Hoteluri de lux

Cele mai luxoase hoteluri din India

[dropcap size=small]I[/dropcap]ndia, o tara care este cunoscuta in intreaga lume pentru amalgamul sau fascinant de cultura, dar si pentru istoria plina de glorie, este faimoasa si in randul turistilor de lux pentru unele dintre cele mai scumpe si exclusiviste hoteluri. Considerata una dintre cele mai faimoase destinatii turistice din lume, India ofera celor care o viziteaza o experienta de neuitat ce include o incursiune in cultura ei fascinanta, familiarizarea cu obiceiurile sale, traditiile si ospitalitatea veche de secole. De la metropolele importante precum New Delhi sau Mumbai, pana la zonele incarcate de istorie, precum Udaipur si Hyderabad, aceasta natiune care numara peste 1 miliard de oameni, are cate ceva de oferit pentru toate gusturile.

Un lucru pe care turistii il vor gasi din abundenta in India, sunt hotelurile de lux, al caror ‘nume de cod’ este exclusivismul. Aici intervin in scena nume grele cum ar fi Taj Palace, Oberoi si altele din aceeasi categorie. Aceste locatii iti ofera un lux de-a dreptul decadent si o multitudine de servicii care isi propun sa scoata la iveala tot ce au mai de pret aceste nestemate.

In lumina industriei luxului din India si a imaginii stelare pe care sectorul turismului a dezvoltat-o si a reusit sa o mentina, iata o lista cu cele mai scumpe 10 hoteluri de lux din India.

1.  Hotel Taj Palace, Udaipur, Rajasthan, Pret: 13500 $ / noapte

lake taj

[dropcap size=small]A[/dropcap]flat in pitorescul oras Udaipur, din provincia Rajasthan, hotelul Taj Palace se afla in fruntea listei celor mai scumpe hoteluri exclusiviste din India. De o eleganta aparte si un profund simt al bunului gust, hotelul se afla in mijlocul lacului Pichola, oferindu-ti privelisti de vis ale dealurilor inconjuratoare si o experienta unica de vacanta. Taj Palace are in spate o istorie bogata, el fiind construit in anul 1749 si portretizeaza splendoarea regala pentru care Rajasthan este cunoscuta in intreaga lume. El se afla la numai 30 de minute de mers cu masina de Aeroportul Dabok si odata ajuns la destinatie, esti condus catre hotel, la bordul unei ambarcatiuni. Cu un pret ametitor de 13500 dolari pe noapte, platiti pentru Apartamentul Grand Presidential, acest hotel ofera cazare de lux, in cele mai moderne conditii. Aici exista centru fitness, spa, sala de conferinte si piscina in aer liber. Printre alte facilitati, Taj Palace are receptie nonstop, restaurante, majordom si Internet wireless de mare viteza.

2.  Leela Palace Kempinski, New Delhi, India, Pret: 10000 $ / noapte

Leela Palace Kempinski

[dropcap size=small]S[/dropcap]ituat in ‘enclava’ diplomatica din Chanakyapuri, hotelul Leela Palace Kempinski este o pata de culoare in capitala Indiei si totodata una dintre cele mai fumoase metropole din aceasta tara. Considerat drept unul dintre cele mai scumpe hoteluri din lume, costurile constructiei sale ridicandu-se la 322 milioane de dolari, Kempinski iti pune la dispozitie un lux rar intalnit si servicii iesite din comun. Hotelul are 260 de camere si apartamente la cele mai inalte standarde. Acest lant hotelier de lux ii apatine capitanului C.P. Krishnan Nair, care este si proprietar al complexului turistic Leela Palaces, Hotels and Resorts. In interiorul hotelului vei gasi coloane din piatra, in stil corintic si candelabre elegante din sticla de Murano. Aceasta locatie de lux are preturi variate pentru camere, incepand de la 560 dolari pentru o camera standard, in timp ce Apartamentul Maharaja costa 10000 de dolari pe noapte, ceea ce face ca hotelul Leela Palace sa fie unul dintre cele mai scumpe din India.

3.  Oberoi, Gurgaon, India, Pret: 6800 $ / noapte

oberoi

[dropcap size=small]C[/dropcap]onsiderat a fi centrul financiar al orasului Delhi si ale capitalei regiunii, Gurgaon care se afla din punct de vedere tehnic in provincia Haryana, a evoluat rapid, transformandu-se intr-un centru comercial major al capitalei tarii. Acest oras modern si la cele mai inalte standarde ale tehnologiei gazduieste si unul dintre cele mai scumpe hoteluri din India, Oberoi, Gurgaon. Aceasta locatie de lux ofera o ambianta cu stil, care te ajuta sa te relaxezi dupa oboseala acumulata peste zi, in conditii cu adevarat exclusiviste. Oberoi contrasteaza puternic cu alte hoteluri care se adreseaza oamenilor de afaceri, avand 202 camere spatioase si apartamente. Pentru a asigura tot confortul pentru oaspetii sai, hotelul dispune de o piscina de dimensiuni olimpice, precum si alte piscine private cu apa incalzita. La pretul incredibil de 6800 de dolari pe noapte, Oberoi, Gurgaon este dotat cu tablete iPad si tot aici exista centru spa, sala de fitness, televizoare cu ecran plat si Internet de mare viteza.

