Europa

Segovia, un oras imparatesc

Orasul Segovia se afla in Spania, la aproximativ 80 de kilometri distanta de Madrid. Totul aici are radacini adanci in istorie si cultura si lista a ceea ce poti vedea si face in Segovia este nesfarsita.

Segovia, vedere aeriana
Segovia, vedere aeriana

Orasul este inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, iar una dintre cele mai impunatoare structuri istorice de aici este viaductul construit de catre romani in secolul 1 e.n., care atinge 28 de metri inaltime. Locul de unde poti admira aceasta constructie in toata splendoarea ei este Piata Azoguejo.

segovia
Apeductul din Segovia, construit de romani și incredibil de bine conservat

Catedrala din Segovia este o alta constructie magnifica si a fost ridicata intre anii 1525 si 1768. Stilul arhitectural este cel gotic, iar clopotnita sa ajunge la 89 de metri inaltime!

catedrala segovia
Catedrala Santa Maria de Segovia

Tot aici se afla un castel de o frumusete rara, aflat pe o stanca de unde poate fi admirat orasul de sus. Aceasta constructie unica a fost ridicata in secolul 11, in varful unei fortarete romane aflate in ruina. Interioarele sale sunt si ele deosebite, iar castelul a aparut in filmul ‘Chimes at Midnight’, al lui Orson Welles.

castelul din segovia
Castelul din Segovia

La Granja de San Ildefonso este un palat construit in secolul 18. El se afla la marginea orasului si aici se poate ajunge usor cu mijloacele de transport in comun. Cladirea si gradinile sale au avut ca sursa de inspiratie palatul Versailles si au fost construite de catre Philip V al Frantei.

Casa de los Picos este o casa incantatoare, cu o arhitectura unica si neobisnuita. Cel mai fascinant element al cladirii este fatada sa realizata din blocuri de granit, fiecare avand forma unei piramide.

Optiunile de cazare din Segovia sunt variate si se potrivesc tuturor buzunarelor. Printre hotelurile recomandate din oras se numara Parador si Candido. Locatiile de 4 stele se afla in centrul orasului si de aici ai acces usor la atractiile turistice din zona.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!