Europa

Parga, relaxare pe malul Marii Ionice

Pleci dimineata, nici macar cu noaptea-n cap, si pe seara esti pe malul marii Ionice, in Parga. Sau, daca nu vrei sa petreci 12 ore in autoturismul oricat de confortabil al fi el, varianta b) este sa alegi un pachet turistic cu charter care te lasa la Preveza, la o ora distanta de cocheta statiune din regiunea elena Thesprotia.

DSC_0043

Neavand aglomeratia si agitatia statiunilor de pe coasta estica a Greciei, statiunile de la malul Marii Ionice sunt la fel de linistite ca apa care le scalda tarmurile, fiind locul ideal pentru relaxare.

Parga, o variantă superbă pentru petrecerea vacanței în Grecia

Asta nu inseamna, totusi, ca nu sunt animate, pentru ca odata cu lasarea serii, faleza oricareia dintre ele se anima de turisti si localnici, iesiti la promenada sau la cina dintr-una din tavernele care impanzesc stradutele pavate cu piatra, de regula rezervate doar pietonilor.

Parga, nu se dezminte la acest capitol, fiind un oras-statiune mic, aduna, la poalele ruinei unui castel venetian, mostenire de pe vremea invaziilor italiene. De aceea nu ar trebui sa te mire cand, plimbandu-te pe promenada, vei descoperi o taverna care promite mancare traditionala greceasca, dar al carei numei este Venetia…

Ruinele castelului venețian

Fortareata venetiana, peste care au trecut si influentele turcesti, este ridicat pe cel mai inalt punct din Parga, scrutand golful si orizontul marin. Este o constructie medievala, cu ziduri inalte si insemne ale conducatorilor vremii, dar si cu pasaje secrete care duc direct la mare.

Plaje frumoase

La poalele castelului se deschide orasul mai vechi sau mai nou, cu case colorate, cu leandrii si buganvillea multicolore si cu stradute pitoresti, impanzite cu magazine de suveniruri sau delicatese locale. Si aici se vede influenta venetiana, arhitectura locala imprumutand din elemetele orasului-cetate itelian si impodobind fatadele caselor cu balcoane de lemn, tipice acelor locuri.

Daca mai pe dupa-amiaza, inainte de a te instala confortabil la terasa unei taverne, iti doresti sa faci o plimbare, atunci alege-ti ca destinatie unul din monumentele religioase ale Pargai, biserici mari sau mai mici, toate avand cate o poveste. Sau poti sa tocmesti o ambarcatiune care sa te traverseze canalul mic dintre marina si insula Panagia, pe care vei gasi cea mai frumoasa capela din zona, Capela Adormirea Maicii Domnului, pe care o vezi cu lejeritate de pe faleza.

In Parga si imprejurimi, ai la dispozitie opt plaje frumoase, unele mai populate, altele mai izolate, astfel ca nu apuci sa te plictisesti deloc pe parcursul sejurlui. Si daca tot suntem la capitolul plaje, nu rata o vizita la plaja Lichnos, situata la 4 km in sudul Pargai. Aceasta este inconjurata de verdeata si de culturi de maslini care, iar apele sunt adanci si curate, fiind o zona buna pentru pescuit. In apropierea plajei sunt deschise cateva cafenele si tavern care servesc preparate delicioase si un mini-market. Plaja este accesibila cu masina, cu barca din portul Parga sau pe jos. In apropierea plajei, la 5 minute de mers cu barca sau cu hidrobicicleta se afla pestera Afroditei in care, conform legendei, zeita dragostei si a frumusetii, obisnuia sa faca baie.

 

Booking.com

About the author

TravelCookie

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!