beatles muzeu
Foto: Pinterest (Candy Benson Maroney)
Arta & Aventura

Muzeul Beatles din Liverpool

Faima formatiei Beatles este enorma iar toti fanii muzicii lor ar trebui sa ia in calcul, o data-n viata, o vizita la Muzeul Beatles, plin de fotografii, filme si alte suveniruri ramase de pe urma baietilor din Liverpool. Cantece ca “Yellow Submarine”, “Yesterday”, “Hey Jude”, “All you need is love”, sau “Please, Mister Postman” au scris istorie la vremea lor si sunt inca ascultate de tinerele generatii.

muzeul beatles
Foto: beatlesstory.com

Muzeul Beatles se afla in orasul Liverpool, in complexul Albert Dock, in subsolul Pavilionului Britannia. Dupa plata biletului de intrare (12,95 lire biletul de adult), ti se va da un ghid audio, narat de Julia, sora lui John Lennon. Odata ce intri, calatoria incepe de la sfarsitul anilor ’50, in imprejurimile localitatii  Woolton Village Fete, unde Paul McCartney l-a intalnit pe John Lennon. Poti vedea aici cateva dintre instrumentele originale la care au cantat John si trupa sa.

Urmatorul pas te poarta trei ani mai tarziu in Germania, acolo unde John, Paul, George, Stuart si Pete cantau la Star Club. Apoi te vei intoarce inapoi in Liverpool, urmarindu-i si ascultandu-i pe clientii din clubul The Cavern, vorbind despre cel mai faimos club din lume.

Urmatoarea oprire este la Studiourile Abbey Road din Londra, unde beatlesii au fost respinsi inainte de a porni spre SUA tara in care s-a declansat Beatle-mania.

muzeul beatles liverpool
Foto: liverpool-one.com

Apoi, e timpul sa descoperi istoria din spatele albumului “Sgt Pepper” si sa afli totul despre “Yellow Submarine”. La final, afla despre despartirea lor si ce rol au jucat ei in prabusirea Uniunii Sovietice. Descopera mostenirea lasata de Beatles si proiectele lor solo.

Muzeul este deschis zilnic, cu exceptia zilelor de 25 si 26 decembrie, intre 8 dimineata si 7 seara. Accesul este permis pana la la ora 5 dupa-amiaza. Biletele pot fi cumparate la sosirea la muzeu si nu este necesara rezervarea in avans. Pretul unui bilet este de 12,95 lire pentru adulti si de 7 lire pentru copii (intre 5-16 ani).

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!