Torremolinos
Torremolinos / Foto: Stanislava Karagyozova
Europa

Ce poti face pe Costa del Sol

Sunt multe lucruri pe care le poti face pe Costa del Sol, indiferent de motivele pentru care ajungi sa vizitezi aceasta regiune spaniola. Restaurante si baruri fara numar impanzesc statiunile turistice din Costa del Sol, alaturi de tot felul de alte atractii printre care se numara plaje fantastice, parcuri acvatice, cursuri de golf, piete, parcuri de distractii, festivaluri culturale si aproape toate sporturile acvatice care exista pe lumea asta. Iata, in mare, ce poti face pe Costa del Sol.

Ce poti face pe Costa del Sol – mergi la plaja

plaja costa del sol Ce poti face pe Costa del Sol
Plajele de pe Costa del Sol – aglomerate pe timp de vara / Foto: JupiterImages

160 de kilometri de coasta sunt alcatuiti din plaje si hoteluri mai mult sau mai putin pe plaja, desi intinderile de nisip sunt in centrul atentiei. Majoritatea lor sunt intretinute cu grija, curatate in mod regulat si mentinute intr-o stare ireprosabila, aici existand patrule de politie, salvamari, dusuri, baruri si toate facilitatile. Acestea sunt plajele care iti vor oferi tot confortul de care ai nevoie si unde te vei simti ca acasa. Desigur, exista si multe alte nestemate ascunse pentru cei care vor sa scape de aglomeratie si sa se bucure de liniste.

Ce poti face pe Costa del Sol – te distrezi intr-un parc tematic

Aquaparcul Mijas
Aquaparcul Mijas / Foto: minube.net

Costa del Sol este impanzita de numeroase parcuri tematice. Printre ele se numara:

Parcul acvatic Torremolinos. Acesta se afla la 50 de kilometri distanta de Marbella si se intinde pe nu mai putin de 70000 de metri patrati. Printre distractiile de aici se numara o spirala kamikaze si cateva tobogane aproape verticale, precum si multe alte zone de distractie pentru cei mici, jacuzzi si piscine cu valuri.

Parcul Mijas. Acesta este unul dintre principalele parcuri acvatice din Costa del Sol, care se afla aproape de principala autostrada care duce spre Fuengirola. Parcul este deschis in fiecare zi, de la ora 10 pana la 18.

Parcul tematic Tivoli World. Acesta este un parc tematic cu numeroase atractii, un teatru in aer liber unde au loc reprezentatii live de comedie, muzica si dans. Aici exista si un oras Wild West si o piata andaluza, cu dansuri flamenco.

Banalmadena Marina. Parcul are expuse peste 30 de specii de vietati marine, printre care caracatite, tipari recifuri de corali si rechini. Tot aici exista baruri, restaurante, un complex unde poti admira nenumarate specii marine si numeroasele iahturi care impanzesc portul.

Ce poti face pe Costa del Sol – calaresti

cai Thoroughbred
Caii din rasa Thoroughbred, un alt argument pentru a vizita Costa del Sol / Foto: imagenavi

Printre alte specii de animale, caii au avut un rol vital in viata comunitatii rurale, timp de multi ani de zile. Cea mai reprezentativa populatie de cai pur sange din lume isi datoreaza popularitatea, cailor din Andaluzia, carora li se alatura cei arabi si desigur cei din rasa Thoroughbred. Caii pot fi inchiriati in multe locuri. Mici grajduri, hoteluri, scoli de echitatie si ferme pun la dispozitia celor pasionati multe varietati de cai, de la cei din partea locului pana la armasari albi, de o frumusete rar intalnita.

Ce poti face pe Costa del Sol – privesti balenele si delfinii

delfini costa del sol
Delfinii se simt excelent in apele ce scalda Costa del Sol / Foto: ads-space.com

Golfurile Gibraltar si Straits se mandresc cu o populatie remarcabila de delfini si balene. Aceasta este probabil cea mai buna locatie din Europa, din punct de vedere al locurilor in care poti admira delfinii si balenele in habitatul lor natural.Se considera pe drept cuvant ca balenele din aceasta zona sunt cele mai mari din lume si in fapt ele chiar sunt, in cele mai multe situatii ajungand pana la 36 de metri lungime si la o greutate de pana la 190 de tone.

Ce poti face pe Costa del Sol – te bucuri de arta

Majoritatea municipalitatilor si asezarilor din Costa del Sol servesc drept adapost pentru bogatii autentice care adesea sunt trecute cu vederea de catre turisti. Printre acestea se numara ruine arheologice, sculpturi, bijuterii si picturi, toate reprezentand o marturie autentica a mostenirii artistice remarcabile din regiune. Acestea se gasesc in catedrale, biserici, manastiri, muzee si primarii.

Citeste si: Malaga, oaza culturala de pe Costa del Sol

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!