Shopping

Cele mai tari suveniruri pe care le poti cumpara din Maroc

Maroc este o tara cu adevarat fascinanta. Are munti abrupti, deserturi masive, dune de nisip si orase care iti vor da sentimentul ciudat al unei calatorii in timp. Cultura acestei tari are radacini adanci, iar mancarea este delicioasa, asa ca putini sunt cei care nu isi vor dori sa se intoarca acasa cu un suvenir din vacanta lor marocana. Unele dintre cele mai bune locuri din care poti achizitiona suveniruri sunt pietele (asa-numitele souk) din Marrakesh si Fez.

Atat Marrakesh cat si Fez sunt orase incredibile in care ai atat de multe de vazut si facut, iar cumparaturile in pietele imense de aici reprezinta una dintre cele mai placute activitati pe care le poti face in aceasta tara. Ofertele de cazare sunt nenumarate in Marrakech si Fez, incluzand pensiuni si hoteluri de cinci stele. Dar Marocul este locul ideal pentru relaxare, asa ca iti sugeram sa stai intr-unul dintre hotelurile spa din Marrakech, pentru a profita la maximum de vacanta.

Majoritatii turistilor le plac suvenirurile care au legatura cu o anumita cultura, iar Marocul nu duce lipsa de asa ceva. Cea mai buna achizitie o poate reprezenta un covor berber, care arata bine in orice sufragerie sau dormitor si care poate fi cumparat intr-o gama variata de motive si culori. Covoarele sunt tesute manual, in stil traditional berber si au motive complexe, decorate cu figuri geometrice.

Celebra piata Djemaa El Fna, din Marrakesh
Celebra piata Djemaa El Fna, din Marrakesh

Alt suvenir fantastic este un set de ceai marocan. Acestea sunt realizate intr-un mod unic, fiind alcatuite dintr-un ceainic si patru pahare, placate cu argint. Le gasesti si pe acestea la unul dintre souk-urile din Fez sau Marrakesh.

Marocul este vestit si pentru dansurile traditionale din buric, asa ca ce suvenir mai frumos poate fi decat un costum potrivit pentru un astfel de dans. Acestea pot fi procurate din piata Djemm el Fna din Marrakesh si se potrivesc de minune la o tinuta casual, cu blugi. Poti sa cumperi si o centura cu monede, pentru brau, cu informatia ca banautii vor face zgomot la cea mai mica miscare.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!