Spa & Turism medical

Turism medical pe Insula Margareta, din Budapesta

Insula Margareta, acolo unde apele termale au fost aduse la suprafata in anul 1886, reprezinta de multa vreme un important centru terapeutic spa, cu ape naturale curative, un climat placut si o locatie magnifica, in mijlocul Dunarii si a orasului Budapesta, la toate acestea adaugandu-se si cele mai moderne echipamente medicale. Apele medicinale ale izvorului termal local patrund in echipamentul hidroterapeutic al hotelului la o temperatura de 70°C si sunt racite la 34, 36 si 40°C, pastrandu-si insa toate ingredientele curative active.

Elementul esential al apei este sulful, care se descompune incet si numai partial. Solutia usor concentrata care ramane nu are mirosul tipic si greu de suportat al sulfului. Mineralele si elementele gazoase ramase sunt eficiente atat in hidroterapie cat si in tratamentele ce implica consumul de apa minerala.

Terapia cu apa termala este de ajutor in cazul afectiunilor muschilor si articulatiilor; in afectiunile degenerative ale nervilor; terapii de refacere dupa fracturi; deformari ale oaselor si afectiuni ale circulatiei periferice. Pentru probleme reumatice, apele termale sunt eficiente pe de o parte prin folosirea echipamentelor terapeutice si pe de alta parte prin separarea substantelor minerale care contin componentele curative cheie. Prin tratamente continue si regulate, se pot obtine rezultate bune in cazul afectiunilor degenerative post-inflamatorii ale muschilor, articulatiilor si intestinelor.

Bolile reumatice pot fi tratate prin programe combinate de terapie care includ bai, masaje, impachetari cu namol, electroterapie si terapie kinetica.

Danubius Health Spa Resort Margitsziget
Danubius Health Spa Resort Margitsziget

Rezultate bune pot fi obtinute si in tratarea zonelor cronice inflamate. Progrese remarcabile au fost remarcate si in tratamentul dismenoreei. Continul gazos al apei este unul semnificativ. In urma analizelor s-a demonstrat faptul ca acest continut de gaz al apei produce o pelicula de mici bule la suprafata corpului. Emisia de gaze nu este atat de intensa pentru a produce “apa gazoasa” in adevaratul inteles al cuvantului, dar cei care vin sa faca baie pe Insula Margareta simt ca apa nu este una obisnuita. Efectul produs este comparabil cu cel al unei bai de carbon gaz. Este bine stiut faptul ca temperatura moderata a apelor termale de pe Insula Margareta este buna si pentru cei care au hipertensiune din cauza arterosclerozei si pentru cei care sufera de afectiuni ale miocardului sau ale arterelor coronariene.

Intrucat baile termale practicate in mod regulat au un efect calmant, ele reprezinta o terapie utila in cazul nevrozelor functionale. Cu echipamentele moderne de care dispune Insula Margareta, apele termale de aici pot fi folosite in tot felul de combinatii, precum bai de sezut, masaje, dusuri fierbinti, bai cu carbon, bai cu namol, bai cu esente de muguri de pin si bai cu greutati, o inventie 100% ungureasca. Pentru impachetarile cu namol este folosit namolul adus din lacul termal Heviz, de langa lacul Balaton. In plus pe langa tratamentele mentionate, centrul spa de pe Insula Margareta ofera si alte metode terapeutice precum ionoforeze, curent galvanic sau valuri. Pentru a imbunatati efectul terapeutic al apelor termale, sunt prescrise adesea masaje in cadrul programelor de gimnastica. Unitatea de radiografie merita mentionata pentru echipamentele moderne de care dispune si care permite examinari dintre cele mai complexe. Laboratorul clinic dispune si el de tehnologie de ultima ora. Farmacia este aprovizionata cu medicamente provenind de la companii de renume din Europa de Est si din Occident. Centrul spa se afla in stransa legatura cu Institutul National de Reumatologie si Fizioterapie, iar atunci cand este nevoie, specialisti de renume sunt consultati in cazurile complexe. Personalul de inalta calificare colaboreaza cu medici experiementati pentru a ajuta la insanatosirea pacientilor centrului spa.

Terapia cu ape termale este benefica in urmatoarele afectiuni:

– afectiuni reumatice ale organelor locomotorii (cu exceptia inflamatiilor acute)

– artrite – poliartrite – artrite cronice

– spondiloza (rigiditatea vertebrelor)

– spondilita anchilozanta

– afectiuni ale coloanei vertebrale

– afectiuni musculare

– peritendinite

– tratamente post-traumatice

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!