusetii unei zone de coasta care se remarca prin profunzimea albastrului marii, prin diversitatea culorilor caselor si prin dramatismul peisajelor.

Ce să vizitezi în Manarola

manarola
Foto: Rudy Balasko

Odata ajuns in Manarola, intrebarea care se pune este… ce poti face aici? Poti incepe, foarte simplu, prin a te plimba. Plimbarea este cel mai bun mod de a explora minunatiile rivierei italiene. Daca vrei sa vizitezi ceea ce se numeste Parcul National Cinque Terre, nu ai alta solutie (in afara de tren) decat sa mergi pe jos. E interzis sa intri cu autoturismul in toate cele cinci orase, inclusiv in Manarola. Si oricum, toate sunt legate printr-un sistem complex de trotuare.

Se poate spune ca Manarola e cea mai frumoasa localitate dintre cele cinci. Aflat pe un deal, la 70 de metri deasupra nivelului marii, satul de pescari are stradute lungi, marginite de case colorate. Nu exista o plaja propriu-zisa dar vei intalni un mic port in care se inghesuie barci pescaresti. Cu siguranta, una dintre plimbari le vei face pe Via dell’Amore (Strada Iubirii), care face legatura intre Manarola si Riomaggiore si care e considerata una dintre cele mai romantice strazi de pe faleza.

Exista chiar si o legenda – se spune ca acesta era locul de intalnire al indragostitilor din cele doua sate vecine. Peisajele sunt fantastice si, daca te napadeste cu adevarat romantismul, poti face ritualul cu lacatelul iubirii vesnice. Retine insa ca, pentru a te plimba pe Via dell’Amore, va trebui sa cumperi un bilet. Asta in caz ca nu ai cumparat deja un card all-inclusive pentru toate cele… Cinque Terre, care ofera acces nelimitat in intregul “parc”, inclusiv pe trasele marcate distinct.

strada manarola
Stradă în Manarola / Foto: Luis Pina Photography

Daca esti un iubitor de arhitectura te vei urca pe varful dealului pentru a face o vizita la biserica San Lorenzo, construita in 1338 de Maestri Antelami, o excelenta reprezentare a scolii arhitectonice liguriene din perioada gothica. Turnul cu clopot, ce dateaza din secolul 14, avea rol de aparare impotriva navelor piratilor care atacau satul dinspre mare. Si de aici vei avea parte de peisaje fantastice asupra Marii Mediterane.

san lorenzo manarola
Biserica San Lorenzo din Manarola / Foto: f8grapher

Cu siguranta, o alta atractie a zonei o reprezinta viile care se intind sub biserica San Lorenzo. In drum spre biserica vei remarca aroma de rozmarin si lamai care razbate dinspre acestea. Localnicii care lucreaza in viile de pe deal vor fi incantati sa-ti vorbeasca despre ele si despre satul lor.

manarola
Foto: Canva Photos

Dupa o plimbare atat de placuta ce poate fi mai potrivit decat sa servesti masa? In Manarola nu vei gasi clasicele lanturi de restaurante ci doar localuri de familie, cu preparate delicioase, o mentiune speciala fiind pentru focaccia, painea italiana care, inmuiata in pesto va satisface orice gurmand. Nu uita sa-ti asortezi bucatele cu un vin alb si sa savurezi la dolce vita, relaxandu-te pe masura locului fabulos in care ai avut norocul sa ajungi.

Citeste si: De ce toata lumea iubeste Cinque Terre

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!