obiective turistice din bavaria
Foto: f11photo
Europa

10 atractii turistice din Bavaria

Bavaria este, probabil, cea mai frumoasa regiune a Germaniei, una cu care nemtii se mandresc si pe care o prezinta, in mod logic, ca fiind bijuteria turistica a tarii. Sunt atat de multe argumente pentru a petrece un concediu in Bavaria incat nu-ti sugeram decat sa te urci in masina si sa pornesti la drum: vei ajunge relativ repede si, cu siguranta, vei avea parte de una dintre cele mai frumoase, curate si linistite vacante din viata ta. Iata 10 atractii turistice din Bavaria, superba regiune in care te vei simti imparat.

1. Munchen

munchen
Munchen / Foto: vinzo

Munchen este capitala provinciei Bavaria si poarta catre Alpi. Unul dintre cele mai frumoase orase ale Germaniei, in care ai muzee de top si arhitectura germana traditionala, un tribut adus trecutului regal bavarez. O portie consistenta a ceea ce inseamna ospitalitatea, cultura si… berea bavareza o poti avea daca participi la celebrul Oktoberfest, festival care atrage annual peste 6 milioane de vizitatori.

2. Nuremberg

Nuremberg
Nuremberg / Foto: RudyBalasko

Nuremberg, oras cu o vechime de 950 de ani, este al doilea ca marime si ca importanta din Bavaria. Aici e musai sa vizitezi Castelul Imperial, care a fost resedinta a multi printi si regi germani, dar si orasul vechi, cu cladirile lui din cherestea, bine conservate, cu casa pictorului Albrecht Durer si cu locurile in care se organizau congresele si petrecerile naziste. In timpul sarbatorilor de iarna, centrul vechi devine un adevarat taram al minunilor, in care troneaza Christkindlmarkt, unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun ale tarii.

3. Castelul Neuschwanstein

Neuschwanstein
Foto: Pixabay

Poate cel mai faimos castel din lume, Neuschwanstein e localizat in Alpii Bavarezi si pare pogorat direct dintr-o poveste: regele Ludwig al II-lea a proiectat castelul, cu ajutorul unui designer de teatru. Fa un tur al castelului si descopera-I minunile, cu tot cu Sala Tronului, in care vei descoperi candelabrul in forma de coroana. Citeste mai multe aici.

4. Oktoberfest

oktoberfest
Foto: Melanie Maya

Oktoberfest e cel mai mare festival din lume si doar unul dintre festivalurile berii din Germania. Annual, peste 6 milioane de oameni vin din toate colturile lumii pentru a bea bere la Munchen, a manca celebrii carnati si a canta in cor melodii bavareze. Festivalul e celebru si pentru halbele uriase dar sunt si alte lucruri de urmarit, in afara de bere. De exemplu, costumele populare traditionale, mancarea savuroasa sau concertele trupelor invitate la festival.

5. Alpii bavarezi

alpii bavarezi
Foto: no_limit_pictures

Plimbari, drumetii montane sau schi – Alpii Bavarezi reprezinta principala destinatie de vacanta a Germaniei. Acesti munti se intind de-a lungul granitei cu Austria si include cel mai inalt varf al tarii: Zugspitze, acolo unde poti schia pana in luna mai. Printre cele mai cunoscute statiuni din Alpii Bavarezi se numara Oberstdorf, Füssen, Berchtesgaden si Garmisch-Partenkirchen.

6. Drumul romantic

drumul romantic obiective turistice din bavaria
Foto: Flavio Vallerani

Drumul romantic este un fel de Route 66 al Germaniei, un concept bazat pe vechiul drum roman: 420 km savurosi printre oraselele Bavariei, de la castelul Neuschwanstein la dealurile de la poalele Alpilor, pe parcursul caruia descoperi vinurile regiunii, vizitezi manastiri abia stiute, sate incantatoare si stai in hoteluri romantice. Doua dintre cele mai frumoase orase aflate pe acest drum se numesc Augsburg si Würzburg.

7. Cuibul vulturului

Kehlsteinhaus
Kehlsteinhaus / Foto: Thomas Fluegge

Kehlsteinhaus a fost un dar pentru Hitler, din partea Partidului Nazist, cu ocazia aniversarii de 50 de ani. Construit in munte, in apropierea localitatii Oberberchtesgarden, in anul 1939, Cuibul Vulturului este un adevarat fenomen arhitectonic. Vei vizita un vast sistem de buncare, apoi vei ajunge, printr-un tunel, intr-un lift de alama, construit direct in stanca si care te va aduce sus, in cabana lui Hitler, acolo unde fostul lider nazist ii distra pe conducatorii lumii. In prezenta, cabana functioneaza ca restaurant, avand si o gradina de vara de unde poti savura privelisti fantastice ale Alpilor Bavarezi.

8. Lagarul de concentrare de la Dachau

Dachau
Foto: digitalimagination

Aflat la 10 km nord-vest de Munchen, in Bavaria, lagarul de concentrare de la Dachau a fost unul dintre primele lagare naziste, servind ca model pentru toate celelalte similare orori construite de catre acestia. Vizitatorii vor face cunostinta cu “cararea prizonierilor”, urmand acelasi drum pe care-l faceau cei concentrati aici, vor vizita baracile, cabinele de baie, curtile si crematoriul, precum si o vasta expozitie in care vor face cunostinta cu istoria neagra a unui loc de trista amintire.

9. Padurea Bavareza

padurea bavareza
Foto: prill

Situata in estul Bavariei, langa granita cu Cehia, aceasta padure nu are faima Padurii Negre insa este mult mai putin aglomerata si, poate, la fel de atractiva pentru iubitorii naturii. Cunoscuta ca fiind intaiul parc national al tarii, Padurea Bavareza cuprinde o sumedenie de lacuri glaciare, munti impaduriti, satucuri traditionale in care se tin festivaluri emdievale dar si numitul Drum al Sticlei, pe care poti experimenta arta traditionala a confectionarii obiectelor din sticla.

10. Exploreaza si descopera satele bavareze

sat bavaria  obiective turistice din bavaria
Satul Wallgau / Foto: FootToo

Daca vrei sa scapi de aglomeratia turistica si sa experimentezi ceea ce se cheama Gemuetlichkeit, concept bavarez celebru, incearca sa petreci timp in cateva dintre satele din aceasta regiune. Una dintre cele mai frumoase zone din Bavaria este Allgau. Opreste-te aici, indreapta-te catre un Gasthaus (restaurant), cumpara suveniruri dintr-un magazin local si fa o plimbare prin imprejurimi. Vei lua astfel o portie sanatoasa din ceea ce inseamna cu adevarat Bavaria.

Pin it!

bavaria pinterest

Citește și: Top 10 lucruri de facut si vazut in Munchen

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!