Bunicile din Norvegia prepara pentru nepotii lor acest rasfat: sunt usor de facut si delicioase. Se pot servi rulate, cu dulceata sau gem. Pot fi insa si un desert umplut cu branza dulce de vaci si dulceata de merisoare. Pannekaker, clatitele norvegiene. Care seamana ca doua picaturi de… lapte cu cele romanesti!
Ingrediente:
3 oua
1 cana si jumatate cu lapte
1 cana cu faina
un sfert de lingurita cu sare 1
1 lingurita cu zahar
Mod de preparare:
1. Amesteca ouale cu laptele, cu ajutorul unui blender. Adauga faina, sarea si zaharul si amesteca pana ce totul devine uniform.
2. Incalzeste o tigaie la foc mediu si pune in ea putin unt. Adauga cam un sfert de cana din amestecul realizat si inclina tigaia astfel incat sa ii acoperi fundul. Coace clatita pana ce partea de deasupra devina uscata, adica in jur de 30 de secunde. Cu ajutorul unei spatule, intoarce cu atentie clatita. Mai coace-o cateva secunde si pe partea cealalta, pana devine maronie. Pune-o apoi pe o farfurie si repeta operatiunea pana ce termini toata compozitia.
Ce e asa special la reteta asta? Sunt clatite si atat.
Corect! 🙂