Asia

Coasta de turcoaz a Turciei

Daca te indrepti catre sud-vestul Turciei, ai sansa sa explorezi una dintre cele mai frumoase portiuni ale liniei de coasta mediteraneene si ale Marii Egee. De la destinatia idilica pe nume Cirali, pana la orasele istorice Kas si Dalyan, fa cunostinta cu atractiile de top ale unei vacante cu adevarat de neuitat.

Fantasticele plaje din Cirali
Fantasticele plaje din Cirali
[highlights color=”orange”]Cirali [/highlights]– este un oras de coasta unic. Cuibarit la poalele muntelui Olimp, acest loc este impanzit de pensiuni inconjurate de gradini fantastice in care cresc maci rosii, rodii, palmieri si in care paunii se plimba nestingheriti. Gandeste-te la o statiune de vacanta alpina la care se adauga avantajele oferite de plaja si vei intelege cam la ce sa te astepti in Cirali. Daca te plictisesti sa stai pe nisip la soare, nu ai decat sa intri in apele limpezi ale Marii Mediteraneene, pentru una dintre cele mai bune partide de inot din viata.

Plaja din Olympos
Plaja din Olympos

O vizita in [highlights color=”orange”]Olympos [/highlights]este obligatorie atunci cand te afli aici – un oras stravechi lycian, care dateaza din secolul 2 i.e.n. Olympos se afla intr-o vale incantatoare care duce direct catre mare. Admira testoasele care inoata aici si macii care cresc printre vechile ruine romane. Chimaera nu trebuie nici ea ratata – un grup de flacari care ard in stancile de pe muntele Olimp. Ai grija sa porti pantofi confortabili, intrucat panta lunga de 2 kilometri este abrupta.[sws_pullquote_right] Inceputul lunii mai este perioada ideala pentru a veni in Cirali, deoarece vara, locul este foarte aglomerat. In timpul ascensiunii tale montane, fa un popas la unul dintre restaurantele din Ulupinar. [/sws_pullquote_right] [highlights color=”orange”]Kas [/highlights]– Oraselul linistit de la malul marii este popular in randul celor dornici de relaxare, dar si de aventura. Scufundatori, practicanti de paragliding si caiacisti se aduna aici in timpul verii pentru a practica sporturi nautice. Vei adora din prima clipa stradutele serpuite din Kas si abundenta iasomiei si a tufisurilor de bougainvillea, fara a mai pune la socoteala pisicile care motaie la soare. Locul este impanzit de magazine si restaurante. In centrul orasului  nu exista nisip, dar poti inchiria sezlonguri de la una dintre numeroasele terase ale hotelurilor de pe coasta.

Kas, un loc bun pentru iubitorii de adrenalina
Kas, un loc bun pentru iubitorii de adrenalina

Pentru o excursie amuzanta, ia feribotul pentru o calatorie ce dureaza 20 de minute pana la insula greceasca Meis (Kastellorizo), pentru a gusta din musaca si din pestele pregatit la gratar. O excursie cu caiacul pana la orasul scufundat Kekova nu trebuie nici ea ratata.

Evita varful de sezon, cand Kas devine foarte fierbinte din cauza temperaturilor inalte. Daca iti plac decoratiunile interioare, antichitatile si bijuteriile, vino la magazinul Turqueria din strada Uzunçar nr 21.

[highlights color=”orange”]Ölüdeniz [/highlights]– Pregateste-te sa ramai socat pe masura ce te apropii de laguna Ölüdeniz. Aflata la 15 kilometri sud-est de Fethiye, aceasta minune naturala de culoarea turcoazului se regaseste in fotografiile din intreaga lume. Din pacate, locul duce lipsa de amenajari, asa ca Ölüdeniz nu atrage foarte multi turisti, dar merita sa vii aici sa inoti si sa faci poze.

Daca iti plac plimbarile, vino pe drumul lycian, care incepe din Ölüdeniz si ajunge pana in Olympos.

Ölüdeniz - laguna albastra
Ölüdeniz – laguna albastra
[highlights color=”orange”]Dalyan [/highlights]– Aflat in partea de vest a coastei de turcoaz, Dalyan este locul ideal pentru testoase, bai de namol si istorie antica. Inconjurat de munti acoperiti de paduri de pin si plantatii de bumbac, acest mic orasel are o frumusete salbatica aparte. Excursiile cu durata de o zi la bordul unei ambarcatiuni te duc pana in Delta Dalyan. Printre atractiile de aici se numara mormintele sapate in stanca din secolul 4, testoasele marine si baile de sulf (e bine daca poti face abstractie de mirosul de oua clocite al namolului).

Dalyan
Dalyan

De-a lungul drumului, poti gasi locatii excelente de cazare in Istanbul si Ankara.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!