Destinatii Food & Drink

10 destinatii inspirate de cocktailuri hollywoodiene

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Cu “Marele Gatsby” care a rulat nu demult in cinematografele din intreaga lume, cocktailurile par sa fie din nou la moda. In cele ce urmeaza ai o lista cu bauturi facute faimoase de Hollywood si, de asemenea, vei afla unde le poti savura.

[highlights color=”orange”]1. French 75 – “Casablanca” – Paris, Franta[/highlights]

French 75 cocktail
French 75 cocktail

Recreeaza atmosfera clasica din filmul “Casablanca”, cu French 75, un amestc de gin, sampanie, suc de lamaie si zahar. Se spune ca a fost creat in barul New York din Paris in anul 1915 si de atunci a inspirat si alte derivate. Daca vrei sa incerci originalul, mergi in Paris, acolo unde barul  New York, se numeste in prezent  Harry’s New York Bar, sau incearca-l si in alte locatii istorice precum Hemingway Bar.

Harry’s New York Bar
Harry’s New York Bar

[highlights color=”orange”]2. Vodca Martini –  filmele cu James Bond – Londra, Marea Britanie[/highlights]

Vodca Martini
Vodca Martini

Multi fani ai bauturii Martini, iti vor spune ca un Martini adevarat este cel facut cu gin, nu cu vodca, dar cuvintele “scuturat, nu amestecat”, au transformat cultura moderna a acestei bauturi.  Vodca Martini, facuta cu vodca si vermut, nu este greu de preparat, dar daca te afli in Londra, incearca un Martini de calitate la Icebar, de la  Icehotel Lo

ndon, aflat pe strada Regents. Intrucat barul functioneaza tot timpul anului, poti savura Vodca Martini la – 5 grade Celsius, indiferent cate grade sunt afara.

Ice Hotel
Ice Hotel

[highlights color=”orange”]3. Ochi rosii – “Cocktail” – Tokyo, Japonia[/highlights]

Red Eye cocktail
Red Eye cocktail

Aptitudinile de barman ale studentului new-yorkez Brian Flanagan au reprezentat atractia principala in filmul din 1988, “Cocktail”, in care Tom Cruise a ridicat totul la rang de arta. Cocktailul Red Eye era leacul pentru mahmureala, fiind un amestec de bere, suc de rosii si ou. Pentru combinatia perfecta, incearca bauturile Tokyo si Yankee Stadium, de la Park Hyatt Tokyo.

[/nextpage]

Park Hyatt Tokyo

[nextpage title=”Pagina 2″ ]

[highlights color=”orange”]4. Moda veche – “Mad Men” – Louisville, SUA[/highlights]

Old Fashioned
Old Fashioned cocktail

Un cub de zahar dizolvat in bitter, amestecat cu bourbon si ornat cu o cireasa si portocala, acest cocktail clasic a revenit in actualitate gratie serialului “Mad Men,” o productie avand ca subiect industria publicitara din anii ’60. Daca bourbon-ul este secretul acestei bauturi, atunci Kentucky este locul ideal pentru a o savura. Inscrie-te la circuitul Kentucky Bourbon Trail , pentru un tur al distileriilor si nu rata Urban Bourbon Trail, care iti ofera sansa de a vizita cele mai tari baruri si restaurante din Louisville.

 Kentucky Bourbon Trail
Kentucky Bourbon Trail

[highlights color=”orange”]5. Cosmopolitan – “Sex and the City” – San Francisco[/highlights]

Cosmopolitan cocktail
Cosmopolitan cocktail

Daca New York pare a fi locatia perfecta pentru a savura acest cocktail dulce si cu gust de lamaie, majoritatea indica San Francisco ca fiind primul oras de trecut in itinerariul tau. Exista zvonuri ca acest cocktail ar fi fost inventat in Miami, dar San Francisco a creat o versiune fresh, usoara si picanta a acestei bauturi.

San Francisco
San Francisco

[highlights color=”orange”]6. Mai Tai – “Blue Hawaii” – Honolulu, Hawaii[/highlights]

Mai Tai cocktail
Mai Tai cocktail

Inainte de Strawberry Daiquiri si Piña Coladas, Mai Tai a dominat scena alcoolica din insulele tropicale. Se spune ca a fost inventata in California si in anii ’50 a ajuns in Hawaii. Reprezinta si in zilele noastre un simbol in majoritatea barurilor din insulele hawaiene si, desi cocktailul este in general facut cu rom, curacao si lime, variatiunile pe aceasta tema sunt nesfarsite.

[/nextpage]
Hawaii
Hawaii
[nextpage title=”Pagina 3″ ]

[highlights color=”orange”]7. White Russian – “The Big Lebowski” – Reykjavik, Islanda[/highlights]

White Russian cocktail
White Russian cocktail

Preparat cu vodca si lichior de cafea in cantitati egale, Black Russian si-a facut aparitia pe scena cocktailurilor la inceputul anilor ’50, iar pana in anii ’60, a fost deja transformat prin adaugarea de lapte sau frisca si a devenit ceea ce este White Russian. Varietatile moderne de White Russian sunt nesfarsite si pentru a le incerca pe toate, locul ideal  este Lebowski Bar din Reykjavik, unde poti servi nu mai putin de 17 astfel de cocktailuri.

Lebowski Bar

[highlights color=”orange”]8. Manhattan – “Some Like It Hot” – New York[/highlights]

Manhattan cocktail
Manhattan cocktail

Un amestec de whisky, vermut dulce si bitter, Manhattan este un cocktail perfect. Se presupune ca bautura a aparut prima oara in orasul New York, in 1870, in exclusivistul club  Manhattan, de unde ii vine si numele. De la crearea sa, Manhattan a inspirat multe derivate, precum Rob Roy, Cuban Manhattan si Southern Manhattan.

Manhattan Club
Manhattan Club

[highlights color=”orange”]9. Mojito – “Miami Vice” – Havana, Cuba[/highlights]

Mojito cocktail
Mojito cocktail

Desi Mojito, bautura favorita a politistului Sonny Crocket din “Miami Vice”, a devenit populara in randul cocktailurilor in ultimele decenii, ea este un simbol al culturii cubaneze inca din anii 1500. Un mojito adevarat se prepara cu lime, zahar si menta, rom si apa minerala. In Cuba, la La Bodeguita del Medio, Ernest Hemingway a scris pe peretele barului, cuvintele: “My mojito in La Bodeguita, my daiquiri in La Floridita.”

La Bodeguita del Medio
La Bodeguita del Medio

[highlights color=”orange”]10. Singapore Sling – “Fear and Loathing in Las Vegas” – Singapore[/highlights]

Singapore Sling cocktail
Singapore Sling cocktail

Aceasta bautura dulce si fructata, a fost creatia celor de la Raffles Hotel Singapore si se crede ca a fost inventata inainde de anul 1915. Desi reteta a fost modificata de-a lungul timpului, un cocktail adevarat Singapore Sling consta din gin, lichior de cirese, lichior de portocale, Benedictine, grenadine, bitter si suc de ananas. Long Bar de la Raffles Hotel Singapore exista si in prezent si continua sa serveasca bautura care l-a facut faimos.

Long Bar de la Raffles Hotel Singapore
Long Bar de la Raffles Hotel Singapore
[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!