Condimenteaza-ti planurile pentru cina cu aceasta reteta savuroasa: sote picant de creveti. In New Orleans, cuvantul “barbecue” nu se refera la faptul ca acesti creveti sunt pregatiti pe gratar. Preparatul este un sote facut cu usturoi, condimente si unt, la care se adauga bere pentru o aroma suplimentara.
[highlights color=”orange”]Ingrediente pentru 4-6 portii[/highlights]
Aproximativ 900 de grame de creveti, cu cap si coaja
2 lingurite condimente Cajun-Creole
6 lingurite unt
6-8 catei de usturoi
1 cutie bere
Sucul de la o jumatate de lamaie
Sos Worcestershire
[highlights color=”orange”]Mod de preparare[/highlights]
- Spala bine crevetii, apoi amesteca-i intr-un vas cu condimentele.
- Incalzeste untul la foc mediu. Adauga usturoiul si amesteca totul timp de un minut, sau pana ce acesta capata o nuanta maronie.
- Adauga crevetii si fa un sote, mai mult scuturand tigaia decat amestecand, pana ce acestia devin roz pe toate partile. In functie de marimea lor, procesul dureaza intre 2 si 4 minute.
- Adauga berea, sucul de lamaie si sosul Worcestershire si mai amesteca inca 2-3 minute.
- Pune crevetii pe o farfurie. Mai fierbe putin sosul, apoi toarna-l peste creveti. Serveste imediat cu paine prajita si…multe servetele.
[highlights color=”orange”]Variatiuni pe aceeasi tema[/highlights]
Creveti: Foloseste creveti cu cap pentru aceasta mancare. Capul da o savoare incomparabila. Daca nu gasesti creveti cu cap, foloseste-i macar pe cei cu coaja.
Unele retete elimina berea.
Pune la sfarsit putin patrunjel tocat, pentru un plus de culoare.
[…] SUA, pasarile de noapte se pot infrupta dintr-un maldar de clatite cu dulceata de afine si sirop de […]