4.  Oberoi, Mumbai, India, Pret: 6800 $ / noapte

oberoi mumbai

[dropcap size=small]A[/dropcap]daptat stilului de viata din Mumbai, hotelul Oberoi este o locatie eleganta si luxoasa, care ofera oaspetilor sai tot ce poate fi mai bun in materie de confort. Aflat in centrul cartierului comercial si de afaceri Nariman Point, Oberoi dispune de 214 camere si 73 de apartamente, cu podele din stejar si cu dotari la cele mai inalte standarde. Aflandu-se intr-o zona unde afacerile sunt principala ocupatie, hotelul acorda atentie oaspetilor sai, in sensul ca aici exista un centru de afaceri si 9 sali de conferinte dotate cu echipamente de ultima generatie. Pentru cei care doresc sa se relaxeze dupa o zi grea de munca, aici exista centru spa, sala de gimnastica si masaj. Hotelul Oberoi are room service nonstop, Internet wireless de mare viteza, concierge, iar toate camerele sunt echipate cu plasma. Considerat a fi unul dintre cele mai scumpe hoteluri din India, Oberoi practica preturi care ajung pana la 6800 de dolari pe noapte, pentru apartamentele cele mai mari si exclusiviste.

5.  Oberoi Udaivilas, Udaipur, Rajasthan, Pret: 5700 $ / noapte

oberoi udaivilas

[dropcap size=small]R[/dropcap]ajasthan, sau tinutul maharajahilor, este unul dintre putinele locuri care rezoneaza instantaneu cu tot ce inseamna lux si confort la cele mai inalte standarde. Unul dintre orasele regale din Rajasthan este Udaipur, unde se afla si unul dintre cele mai scumpe hoteluri din India, Oberoi Udaivilas. Construit pentru a scoate in evidenta regalitatea si istoria plina de culoare a orasului, acest hotel de lux isi conduce oaspetii intr-un loc vestit pentru ospitalitate si eleganta. Turistii sunt preluati de la aeroport in limuzine de lux si condusi la locatia de unde se poate admira lacul Pichola, dar si privelitile uimitoare ale dealurilor Aravalli. Cu dotari de lux, camerele si apartamentele hotelului Oberoi Udaivilas au mobilier confectionat manual si cazi de baie in stil victorian. Pentru o experienta de neuitat, te poti relaxa pe durata sederii tale aici, in piscina interioara si poti apela chiar la serviciile unui majordom aflat la dispozitia ta. Tot aici exista si centru spa, centru de fitness, sauna, plasma in fiecare camera si Internet wireless de mare viteza.

6.  Taj Lands End, Mumbai, India, Pret: 5700 $ / noapte

Taj Lands End, Mumbai

[dropcap size=small]C[/dropcap]reand o sincronizare perfecta intre nevoile oamenilor de afaceri, dar si intre cele de distractie ale turistilor obisnuiti, Taj Lands End ofera servicii in conditii de ospitalitate iesite din comun. Recunoscut drept unul dintre cele mai scumpe hoteluri din India, Taj Lands End se afla in centrul financiar al tarii, orasul Mumbai. Acest hotel de lux a fost proiectat in scopul de a oferi oaspetilor sai tot ce e mai bun in materie de lux si confort. Aici poti servi preparate internationale si traditionale indiene, intr-unul dintre cele 4 restaurante, cu specific european, asiatic sau indian. Tot aici se afla salonul Atrium unde poti fuma un trabuc ‘limited edition’, sau poti bea o cafea exotica si te poti relaxa ascultand muzica de jazz. Oamenii de afaceri au la dispozitie un centru echipat la cele mai inalte standarde, precum si sali de conferinte. Exista Internet wireless de mare viteza si seif unde iti poti pastra in siguranta bunurile personale. Hotelul dispune de centru spa, centru de fitness, majordom, concierge si ofera chiar si servicii de babysitting. Printre dotarile moderne se numara plasma, DVD, iar pentru oaspetii cu dizabilitati fizice exista rampe pentru scaunele cu rotile.

7. Oberoi Rajvilas, Jaipur, Rajasthan, Pret: 5200 $ / noapte

oberoi rajvillas

[dropcap size=small]T[/dropcap]inutul regal Rajasthan si capitala sa Jaipur au de multa vreme o atmosfera de eleganta, mentinuta de-a lungul secolelor. In secolul 21, aceasta aura este exemplificata de prezenta multor hoteluri de lux, dintre care se remarca si Oberoi Rajvilas. Considerat unul dintre cele mai scumpe din India, Oberoi Rajvillas reprezinta o colectie de 54 camere de lux, apartamente si chiar 14 corturi de lux, proiectate pentru a oferi o experienta de neuitat oaspetilor sai. Una dintre cele mai populare atractii de aici este gradina Surya Mahal, unde poti servi o cina ce are in meniu preparate autentice si traditionale indiene. Cu servicii de cea mai buna calitate si dotari exclusiviste, acest hotel magnific se ridica la cele mai inalte standarde ale ospitalitatii indiene, care a facut aceasta tara cunoscuta in toata lumea. Aici exista majordom, centru spa, room service nonstop, jacuzzi, sauna si piscina exterioara. Pentru o noapte petrecuta intr-una dintre cele mai exclusiviste camere din hotelul Oberoi Rajvilas, trebuie sa platesti incepand de la 5200 de dolari.

