Herbalul balsam negru
Europa

Ce poti face in Riga, capitala Letoniei

Riga este o capitala intriganta si cu un farmec aparte, in care turistii de toate varstele au la dispozitie nenumarate activitati care sa le faca vacanta aici de neuitat. Daca nu stii de unde sa pornesti in alcatuirea unui itinerariu de calatorie in Riga, cel mai mare oras al Tarilor Baltice (cu peste 650.000 locuitori), iata cateva sugestii:

Viziteaza atractiile turistice obligatoriu de vazut in Riga

Cele mai vestite atractii turistice din oras se afla la mica distanta unele de altele, iar pentru a le vedea pe toate ai nevoie numai de o zi sau doua. Desi multe dintre ele se afla in orasul vechi, nu rata nici celelalte cartiere ale capitalei si vei putea astfel intelege de ce capitala Letoniei este un loc atat de primitor si placut pentru turisti.

Incearca Black Balsam

Herbalul balsam negru

Black Balsam

Faimosul Black Balsam este o bautura facuta din ierburi. Disponibila in mai multe variante, precum cea naturala, cu coacaze sau cu frisca, aceasta bautura alcoolica tare si cu un gust aparte, trebuie neaparat incercata daca ajungi in Latvia. Nu fii surprins daca vei avea niste reactii ciudate inca dupa prima inghititura.

Exploreaza centrul vechi din Riga

Centrul orasului: absolut superb!
Centrul orasului: absolut superb!

Centrul vechi din Riga este o inlantuire de strazi si alei, frumuseti arhitecturale in stil Art Nouveau si biserici impunatoare. Nu lipsesc nici restaurantele, magazinele de suveniruri sau oazele de verdeata in care te poti bucura de liniste si relaxare

Fa o excursie in cartierul Moscova

Cartierul Moscova din Riga este o zona istorica in care exista cateva obiective turistice notabile si unde totul are un farmec aparte, care o diferentiaza de restul orasului. Merita vazute locul unde se afla fostul ghetou evreiesc, Academia de Arte si Stiinte si multe alte locatii de arta si cultura.

Admira frumusetile in stil Art Nouveau din Riga

Riga este renumita pentru arhitectura sa in stil Art Nouveau. Fatadele grandioase cu un design incantator, motive florale, personaje feminine si pasteluri reprezinta unele dintre atractiile principale. Strada Alberta este cea mai cunoscuta artera Art Nouveau din Riga, dar merita sa mergi si in cartierul Art Nouveau, pentru a admira structuri mai putin cunoscute, dar la fel de pline de farmec.

Savureaza un pahar de vin de calitate

In Riga gasesti atat restaurante in care se servesc tapas, cat si locatii elegante cu ferestre mari, in care poti servi o cina exclusivista. Indiferent ca esti in cautarea unui refugiu dupa o zi lunga de plimbari si vizite, sau vrei sa sarbatoresti o ocazie speciala alaturi de cineva drag, oferta locurilor in care poti savura un vin de calitate si mancarea traditionala letona, este nesfarsita!

Fa un tur gratuit al orasului

Stiai ca in fiecare zi la pranz, poti face un tur gratuit al orasului Riga? Free Yellow Tours au ca loc de intalnire Biserica Sf. Petru. Ghizii tineri si plini de energie iti pun la dispozitie circuite turistice care iti arata Riga prin prisma a ce le place lor in acest oras, asa ca s-ar putea sa primesti informatii pe care nu le gasesti in alta parte. Acestia isi castiga banii exclusiv din bacsis, asa ca nu uita sa le rasplatesti la final munca.

Vezi Riga de sus

Riga vazuta de sus intareste ideea unui oras extrem de frumos
Riga vazuta de sus intareste ideea unui oras extrem de frumos

Riga este la fel de frumoasa si privita de sus. Poti urca pana in varful bisericii Sf. Petru sau poti admira privelistea din cladirea Academiei de Arte si Stiinte.

Viziteaza un muzeu

Oferta este variata si include printre altele Muzeul de arta decorativa, Muzeul Bourse, care expune lucrari straine de arta. Nu rata nici Muzeul ocupatiei sau muzee mai mici, cum ar fi Muzeul portelanului.

Relaxeaza-te intr-un parc  

Spatiile verzi din Riga rivalizeaza cu cele din Varsovia. In orice parte a orasului ai merge, vei gasi parcuri, gradini, fantani si cai navigabile. In timpul primaverii si verii, localnicii si turistii deopotriva, vin aici pentru picnicuri, relaxare sau doar pentru a face poze.

Parcurile din Riga sunt la fel de frumoase ca orasul in sine
Parcurile din Riga sunt la fel de frumoase ca orasul in sine

Cumpara suveniruri

Magazinele de suveniruri abunda in Riga. Printre amintirile de neuitat din Letonia se numara tesaturi manuale, obiecte din chihlimbar si obiecte din ceramica. Targul de Craciun organizat in Riga este un loc ideal pentru a face cunostinta cu traditiile letone de Craciun. Aici poti vedea brazi imensi impodobiti, vanzatori care iti ofera vin fiert si suveniruri de sezon, iar concertele au loc pana in primele zile ale lunii ianuarie. Targul este organizat in Centrul Vechi al orasului.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!