In tren

Cele mai frumoase rute de cale ferata din lume

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

In zilele noastre si nu numai acum, calatoriile nu mai sunt considerate un scop in sine, ci totul se reduce la transportul dintr-un loc in altul. Daca privim insa asa lucrurile, se pierde ceva din farmec; in fond si la urma urmei, lumea este plina de piesaje magnifice, care trec neobservate atunci cand zbori la cateva mii de metri inaltime. Trenurile poate ca nu sunt cel mai rapid sau confortabil mijloc de transport, dar iti ofera sansa de a vedea locuri incantatoare din intreaga lume.

Desi viata pe repede inainte pe care o traim in prezent ne obliga sa abandonam astfel de lucruri in favoarea unora mult mai “practice”, exista fara doar si poate cateva caaltorii incredibile cu trenul, in care experienta in sine traita, va face ca destinatia sa para lipsita de relevanta. Acestea fiind spuse, iata o lista cu opt cele mai frumoase rute pe calea ferata, din intreaga lume.

[highlights color=”gray”]8 Rocky Mountaineer[/highlights]

Rocky Mountaineer

Acest itinerariu de vis te poarta din Vancouver pana in Calgary si reprezinta o traditie turistica care capata din ce in ce mai multa amploare. In anul 1990, erau transportati pe aceasta ruta numai 10000 de pasageri, iar acum s-a ajuns la peste 100000 pe an. Pe primul sector de drum catre West Vancouver, vei vedea Castle Mountain, Stony Creek Bridge si statiunea turistica din Lake Louise. Vei mai putea admira de asemenea, canioane, munti si lacuri glaciare. Daca alegi un bilet Gold Leaf Service, vei putea vedea toate aceste privelisti de vis, printr-un acoperis de sticla, in vagoanele dotate cu astfel de accesorii, avand la dispozitie si scaune rabatabile, un restaurant si bauturi. Merita din plin sa cheltuiesti niste bani in plus, pentru a beneficia de toate aceste servicii.

[highlights color=”yellow”]7 Ghan[/highlights]

ghan1

Ruta feroviara Ghan strabate Australia de peste 80 de ani. Ea te duce de la Adelaide, prin Red Centre apoi in sus, catre Top End si ajunge in Darwin, capitala Teritoriului de Nord. Trei zile si doua nopti vei avea parte de imagini de vis. In timpul calatoriei, exista o oprire in orasul Alice Springs, unde poti petrece o zi intreaga, afland istoria acestor locuri si admirand frumusetea lor ireala.

[highlights color=”gray”]6 Expresul Bernina[/highlights]

bernina

Aceasta calatorie te poarta din St. Moritz in Elvetia, pana in Tirano, Italia, in 2 ore si jumatate si iti ofera sansa de a admira un peisaj magnific care include 196 de poduri si 55 de tuneluri. Vagoanele nu au acoperis, ceea ce reprezinta un motiv in plus de bucurie pentru pasionatii de calatorii cu trenul.

[highlights color=”yellow”]5 Conway Scenic Railroad[/highlights]

Conway Scenic Railroad

Aceasta ruta feroviara este fosta Maine Central Railroad’s Mountain Division Line. Vagoanele au fost aduse aici in anul 1870. Vei vedea ravene abrupte, parauri si izvoare, paduri, munti si multe altele. Calatoria dureaza cinci ore pana la Crawford Station. Notch Train este un tren vintage care iti ofera toate aceste privelisti magnifice din vagoane cu cupola. Perioada ideala pentru a face aceasta calatorie este cea de la inceputul primaverii, mai ales pentru picnicuri.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

[highlights color=”gray”]4 Alaska Railroad[/highlights]

Alaska Railroad

Aceasta excursie cu trenul care dureaza nu mai putin de 6 zile, iti arata tot ceea ce are Alaska mai frumos sa iti ofere. Ea incepe la Denali si ajunge pana la parcul national Kenai Fjords. Vei vedea in drumul tau munti, paduri si linia de coasta, precum si muntele McKinley, cel mai inalt munte din Alaska. De-a lungul drumului au loc numeroase opriri, asa ca pasagerii pot lua parte la activitati variate, precum rafting printre iceberguri, plimbari in Denali, sau croaziere printre fiordurile Kenia, alaturi de balene.

[highlights color=”yellow”]3 Expresul Glacier[/highlights]

glacier

Calatoria de 8 ore merge numai intr-un singur sens – de la Zermatt la St. Moritz, care se afla la aproape 300 de kilometri distanta. In tot acest timp, te vei afla la o altitudine de peste 1500 de metri. Trenul nu este neaparat o ruta expres, este in fapt unul dintre cele mai incete trenuri expres din lume, oferindu-ti astfel sansa de a admira toate peisajele de vis pe langa care treci. Trenul dispune si de vagon restaurant, unde poti savura vestita branza elvetiana, un pahar de vin si alte deserturi.

[highlights color=”gray”]2 California Zephyr[/highlights]

California Zephyr

Ruta feroviara iti permite sa vezi aproape jumatate din SUA. Ea are o lungime de aproximativ 4000 de kilometri si dureaza putin peste doua zile. Vei calatori de la Chicago la Emeryville, California, vei vedea fluviul Colorado, desertul Nevada si vei trece prin muntii  Sierra Nevada. California Zephyr este operata de catre compania Amtrak si este cea mai lunga si frumoasa ruta feroviara detinuta de aceasta companie.

[highlights color=”yellow”]1 Southwest Chief[/highlights]

Southwest Chief

O ruta similara este Southwest Chief, care se intinde intre Los Angeles si Chicago. Ea dureaza 40 de ore si traverseaza 3630 de kilometri. Vei trece prin desertul Mojave din Arizona, prin New Mexico, apoi prin Kansas, Missouri, Iowa, ajungand in final in Illinois.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!