8.  Taj Falaknuma Palace, Hyderabad, Andhra Pradesh, Pret: 4500 $ / noapte

DSC_0504

[dropcap size=small]C[/dropcap]onsiderat nestemata sudului Indiei, Hyderabad, capitala provinciei Andhra Pradesh a fost numit multa vreme “Orasul perlelor”. In afara de faimosul hotel ‘Biryani’, in Hyderabad se afla si luxoasa locatie Taj Falaknuma Palace. Aceasta cladire istorica, este cunoscuta a fi resedinta familiei regale Nizam of Hyderabad si a avut nevoie de aproape 10 ani pentru a fi resturata si transformata intr-un loc unde luxul si ospitalitatea sunt la ele acasa. Hotelul este probabil cel mai exclusivist din India, aici existand 60 de camere de lux si apartamentul Grand Suite, marturie vie a regalitatii indiene. Interioarele sunt decorate cu piele si mobilier din lemn, in timp ce de tavan atarna candelabre. Falaknuma Palace este vestit in intreaga lume pentru cea mai lunga masa unde se poate servi cina si la care pot lua loc 101 persoane. Cu o suprafata de aproape 130000 de metri patrati, Falaknuma Palace ofera oaspetilor sai terenuri de tenis, piscina exterioara, salon interior, de unde se poate admira privelistea magnifica a orasului, aflat la 600 de meri mai jos de dealul pe care este situat hotelul. Cei care prefera confortul oferit de camera luxoasa in care sunt cazati, pot beneficia de room service, piscine private, Internet de mare viteza si chiar majordom. Oamenii de afaceri gasesc aici sali de conferinte, dotate ultramodern. Taj Falaknuma Palace are preturi chiar si de 4400 dolari pe noapte, ceea ce face ca el sa fie cu siguranta unul dintre cele mai scumpe hoteluri din India.

9. Leela Palace Kempinski, Udaipur, Rajasthan, Pret: 4500 $ / noapte

leela palace udaipur

[dropcap size=small]U[/dropcap]daipur, Rajasthan cu peisajul sau de vis si istoria sa vibranta, este nu numai o destinatie cautata de toti turistii, dar si o locatie pentru multe hoteluri de lux, dintre care se remarca Leela Palace Kempinski, Udaipur. Aflat pe malul lacului Pichola, acest hotel de lux iti ofera privelistea magnifica a dealurilor Aravali Hills si iti face cunostinta cu istoria regalitatii acestei regiuni. Unul dintre cele scumpe hoteluri din India, Leela Palace Kempinski are 73 de camere de lux si 8 apartamente, in care se regasesc artefacte si mobilier traditional din Rajasthan. Hotelul de lux este dotat cu centru spa, sala de gimnastica, piscina exterioara si jacuzzi si ofera si cursuri de yoga. Tinand cont de nevoia de distractie a turistilor, oaspetii au la dispozitie televizoare HD LCD, playere Blu-Ray si chiar tablete Bose iPod. In acest hotel exista si centru de afaceri, sali de conferinte si Internet de mare viteza. Cel mai grandios dintre apartamentele hotelului Leela Palace Kempinski costa 4500 de dolari pe noapte.

10. Hotel Taj Mahal Hotel, Mumbai, India, Pret: 3800 $ / noapte

Taj Mahal Hotel, Mumbai

[dropcap size=small]C[/dropcap]onsiderat a fi mai vechi decat fabuloasa “Poarta a Indiei” si unul dintre cele mai faimoase simboluri ale orasului Mumbai, Taj Mahal Hotel Mumbai, Palace Wing este de departe unul dintre cele mai de seama hoteluri din lume, inca din anul 1903. Aceasta locatie de lux ocupa un loc special in inima oricarui indian, nu numai datorita mostenirii sale bogate, dar si ca urmare a momentelor grele prin care a trecut in timpul atacurilor dn Mumbai, din anul 2008. Unul dintre cele mai scumpe hoteluri din India, Taj Mahal Hotel Mumbai reprezinta elita capitalei financiare a Indiei, cu eleganta sa iesita din comun si ospitalitatea recunoscuta la nivel international. Hotelul dispune de 285 de camere luxoase, alaturi de cateva apartamente si de nu mai putin de 10 restaurante. Oaspetii sai beneficiaza de servicii ireprosabile, avand la dispozitie room service nonstop, babysitting, si majordom. Tot aici se afla un centru de afaceri cu facilitati pentru organizarea de video conferinte, concierge si Internet wireless de mare viteza. Printre alte dotari se numara centru spa, sala de fitness, sauna si piscina exterioara. Taj Mahal Hotel Mumbai, Palace Wing ofera cazare de lux, la un pret pe masura: 3800 dolari pe noapte pentru apartamentul Grande Luxury.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!