Hoteluri

7 slujbe hoteliere ciudate din America

Cu peste 52.000 de locatii, industria hoteliera din SUA este o veriabila creatoare de joburi, numarul angajatilor din acest domeniu ridicandu-se la 1,8 milioane persoane. Printre ei: bucatari, ospatari si cameriste, dar si maestru de ceremonii pentru rate, guacamolog si instructor pentru cereri in casatorie.

Da, astfel de slujbe exista. Pentru hoteluri ele furnizeaza oportunitatea construirii unei reputatii de nestirbit; pentru oaspetii lor, adauga un plus de umor sau personalitate unei experiente care in general nu iese cu nimic din tipare. Iar pentru cei care cauta o slujba in acest domeniu, cele din lista de mai jos sunt cu siguranta mai tentante decat cea de spalator de vase sau de toalete.

[highlights color=”red”]Instructor de surf pentru caini – Loews Coronado Bay Resort[/highlights]

dog surf

Surful nu mai este de mult o activitate pentru oameni – cel putin nu la acest hotel din San Diego, unde Fifi si Fido, sau cum l-o chema pe respectivul caine, se pot bucura de lectii de surf private, oferite de un instructor specializat, angajat al hotelului. “Surful tine de echilibru,” spune Teevan McManus, proprietar al Academiei de surf din Coronado, care tine cursurile pentru caini. “Un centru gravitational redus ajuta, dar daca un caine se simte in largul lui in apa, el poate face si surf.”

Mc Manus incepe prin a-si duce “elevii” pe plaja, ii obisnuieste cu apa mica, apoi ii lanseaza in valuri. Proprietarii cainilor sunt bineveniti sa participe, dar cand e vremea de saltat pe valuri, sunt primite numai animalele.

“E ca si la oameni,” mai spune McManus. “Unii o fac cum trebuie, altii nu. Dupa cate se pare insa, cainii sunt mai buni surferi decat oamenii.”

[highlights color=”red”]Maestru de ceremonii pentru rate – Peabody Memphis[/highlights]

Duckmaster

Cu aparitia sa insolita e greu sa il ratezi pe Anthony Petrina. Poate si pentru ca este vazut cel mai adesea in fruntea coloanei de rate care marsaluieste de doua ori pe zi la Peabody, o traditie veche de 80 de ani, in care ratele coboara din cotetul de pe acoperis, parcurg un covor rosu si incheie parada triumfal, in fantana din hol.

In calitatea sa de maestru de ceremonii pentru aceste pasari, Petrina are grija de toate aspectele legate de ingrijirea lor, printre care hranire, instruire si aparare. Inainte, el a lucrat in hotelul Capriccio Grill, dar atunci cand fostul conducator s-a retras acum doi ani, cariera sa parea sa zboare pe fereastra. “A deveni conducator de rate este o sansa unica in viata,” spune el, ceea ce nu prevesteste nimic bun pentru cei care spera sa ii urmeze in post. “Primul angajat in aceasat slujba a lucrat 50 de ani in domeniu, asa ca eu mai am inainte 48.”

[highlights color=”red”]Valet pentru pesti – Fairmont Vancouver Airport[/highlights]

Desi nu este un hotel american, aceasta locatie canadiana reprezinta un loc de popas popular in ramdul americanilor care se reintorc de la destinatiile de pescuit din British Columbia. Nu e de mirare ca unii dintre oaspeti se cazeaza avand asupra lor niste “suveniruri“ destul de mari si adesea mirositoare.

Aici lucreaza Harvey Makasa, valetul pentru pesti al hotelului, care ii elibereaza pe cei cazati aici de ‘poveri’, depozitandu-le intr-un congelator cu un volum de 16 metri cubi, urmand ca turistii sa isi primeasca pestii inapoi la plecare. Acestia furnizeaza informatii legate de marimea pestilor, care sunt astfel inscrisi in concursul organizat de hotel, pentru cea mai mare captura. Castigatorul primeste drept premiu doua nopti de cazare la orice hotel Fairmont din America de Nord.

