Europa

Cele mai bune plaje din Croatia

Croatia e renumita deja pentru orasele sale superbe, statiuni la Marea Adriatica si variante superbe pentru petrecerea vacantei. Din ce in ce mai multi romani pleaca vara spre Dubrovnic, Pula sau Opatija, in cautarea relaxarii totale. Totusi, in ciuda frumusetii rapitoare a peisajelor, nu toate plajele acestor statiuni sunt agreate de catre turisti, din cauza lipsei nisipului. Iata care sunt cele mai bune plaje ale Croatiei:

Plaja Dubovica

Dubovica este localizata pe insula Hvar, in largul coastei dalmate. Este o plaja in forma de laguna, acoperita cu pietris alb si presarata cu tufe de levantica (de aici si aerul parfumat). Zona este destul de putin circulata si nu este exploatata in scop turistic. E un loc minunat pentru adultii aflati in cautarea linistei, insa nu e tocmai buna ca plaja pentru familie. De retinut insa ca apa este excelenta si ofera conditii foarte bune pentru inot.

Milna

Milna este localizata pe insula Brac si are patru plaje in forma de laguna. Plajele cu pietris sunt inconjurate de copaci, iar decorul cuprinde paduri de pini, vii si livezi. Daca vrei sa inoti in liniste acesta e locul perfect.

Plaja Zlatni Rat

Tot pe insula Brac este si plaja Zlatni Rat, al carei nume inseamna “Cornul de Aur”, datorat nisipurilor aurii care atrag foarte multi turisti. Oamenii vin aici in special pentru inot, dar si pentru sporturi marine, plaja fiind o fasie de nisip care pare sa iasa din mare. In functie de vant si maree, plaja isi schimba frecvent forma.

Insula Lokrum

Ca sa ajungi pe aceasta insula trebuie sa iei vaporul de la Dubrovnik. Insula este considerata rezervatie naturala si este protejata de Academia de Arta si Stiinta din Croatia, iar in partea de est are o plaja stancoasa, destinata nudistilor. Punctele de atractie ale insulei Lokrum sunt gradina botanica si vechiul fort francez de pe cea mai inalta culme muntoasa, foarte usor accesibila. Un alt obiectiv ar fi vechea manastire de pe aceasta insula. In ceea ce priveste plaja, aceasta este localizata pe malul unui lac cu deschidere la mare, foarte potrivit pentru inotatorii neexperimentati, datorita apelor linistite.

Valalta

Valalta este o plaja de nudisti foarte cunoscuta in Croatia, localizata in apropierea orasului Rovinj. De obicei turistii aleg Valalta pentru ca aici au posibilitatea de a campa si pentru ca locul dispune de restaurante foarte bune. Aici exista o plaja cu nisip fin, insa aceasta nu este naturala ci amenajata in scop turistic.

Koversada

Koversada este o alta plaja de nudisti din Croatia (si una dintre cele mai vechi din Europa), localizata in aceeasi zona cu Valalta. Orasul din apropiere este foarte impregnat de curentul “nud”, mult mai puternic decat Valalta. Exista aici atat plaje cu nisip cat si plaje cu pietris, ambele oferind conditii foarte bune pentru inot si sporturi marine.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!