spania barcelona
Barcelona / Foto: haveseen
Europa Top 10

Top 10 atractii turistice din Spania

Spania poate fi o surpriza pentru cei care au in minte imaginea luptelor date pentru un loc pe una dintre plajele sale aglomerate sau a unui pahar de Sangria, savurat in timp ce asisti la o lupta de tauri sau la o reprezentatie de flamenco. De la monumentele antice lasate de romani si mauri, castelele medievale, satele „albe” din Andaluzia si pana la fascinantele orase Barcelona si Madrid, Spania e un amestec fantastic de atractii culturale si istorice.

Peisajul variaza la tot pasul. Estuarele vesnic verzi din Galicia contrasteaza cu deserturile din Almería sau cu muntii abrupti din Sierra Nevada. La toate acestea se adauga plajele fara numar care impanzesc coastele Spaniei. Desi aglomerate pe timpul verii, exista si locatii mai izolate. Lista de fata iti prezinta un prea restrans top al celor mai frumoase atractii turistice din Spania.

Rezervă un zbor spre Spania, la cele mai bune prețuri:


Iar dacă ai în plan o vacanță sau o călătorie, găsești aici cele mai bune hoteluri din Spania!

10. Palacio Real, Madrid

Palacio Real
Palacio Real / Foto: kasto

Sau Palatul Regal din Madrid este resedinta oficiala a regelui Spaniei, desi este folosit numai in cadrul ceremoniilor statale. Palatul Regal a fost construit intre anii 1738 si 1755, iar regele Carlos III s-a instalat aici in anul 1764.

9. Cursele de tauri de la Pamplona

pamplona
Cursele de tauri, o provocare pentru ceea ce inseamna Spania / Foto: tripsavvy.com

Pamplona este un oras din Navarra, faimos pentru festivalul San Fermín, organizat aici in fiecare an, intre 6 si 14 iulie. Punctul de atractie al festivalului il reprezinta El Encierro, cursa de tauri, o activitate care consta in alergarea in fata a zeci de tauri, carora li s-a dat drumul sa alerge pe strazile orasului.

8. La Concha, San Sebastian

tara bascilor
Foto: Andrey Khrobostov

Protejat de vanturile puternice de stanci inalte si insule, despre La Concha din San Sebastian se spune ca este cel mai tare oras-plaja din Europa. Aici poti face surf, te poti plimba pe faleza incantatoare sau poti admira frumoasele peisaje.

7. Apeductul din Segovia

Apeductul din Segovia
Apeductul din Segovia / Foto: tatsuo115

Apeductul din Segovia este unul dintre cele mai bine pastrate monumente lasate de catre romani in Spania. Vechiul apeduct poarta apa pe o distanta de 16 kilometri, de la raul Frío pana in Segovia si a fost construit din 24000 de blocuri masive din granit, fara a folosi mortar. Construit probabil in jurul anului 50 e.n., inca furnizeaza apa orasului, chiar si in secolul 20.

6. Cuenca

Cuenca
Cuenca / Foto: demarfa

Aflat intre Madrid si Valencia, Cuenca este un exemplu magnific de oras medieval, construit in munte. Numeroasele case „atarnate” sunt ridicate direct in stanca, facand din Cuenca unul dintre cele mai interesante orase din Spania, o nestemata a provinciei Castilla La Mancha.

5. Ibiza

ibiza
Ibiza / Foto: Michal Collection

Ibiza este una dintre insulele Baleare din Marea Mediterana, aflata in largul coastei Spaniei. Insula este una dintre cele mai populare destinatii din Europa, in materie de distractie. In timpul verii, populatia de aici se dubleaza prin numarul turistilor veniti in Ibiza sa petreaca.

4. Sagrada Familia

sagrada familia
Sagrada Familia / Foto: TomasSereda

Este o biserica romano-catolica impresionanta si una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Spania. Sagrada Familia a fost proiectata de catre Antoni Gaudí, arhitectul catalan care a „modelat” Barcelona si care a lucrat la acest proiect timp de aproape 40 de ani, pana la moartea sa in anul 1926. Constructia bazilicii a inceput in 1882, aceasta nefiind inca terminata.

3. El Escorial

El Escorial
El Escorial / Foto: Tolola

Cuibarita la poalele muntilor Sierra de Guadarrama, manastirea El Escorial a fost centrul politic al imperiului spaniol, sub domnia regelui Philip II. Philip l-a numit pe Juan Bautista de Toledo drept arhitect, in anul 1559 si impreuna au realizat El Escorial, un monument ce omagiaza rolul Spaniei in calitatea sa de centru al lumii crestine. In prezent functioneaza drept manastire, palat regal, muzeu si scoala.

2. Mezquita de Cordoba

Mezquita de Cordoba
Mezquita de Cordoba / Foto: Canva Photos

Mezquita (moschee in limba spaniola) de Cordoba este o cladire fascinanta, faimoasa pentru pleiada de coloane si arcade din interiorul salii principale. Locatia a fost initial un templu roman, apoi biserica vizigota, inainte ca maurii dinastiei Umayyad sa construiasca Mezquita. Dupa reconquista spaniola, o catedrala a fost construita in mijlocul impunatoarei constructii maure.

1. Alhambra, Granada

Palatul Alhambra
Palatul Alhambra / Foto: dkatana

Fortareata, palat si gradina, Alhambra se afla pe un platou de unde poate fi admirata privelistea orasului Granada din sudul Spaniei. Palatul a fost construit in secolul 14, de catre sultanii din dinastia Nasrid. Alhambra este in prezent una dintre atractiile turistice majore ale Spaniei, multi turisti ajungand in Granada doar ca sa vada acest palat.

Citeste si: 5 orase din Spania perfecte pentru o vacanta

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

5 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!