Festivaluri

Turism si tatuaje

Arta si turismul merg mana in mana. Galeriile de arta locale pot capta istoria si cultura creativa a destinatiei alese pentru petrecerea vacantei, dar daca esti in cautarea unei altfel de galerii de arta, de ce nu faci o incursiune in cultura locala a tatuajelor? O vizita in locatiile care realizeaza tatuaje si aflarea unor lucruri noi despre oameni care au dezvoltat aceasta forma de arta, poate fi la fel de interesanta ca o vizita la un muzeu. Despre tatuaje se spune ca au o vechime de 5000 de ani si ca sunt la fel de variate ca si oamenii care le poarta.

Exista multe locuri care folosesc inca traditii stravechi de realizare a tatuajelor si care iti arata o forma de arta traditionala. Astfel de destinatii sunt cele precum Tahiti, Hawaii, Japonia, Noua Zeelanda, Borneo, Thailanda si Samoa. Fie ca iti faci un tatuaj pentru a fi la moda, pentru traditie sau pentru aducere aminte, exista multe motive care te pot face sa cauti un artist pe care il admiri. Multi oameni aleg sa vina la conferinte speciale organizate pe tema tatuajelor, unde pot fi tatuati de un artist de renume mondial. (E discutabil insa daca vei obtine un pret bun la astfel de evenimente, intrucat multi artisti cresc preturile din cauza cererii mari, dar poti sa te gandesti la avantajul ca un astfel de tatuaj il ai pe viata.)

Cultura tatuajelor are o istorie bogata, construita de haiduci, inadaptati si hoinari.  Bert Grimm, ‘bunicul vechii scoli’, i-a tatuat pe Bonnie si Clyde, faimosul cuplu de infractori care au strabatut toata partea centrala a SUA impreuna cu banda lor, in timpul marii crize economice. Nu se stie exact unde si cand cei doi au fost tatuati, dar Bert Grimm’s World Famous Tattoo este cel mai vechi studio de tatuaje din SUA, care continua sa opereze si in prezent. Daca planifici o calatorie catre Pacific Northwest, merita sa vizitezi locatiile care au pus bazele industriei prospere a tatuajelor din zilele noastre. Ii poti aduce un omagiu lui Grimm la Seaside, Oregon, acolo unde este ingropat, sau poti vizita cel mai cunoscut atelier al sau, aflat intr-un parc de distractii numit Nu Pike, in Long Beach, California. (Studioul a fost cumparat in anul 2004 de catre artistul tatuator Kari Barba si alti doi parteneri ai sai si opereaza si in prezent).

Extrem de populara expozitie Skin & Bones: Tattoos in the Life of the American Sailor, prezentata la muzeul Seaport din Philadelphia, ilustreaza cum nu se poate mai bine istoria tatuajelor de la estul la vestul continentului american. Marinarii nu au carat numai marfuri dintr-un port in altul; ei au creat si noi forme de exprimare artistica, pe care si le-au pus direct pe piele.

Asadar, vrei sa combini tatuajele cu vacanta? Iata cateva locuri de interes:

Expozitii internationale de top

Artisit de tatuaje de renume international:

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!