Daca esti fotograf de calatorie, care isi petrece majoritatea timpului intre doua aeroporturi, explorand locatii indepartate si viata de pe planeta, probabil ca te afli intotdeauna in cautarea unor echipamente care sa iti faca munca mai usoara. Cele din lista de mai jos nu numai ca te ajuta sa devii mai eficient, dar contribuie si la imbunatatirea laturii tale creative si a functionalitatii artistice.
[highlights color=”gray”]Smartphone (Android, iPhone sau Windows)[/highlights]
Tehnologia telefoanelor mobile a cunoscut o evolutie fantastica incepand din anul 2006, cand primele telefoane smartphone au patruns cu adevarat pe piata. In prezent, poti beneficia de puterea unui desktop sau laptop, intr-un dispozitiv care poate fi tinut in buzunar. In plus, majoritatea smartphone-urilor de ultima generatie beneficiaza de camere foto incredibile. In concluzie, indiferent ca alegi un telefon Android HTC One, iPhone 5c sau Nokia 1020, vei dispune de resurse nebanuite, la indemana in orice clipa.
[highlights color=”yellow”]Ceasul Casio Pathfinder Pro Trek[/highlights]
Daca ceasurile au devenit invechite pentru multi, un dispozitiv solid si care se preteaza la aventura este obligatoriu atunci cand pleci la drum. Linia de ceasuri Casio’s Pro Trek nu iti ofera numai busola, altimetru si barometru, dar iti pune la dispozitie si informatii despre fazele lunare sau harti maritime!
[highlights color=”gray”]Camera foto Sony a7R[/highlights]
Desi acest echipament nu a fost inca lansat oficial (decembrie 2013 este luna in care va fi oferit publicului), Sony a7R este de departe unul dintre cele mai bune modele de camera foto lansate vreodata. Ea este dotata cu un senzor de imagine completa de inalta rezolutie (36mp), la dimensiuni care iti incap in palma. In ciuda faptului ca este considerata drept cea mai mica camera foto cu lentile inter-schimbabile, echipamentul are puteri nebanuite.
[highlights color=”yellow”]Wacom Cintiq Companion[/highlights]
Pana acum, majoritatea fotografilor, designerilor de grafica si a ilustratorilor au trebuit sa faca sacrificii remarcabile in incercarea de editare a lucrarilor, in absenta unui computer. Nu mai este cazul insa, gratie lui Wacom Cintiq Companion, un laptop de 13 inch, compatibil Windows 8, de marimea unei tablete. La fel ca majoritatea tabletelor Wacom, este prevazut cu 2048 niveluri de presiune ale ecranului, care atunci cand sunt cuplate cu stiloul inclus, fac ca visele profesionistilor sa devina realitate.
[highlights color=”gray”]Toshiba Kirabook Ultrabook[/highlights]
Daca nu ai de gand sa faci munca serioasa de editare in calatoriile tale, Toshiba Kirabook este cu siguranta cel mai tare laptop ultra-portabil de pe piata. Cu touch screen de inalta rezolutie, carcasa din aliaj de magneziu, 100% mai rezistenta decat cea a lui Apple MacBook Air si un procesor performant de i7 CPU, sunt multe lucruri care te vor trage la acest gadget. Cu o greutate de numai 1,2 kilograme, rar vei simti prezenta sa in bagaj.
[highlights color=”yellow”]X-Rite i1 Display Pro[/highlights]
A avea un laptop sau o tableta Wacom Cintiq cu un ecran de exceptie, nu inseamna foarte mult, daca acesta nu este calibrat din punct de vedere al culorii, pentru a fi sigur ca vezi cele mai precise nuante cu putinta. X-Rite’s i1 Display Pro este un spectometru portabil extrem de performant, care atunci cand este combinat cu software-ul adecvat, iti permite sa mentii acuratetea perfecta a culorilor pe laptop, tableta sau ecranul computerului.
[highlights color=”gray”]Goal Zero Sherpa 50 + Nomad 13[/highlights]
Atunci cand calatoresti, n-ar trebui sa iti lipseasca din bagaj kitul solar de reincarcare Goal Zero Sherpa 50 & Nomad 13. Astfel nu vei fi stresat la gandul ca aparatul foto sau laptopul tau ar putea ramane fara baterii si vei avea libertatea si sansa de a fi mereu pregatit pentru urmatoarea fotografie de vis.
[highlights color=”yellow”]Tableta Nexus 7 Android[/highlights]
Tabletele au evoluat mult in ultimii ani, nu numai ca performante si portabilitate, ci si din punct de vedere al pretului. Tableta Android Nexus 7 porneste de la 229 dolari si printre specificatiile sale tehnice se numara ecran de 1080p, 9 ore durata de viata a bateriei si procesor quad core. Astfel dotat, poti raspunde la emailuri si naviga pe Internet, dar poti vedea si filme sau viziona pozele facute.
[highlights color=”gray”]Telefonul satelit Iridium 9555[/highlights]
In timp ce lumea a devenit tot mai conectata la nivel global in ultimii ani, exista inca locuri pe planeta unde telefoanele mobile inca nu beneficiaza de semnal. Pentru a fi sigur ca nu ramai in pana atunci cand ti-e lumea mai draga, e bine sa ai in bagaj un telefon Iridium 9555. Astfel poti comunica chiar si din mijlocul Patagoniei sau din inima desertului Sahara.
[highlights color=”yellow”]Ochelarii Google[/highlights]
Daca esti fotograf sau impatimit al tehnologiei, e greu sa nu te incante ideea unei perechi de ochelari cu putere de computer. Ruland o versiune Android personalizata si aplicand un tetering smartphone-ului tau, ochelarii Google patrund pe un teritoriu, care pana acum a putut fi vazut numai in filme. Desi mai dureaza cateva luni pana cand vor deveni disponibili pentru public, cu siguranta software-ul si functionalitatea lor se vor imbunatati continuu pe masura ce dezvoltatorii vor incepe sa se concentreze asupra acestei minuni tehnologice.
Add Comment