Techno Tuk

Exploreaza lumea, de pe mobil, cu Google Goggles

Ai avut vreodata nevoie de traducerea meniului unui restaurant dintr-o tara straina, unde te-ai decis sa iei masa? Ai avut nevoie sa gasesti un anumit reper spatial? Aplicatia pentru telefonul mobil denumita Google Goggles permite utilizatorilor sai descifrarea lumii inconjuratoare cu ajutorul camerei telefonului. Acest nou serviciu destinat utilizatorilor sistemului Android sau iOS 4.0 traduce pentru tine, identifica diverse repere din jurul tau si poate chiar sa te ajute sa alegi… o sticla de vin.

Pentru a folosi Google Goggles, tot ce trebuie sa faci este sa lansezi aplicatia si sa faci o fotografie folosind camera telefonului tau mobil. Sa presupunem ca intr-un meniu indian intalnesti un cuvant pe care nu il intelegi. Fotografiaza si trimite. Vei primi traducerea pe telefonul mobil, via Google. Sau poate ca te plimbi si vrei mai multe informatii despre obiectivele pe care le intalnesti; trebuie doar sa trimiti o fotografie si vei receptiona imediat explicatia de care ai nevoie. Sau, daca ti-e lene sa scrii, poti folosi modul audio: spune raspicat si clar “best chinese restaurant” si telefonul iti va intoarce automat rezultatele cautarii (deocamdata, nu si in limba romana). Aceasta este o noua metoda de a explora lumea vizual, folosindu-te de vasta baza de date a Google si de noile tehnologii dezvoltate pentru dispozitivele mobile. La fel ca si realitatea imbunatatita (augmented reality) si serviciul de localizare , dispozitivele mobile ofera in prezent utilizatorilor posibilitatea de a transforma lumea reala intr-o lume… click-abila.

Desi Google Goggles reprezinta un salt urias inspre viitor pentru cei care calatoresc, aplicatia nu este compatibila cu orice tip de telefon mobil. Pentru a o putea descarca, trebuie sa ai in dotare un dispozitiv Android compatibil Google sau un iPone/iPad cu sistem de operare 4.0. Daca este cazul tau, cauta si descarca (gratis) Google Goggles din AndroidMarketplace sau din AppStore. Software-ul de recunoastere nu este tocmai perfect, aceasta tehnologie fiind in zorii dezvoltarii sale, asa ca nu te astepta ca orice imagine ai trimite sa fie recunoscuta. Totusi, conceptul Google Goggles este foarte interesant pentru cei care calatoresc, deoarece cu un simplu telefon mobil, o noua lume de servicii ti se deschide in fata ochilor.

[media id=34 width=620 height=515]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!