Myanmar si arhipelagurile ei magice
Pe apa

5 croaziere nebune

Croazierele au reprezentat multa vreme o optiune de vacanta pentru cei mai in varsta, aflati in cautarea confortului de acasa, in locatii exotice. Imaginea clasica a unei croaziere iti infatiseaza oameni navigand in Caraibe sau pe Marea Mediterana, bucurandu-se de distractie si de o oferta nesfarsita de bauturi si mancare.

Croazierele, vesnice atractii pentru plimbareti
Croazierele, vesnice atractii pentru plimbareti

De curand au inceput sa apara croaziere dintre cele mai ciudate. Exista astfel croaziere avandu-l in centrul actiunii pe Elvis, sau care organizeaza licitatii de opere de arta, croaziere in care hainele sunt optionale, legate de hobby-uri dintre cele mai nastrusnice si lista continua la nesfarsit. Si mai excitante insa sunt croazierele de lux care ofera pasagerilor experiente unice in destinatii de vis si unele dintre cele mai spectaculoase aventuri la bordul unei ambarcatiuni. Iata cateva dintre ele:

[highlights color=”orange”]O expeditie la Polul Nord[/highlights]

Mirajul Nordului
Mirajul Nordului

O destinatie fara egal in care poti vedea si experimenta tot ce poate fi mai frumos in materie de frumusete salbatica si autentica a naturii. Ceea ce face aceasta croaziera atat de atractiva pentru turisti este locatia indepartata, salbaticia si un simt al aventurii greu de egalat.

Cea mai populara parte a croazierei arctice este cea in care poti vedea si auzi specatacolul oferit de bucatile gigantice care se desprind din ghetari si cad in apa, provocand un zgomot infernal. Peisajul glaciar este locul in care traiesc unele dintre cele mai frumoase si rare creaturi din lume, printre care vulpea polara sau ursul polar. Intrucat zona arctica este in pericol de disparitie, aceste croaziere devin din ce in ce mai populare, data fiind teama ca acest peisaj sublim ar putea inceta sa mai existe in cateva decenii.

[highlights color=”orange”]Ascunsul Myanmar[/highlights]

Myanmar si arhipelagurile ei magice

myanmar

Daca vrei sa experimentezi ceva cu adevarat spectaculos, arhipelagul Mergui din Myanmar este locul ideal. Aici este o zona in care se afla in jur de 800 de insule, complet ascunsa lumii exterioare, inca de la izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial. Locul cu adevarat paradisiac iti ofera sansa de a vedea pasari exotice cu un colorit superb, dar si pesti tropicali. Poti admira rinoceri si elefanti in timp ce explorezi jungla subtropicala. O alta atractie a acestei croaziere este data de faptul ca aici nu locuieste nimeni, in afara de membrii tribului Salon, care isi asigura existenta din pescuit, activitate practicata de stramosii lor de secole intregi. Din punct de vedere al culturii si naturii de aici, experienta este unica in lume.

[highlights color=”orange”]Chemarea fluviului Zambezi[/highlights]

Zambezi River Queen
Zambezi River Queen

Zambezi River Queen este un concept unic, fiind prima generatie de vase de croaziera care isi propune sa protejeze mediul inconjurator. Motoarele sale fac foarte putin zgomot si nu aduc niciun prejudiciu naturii. In lipsa zgomotului, viata salbatica din zona este foarte putin deranjata. Asta inseamna ca poti vedea nestingheriti lei, rinoceri, elefamti si alte specii de animale salbatice din Africa. In ciuda aspectului sau ecologic, aceste vase de croaziera iti ofera tot confortul de care ai nevoie. Dar ceea ce conteaza cu adevarat este salbaticia magnifica a Africii, momentele de neuitat traite in plimbarile pe uscat si creaturi precum zebre, antilope si lei, pe care rar ai sansa sa le vezi in habitatul lor natural.

[highlights color=”orange”]Involburatul fluviu Mekong[/highlights]

Croaziera pe Mekong
Croaziera pe Mekong

Mekong, unul dintre cele mai impresionante fluvii din lume, trece prin China, Vietnam si Cambodgia. Portiuni intregi ale sale sunt complet neatinse de om si reprezinta un adevarat paradis al vietii salbatice – departe de orice interventie a omului. Fluviul alcatuieste  un ecosistem divers, in care traiesc numeroase specii de animale, pasari si creaturi acvatice. Tot aici poti vedea specii pe cale de disparitie, precum delfinul Irrawaddy sau pisici de mare uriase. Croazierele din aceasta zona te duc si in apropierea templelor si ruinelor aflate de-a lungul fluviului, dar si la pietele asiatice plutitoare, de unde poti cumpara obiecte de artizanat confectionate manual si delicatese locale.

[highlights color=”orange”]O calatorie pe Amazon[/highlights]

Incitanta croaziera pe Amazon
Incitanta croaziera pe Amazon

Trecand prin 50% din cea mai frumoasa parte a Peru, inainte de a ajunge in Brazilia, Amazonul este fara doar si poate cel mai impresionant fluviu al planetei. Aproape fiecare metru al malurilor sale este acoperit de paduri tropicale virgine, care atrag mii de turisti in fiecare an. O croaziera pe Amazon este o calatorie printr-unul dintre cele mai diversificate si bogate ecosisteme din lume. Majoritatea itinerariilor de calatorie incep in Iquitos, un port maritim, mai indepartat de mare decat orice alt port din lume si cel mai mare oras de pe planeta in care nu exista drumuri de acces. Croaziera iti ofera sansa de a admira magnifica viata salbatica din zona, de la specii de pasari exotice pana la foci, maimute, delfini si alte specii neobisnuite sau aflate pe cale de disparitie.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!