Hoteluri cool

Paradisul din Thassos: Royal Paradise Beach Hotel & Spa

Insula Thassos e o destinatie de vacanta facila pentru turistul roman. Se ajunge usor cu masina personala (mai greu pentru cei din nordul Romaniei, care au de parcurs calvarul lipsei de autostrazi) si, mai important, e un loc cu adevarat incantator, poate lipsit de stralucirea unor Santorini, Creta sau Rhodos, dar cu siguranta fermecator datorita plajelor minunate, a apei de smarald si a mancarii cu care grecii stiu sa-si rasfete oaspetii.

In Thassos sunt putine hoteluri de clasa, care au adunat sub numele lor cele cinci stele echivalente luxului si bunului gust. Unul dintre ele, deschis cu doar doi ani in urma, si care poarta inca de la intrare mireasma unei vacante ce se doreste a fi de calitate, este Royal Paradise Beach Resort & Spa, aflat in populara statiune Potos, din sudul insulei, mai exact la doi kilometri est de aceasta. TukTuk a avut ocazia de a petrece cateva zile paradisiace in acest hotel, motiv pentru care am decis sa impartasim din experienta traita.

Construit intr-un golf si beneficiind de o plaja de nisip ce si-a depus anul acesta candidatura la obtinerea titulaturii de “blue flag”, Royal Paradise aduna cateva elemente care-l scot din multimea hotelurilor de top, trimitandu-l in cea a celor care-si poarta cu mandrie eleganta.

[slider_pro id=”145″]

Camerele mari, extrem de spatioase, sunt mobilate modern si pot acomoda fara probleme familii cu doi copii. Am avut placerea sa populam o “executive” al carui semn de extra-lux e dat de terasa imensa, cu vedere la mare si la piscina, in mijlocul careia troneaza un jacuzzi, perfect pentru relaxari involburate la orice ora din zi sau noapte. In caz ca ai un somn cu pretentii, iti poti alege tipul de perna dintr-un pillow menu care include 6 perne mai joase sau mai inalte, mai tari sau mai moi. Camera e dotata cu un minibar (preturi rezonabile) iar baia cu cada (si, la randul ei, cu jacuzzi) dispune de tot ceea ce si-ar dori o familie pretentioasa. [sws_pullquote_right] Camerele mari, extrem de spatioase, sunt mobilate modern si pot acomoda fara probleme familii cu doi copii. [/sws_pullquote_right]

Elea, restaurantul hotelului, pastreaza nota eleganta a acestuia. Ai posibilitatea sa optezi pentru o demi-pensiune (in care poti alege pranzul sau cina) sau pentru meniul a la carte. Mancarea e buna si urmeaza tipicul traditional grecesc. Un plus pentru micul dejun aproape perfect (poate doar prezenta sampaniei l-ar fi facut desavarsit). Ne-a placut lipsa acelui “all-inclusiv” generator de imbulzeli si care creaza mai peste tot imaginea unei cantine rascolite de barbari infometati. Si aici, preturile din meniul a la carte ni s-au parut rezonabile. Sigur, nu ieftine ca la o taverna de pe plaja din Potos, dar ok pentru restaurantul unui resort de 5 stele. Un pic mai scumpe sunt bauturile: berea mica la 4 euro, apa minerala si sucurile la 2,5 etc.

Facilitatile hotelului intregesc imaginea unui complex de top. In spa-ul luxos poti face diverse tratamente sau masaje, te poti delecta cu o baie turceasca sau cu trei tipuri de sauna. In pretul camerei executive vei avea acces gratuit la majoritatea serviciilor spa, mai putin cele cosmetice si masajele (pretul unui masaj variaza, in functie de lungime si tip, de la 30 la 60 de euro).

Exista doua piscine cu apa sarata, una pentru adulti, cealalta pentru copii. Daca ar fi sa criticam ceva, atunci cu siguranta ne-am indrepta catre dimensiunile piscinei pentru adulti, pe care nu intelegem de ce au construit-o atat de mica, in conditiile in care spatiul permitea o desfasurare mult mai mare de forte. Atata vreme cat nu e inghesuiala (dimineata, de pilda, cand lumea e la plaja), totul e perfect. Dar dupa-amiaza lucrurile se pot… aglomera pentru amatorii de sarituri in apa.

Plaja hotelului face insa deliciul turistilor. Nisip fin si ape limpezi. Un foarte ingust sir de pietre la intrarea in mare insa exista poteci facute printre pietre asa incat nu sunt deloc probleme privind accesul. Umbrelele si sezlongurile sunt gratuite si poti beneficia de serviciile barului de la piscina fara a fi nevoit sa te deplasezi pana acolo. Pentru 10 euro ora, pe plaja se pot inchiria hidrobiciclete cu care sa dai o tura pe la micile pesteri marine din apropiere.

[slider_pro id=”146″]

Copiii au un loc de joaca in aer liber dar si o camera special amenajata si bine dotata. Iubitorii de tenis au la dispozitie un teren (gratis) pe care isi pot demonstra abilitatile atat pe timpul zilei cat si in nocturna. Amatorii de scuba diving – la orice nivel – pot lua lectii organizate de instructorii hotelului, care sunt certificati PADI: 5 lectii teoretice si 9 lectii practice, atat in piscina cat si in apa marii.

Hotelul se afla la circa doi kilometri de statiunea Potos, una dintre cele mai animate din Thassos, impanzita de taverne si magazine cu suveniruri. In Potos se poate ajunge pe jos insa cel mai bine este sa ai la dispozitie o masina, cu care vei face maxim 5 minute.

In concluzie, Royal Paradise Beach Resort & Spa e o oaza de liniste intr-un superb decor grecesc. E genul de hotel in care nu vei fi asaltat de hoarde de turisti infometati, ci unul care promite relaxare si liniste. Pentru distractie, statiunea Potos e la o aruncatura de bat, asa incat exista toate premisele unei vacante superbe.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!