Shopping

Barcelona, noua Mecca a pantofilor

Pentru pasionatii si mai ales pasionatele de cumparaturi, nu exista bucurie mai mare decat aceea a gasirii unor pantofi fabulosi la preturi accesibile. In zilele noastre, daca vrei ceva la moda si dintr-un material de calitate, pretul sare bine de 400 de dolari. Cu toate acestea, in Barcelona, pantofii sunt un drept si nu doar un privilegiu, pentru cei care si-i pot permite.

shoes

Primul contact cu pantofii il ai in aeroport. Ai tras vreodata cu ochiul la ce incaltaminte poarta ceilalti pasageri? De obicei, pantofi sport, cizme Ugg sau in orice caz, ceva confortabil. Dar daca mergi catre banda de bagaje in El Prat, celebrul cartier din Barcelona, vei avea sansa sa vezi o parada ai celor mai buni pantofi din Europa. Pantofi sport, cizme elegante peste genunchi sau pantofi din piele de calitate, cam asta caracterizeaza incaltamintea spaniola.

Pe drumul catre oras, opresti la un magazin de cartier si vei vedea ca langa el se afla si un mic magazin de incaltaminte. Atunci iti vei da seama ca Barcelona intelege pe deplin importanta si forta exercitata de incaltaminte. Misiunea ta este sa gasesti cei mai fantastici pantofi (atat ca stil cat si din punct de vedere al calitatii) in periplul tau spaniol.

Calatoria incepe la Rambla Catalunya, un bulevard impresionant aflat in Grácia (a nu se confunda cu La Rambla, cea mai faimoasa artera comerciala din Barcelona, un fel de versiune spaniola a celebrei Times Square din New York). Prima descoperire majora a zilei este un mic magazin, in care vezi deja in vitrina imprimeuri colorate si modele atragatoare. In interior, gasesti sandale cu o croiala eleganta si un design modern, asemanatoare cu cele de la celebra casa de moda Celiné, dar la jumatate de pret. O pereche de sandale gladiator, din piele, costa 69 de euro! Cu mai putin de 500 de euro poti sa-ti umpli dulapul de sandale si incaltaminte de vara, ceea ce nu e prea rau.

Daca esti in cautare de cizme, la cateva strazi distanta se afla Hakei. Un brand madrilen, acest magazin reprezinta un popas obligatoriu, in care cizme de toate culorile si modele stau aliniate pe rafturi. Cu preturi care variaza intre 90 si 190 de euro, fiecare pereche este unica in felul ei. Imediat ce deschizi cutia in care se afla incaltamintea, mirosul de piele de calitate iti umple narile si vei stii ca ai in fata o pereche de cizme speciale, despre care toata lumea te va intreba de unde le ai si pe care poti fii sigura ca le vei purta ani de zile.

Mandra de noua achizitie, pornesti mai departe catre Portal de l’Àngel, aflat langa Plaça de Catalunya. Aceasta piata se afla la intersectia unor stradute inguste incantatoare, unde vei trai un sentiment cu totul diferit de cel pe care ti-l dau marile bulevarde care fac Barcelona faimoasa in intreaga lume. Si aici, pantofii reprezinta atractia principala. Magazinele de incaltaminte sunt aliniate unul langa altul, vitrinele lor gemand de modele in stiluri diferite. Intr-unul din ele poti vedea chiar un cizmar la lucru, creand pantofi manual.  In fine, dar nu in cele din urma, Bimba & Lola te va atrage cu modelele de sandale cu barete, ale caror preturi pornesc de la 65 de euro.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Am fost de doua ori in Barcelona, sincer nu am vrut sa intru in magazine de pantofi pentru ca aveam alte obiective, dar cum in ultima vancata mi s-au rupt pantofii a trebuit sa o fac pana la urma (a fost o zi dintr-o croaziera) si sincer nu mi sa parut ca sunt chiar accesibili

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!