burning man
Foto: The Sun
Festivaluri

10 locuri unde poti umbla gol… ca turist (1)

Esti satul sa vezi spectacolul pieilor atarnande sau al celor ferme deopotriva de pe plajele de nudisti? Ai aici o selectie a celor mai tari festivaluri ale carnurilor fine, care te duce direct in Top 10 al locurilor din lumea asta unde poti sta dezbracat.

1. Alergarile de nudisti de la Pamplona, Spania

Acest eveniment anual iti ofera sansa de a te apropia de iubitorii de animale in pielea goala. Ca o forma de protest impotriva coridelor de la Pamplona (si a luptelor de tauri), activistii PETA se dezbraca si alearga pe strazile din Spania in toata splendoarea nudurilor lor. Acestia au organizat proteste similare si in alte tari pentru a descuraja turistii care-si planifica calatorii in Spania pentru a-si procura bilete la luptele de tauri. Campania lor video este destul de eficienta, daca e sa dam crezare parerii unanime (avertisment: acest video contine sani, 8 la numar).

2. Baile turcesti din Budapesta, Ungaria

Ungurii sunt cunoscuti pentru cat de mult le place sa faca bai reci dezbracati  in apele lor termale naturale, in jurul carora au fost construite bai comunale enorme si care dateaza din timpuri stravechi. Recent renovate, aici gasesti acum bazine cu turbulente, cu bule, dusuri si piscine cu temperaturi variabile. În timp ce in lume majoritatea acestor locuri sunt separate pentru femei si barbati, trei bai comunale din Budapesta isi deschid portile pentru un amestec subacvatic de trupuri goale. Cea mai mare, Szechenyi Gyogyfurdo este deschisa tot timpul anului (ceea ce inseamna ca poti face bai fierbinti in mijlocul zapezii).

Este aidoma unui parc acvatic dar in loc de tobogane si standuri cu hot dog te trezesti fata in fata cu oameni dezbracati (ceea ce pana la urma e o afacere destul de corecta).

3. Cursa mondiala de ciclism in pielea goala din Brighton, Anglia

Aparuta prima oara acum 6 ani ca un protest impotriva companiilor petroliere si a vehiculelor cu 4 roti, legatura intima dintre ciclisti si saua lor a devenit tot mai stransa de la un an la altul, numarul participantilor la acest eveniment fiind in continua crestere la nivel mondial. In Brighton, punctul de atractie al Marii Britanii pentru tot ce inseamna “eco”, ciclistii incep sa se dezbrace pentru antrenamente inca din luna martie, pentru a fi gata pentru marea cursa care are loc in iunie. Intrucat la acest nivel se cere o anume rezistenta fizica, pregateste-te sa vezi pedaland niste trupuri foarte in forma. Inchiriaza o bicicleta de la Rayment Cycles, da-ti jos si ultimele articole de imbracaminte, pulverizeaza eventual un pic de dezinfectant pe sa si porneste in cursa fundurilor goale.

4. Rugby in pielea goala in Dunedin, Noua Zeelanda

Pentru a te alinia la startul sportului favorit al Noii Zeelande (si pentru a sarbatori totdata si Ziua nationala a goliciunii), studentii de la colegiul din Otago se dezbraca si se apuca de rugby. Cei de la The Nude Blacks (o replica a faimoasei echipe All Blacks) se intrec la temperaturi extrem de scazute, pentru a-si dovedi curajul atletic si pentru a-si purta fundurile goale pe tot terenul. Pentru a-ti arata sprijinul, fii cel mai bun suporter dezbracat cu putinta.

5. Festivalul Burning Man din Nevada, Texas

Manifestarea care se intinde pe toata durata weekendului in Black Rock Desert din Nevada se concentreaza in jurul unor instalatii de arta suprarealista, betie si foarte putina preocupare in ce priveste limitele sau constrangerile de orice fel (inclusiv cele referitoare la haine). Echivalentul vizual al lui Alice in Tara Minunilor, influentat si de Fear and Loathing in Las Vegas, dar la un nivel mult mai acid, acest eveniment este un portret al unei multimi foarte diverse, semi pana la complet dezbracata. La urma urmelor, actiunea se petrece in desert, asa ca hainele oricum sunt de prisos. Fereste-te sa te arzi prea tare pana la sfarsitul festivalului.

Citește continuarea: 10 locuri unde poti umbla gol… ca turist (2)

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!