[highlights color=”red”]Guacamolog – Ritz-Carlton, Dallas[/highlights]

Image: Guacamologist

Poti alege un avocado in momentul sau de maxima prospetime? Intelegi interactiunea subtila dintre sare, lime si usturoi prajit? Poti sa impartasesti zilnic din cunostintele tale oaspetilor infometati, iar cand este cazul, sa ii ajuti sa creeze propriile lor delicii culinare?

Daca da, inseamna ca stii ce trebuie sa faci ca sa devii guacamolog, la fel ca Todd Sabo de la hotelul Ritz-Carlton din Dallas, care sustine zilnic in holul locatiei prezentari legate de prepararea sosului guacamole, pe baza de avocado. Participantii pot afla secretele unui guacamole de succes, pot testa rezultatul in compania unei mini margherita si, daca anunta din timp, isi pot pune sortul de bucatar si pot deveni guacamologi pentru o zi.

“La baza meseriei mele nu stau concepte foarte sofisticate. Nu trebuie decat sa iubesti fructele de avocado si sa iti placa sa vorbesti despre ele.”

[highlights color=”red”]Instructor pentru cereri in casatorie – Stowe Mountain Lodge[/highlights]

proposal

In calitatea sa de organizator de nunti, Calais Van Horn a vazut tot felul de scenarii de cerere in casatorie – ascunderea inelului in desertul adus la masa, sau in scobitura sticlei de sampanie etc – asa ca acum doi ani, ea si-a facut ei insasi o propunere: decat sa fie un facilitor responsabil cu ce se intampla dupa ce cererea in casatorie a fost formulata, de ce sa nu ii ajute mai bine pe petitori, oferindu-le o experienta personalizata?

De atunci, ea impreuna cu Gabrielle Lungo, au contribuit la organizarea de astfel de scenarii, de la plimbari in noapte cu snowmobilul, pana la o partida de golf in care viitorul mire baga mingea intr-o groapa si scoate de acolo un inel. “Locatia este cu adevarat romantica,” spune Van Horn, “si unii dintre baietii astia au nevoie doar de putin ajutor pentru ca totul sa fie perfect.”

[highlights color=”red”]Doctor pentru ochelari de soare – Four Seasons Resort Lanai[/highlights]

Imagineaza-ti ca stai pe marginea piscinei si observi dintr-odata o zgarietura pe ochelarii tai de soare Gucci sau pete pe noua achizitie Serengitis. Asta nu e o problema la Four Seasons Resort din Manele Bay, unde un angajat pe nume Dr. Shades se afla la datorie pentru a curata lentile, a face sa dispara zgarieturi si a rezolva in general orice probleme legate de ochelarii de soare.

Il gasesti pe malul piscinei de la 11 dimineata pana la 3 dupa-amiaza – imbracat intr-un tricou pe care scrie Dr. Shades, sort si centura cu unelte si cutia medicala – asta daca nu are de-a face cu probleme mai serioase care necesita si alte echipamente. Orice s-ar intampla nu trebuie insa sa iti faci griji, doctorul are intotdeauna la indemana o pereche de ochelari de rezerva, gata sa ti-o imprumute.

[highlights color=”red”]Majordom pentru tequila – Ritz-Carlton, Dove Mountain[/highlights]

Image: Tequila butlerDaca viziunea ta despre un majordom este accea a unui servitor ciufut, care aranjeaza baile si pernele in camere, inseamna ca nu l-ai cunoscut pe Richard Gutierrez, majordomul oficial pentru tequila, de langa Tucson. Majoritatea timpului il vei gasi impingandu-si caruciorul pe marginea piscinei, oferind mostre gratuite de tequila spre degustare si explicand subtilitatile unor termeni precum reposado, añejo si asa mai departe.

Potrivit lui Gutierrez, secretul pentru a fi un majordom de succes pentru tequila consta in trei lucruri: sa-ti placa sa interactionezi cu clientii, sa fii capabil sa faci fata celor in stare de ebrietate si sa te intereseze cu adevarat tequila.”

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!