In aer

Cum sa te misti rapid catre si in aeroport

Cu aeroporturile care par sa fie mai aglomerate ca niciodata, reducerile de personal care creeaza cozi imense la check-in si la controul de securitate, regula “vino la aeroport cu doua ore inainte de decolare” iti va lasa numai cateva minute la dispozitie pentru a cumpara un ziar, a ciuguli ceva sau a-ti duce copiii la toaleta. Economisirea a cateva minute ici si colo, poate lucra in favoarea ta; iata o lista cu 16 sfaturi pe care sa le urmezi in drumul de la usa casei pana la momentul in care sa te asezi pe locul din avion, pentru a evita graba si situatiile neplacute. Plus cateva idei care sa te mentina in miscare, indiferent ce s-ar intampla cu zborul tau.

[highlights color=”blue”]Pregateste totul din timp[/highlights]

1) Echipeaza-te corespunzator. A cumpara o gramada de lucruri nu este adesea cea mai buna rezolvare a problemelor ce apar pe durata calatoriei, una din situatiile ce creeaza disconfort fiind aceea a unor bagaje supraincarcate. Asa ca ai grija ce pui in valiza.

[highlights color=”blue”]Inainte de a pleca de acasa[/highlights]

2) Verifica statutul zborului pe unul din site-urile ce ofera informatii despre calatoria ta in timp real. Astfel poti afla despre eventualele intarzieri sau, si mai neplacut, despre anularea cursei. Fa asta si inainte de a ajunge la aeroport.

3) Check in online. Mai ales daca nu ai bagaje pentru cala, poti economisi mult timp. Daca ai bagaj de prezentat la ghiseu, nu este o metoda tocmai utila.

4) Inainte de a pleca la aeroport, pune ID-ul, cardul de credit si cartea de imbarcare (daca ai deja asa ceva) intr-un buzunar separat al portofelului sau pantalonilor, usor accesibil. Asta din doua motive: daca faci asta esti sigur ca nu uiti acasa niciunul dintre aceste elemente cruciale pentru calatorie si doi, nu pierzi timpul scotocind dupa ele in clipa cand iti trebuie.

5) Pune ce nu iti trebuie, la fundul bagajului. Dezordinea este inamicul unei treceri fara stres prin aeroport; impacheteaza undeva la fundul bagajului ceea ce nu iti trebuie pe traseul dintre usa casei si locul din avion.

6) Verifica online situatia parcarii de la aeroport. Daca stii din timp unde sa parchezi, ce locuri sunt disponibile si cat de departe sunt ele de terminal, poti economisi timp si nervi. Tine cont insa ca in sezonul de varf, locurile de parcare se ocupa repede, asa ca poate vei avea nevoie de o alternativa. Multe aeroporturi actualizeaza situatia parcarilor pe site-urile lor, in timp ce altele ofera automat informatii telefonic. In situatiile in care aeroporturile fac insa foarte putin in acest sens, consultarea informatiilor oferite online te poate scuti de dureri de cap atunci cand ajungi la aeroport. Ca un avantaj, preturile parcarilor sunt si ele afisate, asa ca poti economisi si bani daca stii unde sa lasi masina. Locurile de parcare din afara aeroportului merita si ele luate in considerare, ele fiind de multe ori mai ieftine.

7) Verifica harta aeroportului, informatiile despre microbuzul care face transferul intre aeroport si hotelul unde esti cazat sau despre biroul de inchirieri auto de la aeroportul de destinatie. Actualizarile legate de statutul zborului iti ofera informatii despre poarta de imbarcare, iar daca cineva te astepta la aterizare, poti stabili din timp un loc de intalnire, unde sa va gasiti fara prea mari eforturi.

[highlights color=”blue”]In aeroport: inainte de check-in[/highlights]

8) Pregateste-ti documentele. Daca ai tot ce iti trebuie la indemana, vei face fericita multa lume: pe tine, pe agentii de check-in si pe cei care stau la coada in spatele tau si care iti vor aprecia eficienta.

9) Cantareste-ti bagajele. Multe aeroporturi au cantare in fata zonelor de check-in; daca suspectezi ca bagajul tau ar putea depasi greutatea recomandata, cantareste-l inainte si fa mutarile necesare dintr-o valiza in alta, inainte de a ajunge la ghiseu. Pentru si mai multa liniste, cantareste bagajul acasa – un cantar pentru bagaje nu este scump si previne surprizele de la aeroport.

[highlights color=”blue”]Intre check-in si controlul de securitate[/highlights]

10) Pune totul, mai putin ID-ul si cartea de imbarcare, in bagajul de mana. Asa vei evita ca odata ajuns la controlul de securitate sa gasesti cine stie ce in buzunare, telefonul sa inceapa sa iti sune, sa iti pierzi cheile sau cardul de credit sau sa imprastii tot maruntul din buzunare pe jos. Odata ajuns la coada, vei fi pregatit sa treci de controlul de securitate fara stres.

11) Fa inventarul a ceea ce trebuie sa faci odata ajuns la control. Fa o recapitulare mentala a ce ai asupra ta si trebuie sa scoti (pantofi, bijuterii, ceas, haina) si ce ai in bagajul de mana si trebuie prezentat (lichide, aparatura electronica). Astfel vei trece usor de control si fara a pierde foarte mult timp.

[highlights color=”blue”]Dincolo de controlul de securitate[/highlights]

12) Mai verifica odata monitoarele pe care este afisat zborul tau. Daca mai ai putin timp pana la imbarcare, urmareste daca exista vreo schimbare a portii si cand este estimata decolarea.

13) Acestea fiind spuse, poti merge la poarta. Aici poti verifica daca totul corespunde cu ceea ce este afisat. Intre timp iti poti da seama cat este de aglomerat zborul si cum este amenajat terminalul.

[highlights color=”blue”]Rezolva ultimele probleme[/highlights]

14) Memoreaza in agenda telefonului, numere de telefon ale unor companii aeriene. In caz de intarzieri sau anularea zborului, poti apela la serviciile unei alte companii care zboara pe ruta ta, evitand abordarea personalului din aeroport care poate fi supraaglomerat in astfel de situatii.

15) Descarca pe telefonul mobil aplicatii care ar putea sa iti fie de ajutor, cum ar fi cele care ofera informatii despre statutul zborurilor si tot ce ar putea sa iti fie util pentru calatorie.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Interesant, chiar si util, dar primul lucru care il fac atunci cand ajung intr-un aeroport este sa dibui locul de fumat, apoi urmeaza celelalte puncte! 😉

    • Nicky, treci pe tigara electronica! 🙂 Macar pentru cazuri dintr-astea… extreme. 🙂

  • Cum sa te misti rapid catre si in aeroport | www.bilete-avion.ro.com - bilete de avion non-stop telefon 0768.334.335 email: info@bilete-avion.ro.com spune:

    […] Sursa:tuktuk.ro 2014-01-12 admin Previous: VEZI planurile noului proprietar Blue Air pentru 2014 cat si SALARIILE angajatilor […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!