Hoteluri cool

O cina perfecta la Hotel Sumahan, din Istanbul

Sumahan, unul dintre cele mai faimoase hoteluri de lux din Istanbul, a inaugurat noul  restaurant in stil contemporan, ‘Tapasuma’si daca ajungi aici, cu siguranta te vei indragosti de el la prima vedere!

Designul contemporan al acestei locatii ofera o paleta subtila de nuante relaxante de alb, gri si verde pal. Prin ferestrele deschise prin care se poate vedea Stramtoarea Bosfor, lumina patrunde in salonul in care se serveste cina. Tavanele inalte, coloanele din otel si peretii din piatra si caramida amintesc originile industriale ale Tapasuma, fosta fabrica de alcool in perioada otomana.

Intrarea, sub forma unei scari din marmura, este definita de un semineu modern, de culoare alba, inconjurat de diverse divanuri, covoare traditionale si masute joase. Acest salon se afla mai sus decat restul spatiului, ceea ce il separa in mod elegant de zona in care se serveste masa.

La intrare se afla principalul element de design al locatiei – un bar din marmura de 8 metri, unde sunt expuse numeroase mici platouri. Marmura este de culoare alba cu nervuri verzi, urme ale algelor marine din Bosfor, pe care le poti vedea de la orice fereastra a restaurantului. Culorile stralucitoare ale mancarurilor contrasteaza cu calmul apei. Globuri din sarma atarna deasupra barului, sub forma unor constelatii circulare, raspandind o lumina calda.

Salonul in care se serveste cina, aflat paralel cu tarmul stramtorii Bosfor, te face sa te simti ca intr-o oaza. Elementele naturale folosite aici, precum podelele din pluta, mesele din lemn alb, pivnita in care sunt tinute vinurile si dulapurile din lemn de stejar, confera spatiului sensul modernismului natural.

Numele restaurantului este ales pentru a reflecta faptul ca hotelul castigator a numeroase premii internationale a debutat ca distilerie otomana in secolul 19 (‘tapa’ inseamna dop, in timp ce ‘suma’ este prima distilare care are loc atunci cand se produce raki, bautura traditionala a Turciei, pe baza de anason). Adresa elegantei locatii este Kuleli Caddesi 43 Çengelköy, İstanbul, Turcia, telefon: +90 216 401 1333.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!