In aer

Lucruri pe care nu e bine sa le porti in avion

A sti ce sa porti si mai ales ce sa nu porti intr-un avion, este esential. Daca nu crezi, intreab-o pe Lady Gaga. In anul 2010, starul pop purta pantofi “armadillo”, creatie Alexander McQueen, si o vestimentatie din benzi negre si galbene, totul intamplandu-se la bordul unui avion transatlantic. In timpul calatoriei, Gaga a inceput sa prezinte simptome de tromboza, care i-au pus viata in pericol, date fiind conditiile speciale din interiorul cabinei, cum ar fi presiunea scazuta, deshidratare, imobilizare si scaune incomode. Incearca sa infrunti aceste lucruri, purtand tocuri de 12 centimetri si haine stramte si s-ar putea sa ai mari probleme.

Tromboza venelor are loc atunci cand sangele formeaza cheaguri, crescand astfel pericolul unui embolism pulmonar. Printre simptome se numara umflarea sau inrosirea membrelor, dar cel mai adesea cei expusi la pericol nu acuza nimic din toate acestea. Din fericire pentru Lady Gaga, ea si-a dat seama ca ceva nu e in regula. Atunci cand s-a plans ca i s-au umflat picioarele in timpul zborului, insotitorii de zbor au convins-o sa se schimbe in ceva mai confortabil si care sa nu atraga pericolul unui blocaj arterial.

Din fericire, probabilitatea ca tu sa porti haine din benzi negre si galbene sau tocuri de 12 este destul de mica. Dar daca ai asa ceva in sifonier, alege sa le porti la ocazii potrivite si in niciun caz atunci cand zbori cu avionul. Cei precum Lady Gaga sau alti semizei ai modei ciudate sunt putini, dar si oamenii obisnuiti, adepti ai blugilor si pantofilor sport, trebuie sa se gandeasca bine ce sa poarte in avion.

Nu purta haine stramte. Alege tesaturi naturale si care permit corpului sa respire.

Lectia se pare ca e invatata deja. Hainele stramte pot restrictiona circulatia sangelui in spatiul stramt oferit de avion. Merita sa suferi, doar pentru a-ti arata silueta sau hainele la moda? Alege tesaturi naturale (haine confectionate din bumbac sau in), care lasa corpul sa respire.

Nu purta tocuri. Alege incaltaminte confortabila.

Tocurile sunt interzise si despre ele se spune ca reprezinta cauza unei lungi liste de afectiuni, de la dureri cronice ale picioarelor, pana la deformari ale degetelor. In plus, nu-ti ofera prea multe sanse in cazul unei evacuari de urgenta a cabinei. Alege pantofi comozi si te vei simti mult mai bine pe toata durata zborului, fara a fi nevoit sa te descalti la controlul de securitate.

cabinaNu te da cu parfum sau apa de toaleta. Alege haine proaspat spalate.

Ai fost in vacanta mai multe zile si constati ca la data calatoriei nu mai ai haine curate. Suna tentant sa apelezi la parfum pentru a indeparta mirosurile neplacute si sa te indrepti catre aeroport. Dar nu uita : mirosurile sunt intensificate in avion, acolo unde pasagerii stau in spatii stramte si unde aerul este recirculat numai in interiorul cabinei.

Partenerul perfect de drum este cel care nu miroase a nimic. Pentru asta, asigura-te ca iti pastrezi un rand de haine curate pentru calatoria de intoarcere acasa. Si nu abuza de parfum. Parfumul e o chestie subiectiva. Poate sa-ti placa la nebunie mirosul CK One, de exemplu, dar tovarasul tau de drum il poate gasi oribil. In special, cei cu alergii sau astm pot avea o reactie ciudata la parfumurile puternice.

Nu purta haine ofensatoare. Pune pe tine orice s-ar potrivi cu slujba de duminica de la biserica.

In anul 2005, membrii echipajului companiei aeriene Southwest Airlines au interzis accesul la bord al unei pasagere pe nume Lorrie Heasle, intrucat aceasta purta un tricou cu mesaj politic ofensator.  Pe tricou erau imprimate fetele lui George W. Bush, Dick Cheney si Condoleezza Rice, iar dedesubt era scris “Meet the Fockers.” Dupa incident, purtatorul de cuvant al companiei a decarat ca orice pasager care poarta haine obscene sau ofensatoare poate fi debarcat.

Doi ani mai tarziu, echipajul a amenintat o a doua pasagera cu debarcarea, intrucat aceasta era imbracata in haine neadecvate zborului. Kyla Ebbert, care purta un tricou stramt si o fusta mini, a reusit sa se salveze, schimbandu-se.

Indiferent ca esti sau nu de acord cu ceea ce Southwest considera nepotrivit, e bine sa eviti hainele ofensatoare, pentru a nu avea surprize neplacute. Nu purta tricouri pe care sunt inscriptionate injuraturi sau declaratii controversate si nimic care ar putea atrage privirile celorlalti.

Nu purta haine calduroase, alege sa imbraci mai multe randuri de imbracaminte.

De-a lungul calatoriei esti nevoit sa faci fata mai multor schimbari de temperatura. Este caldura din terminal, apoi temperatura mai scazuta din avion, inainte de decolare si frigul din timpul zborului (in fata caruia, paturile subtiri ca hartia, se dovedesc neputincioase). Mai multe randuri de haine de dovedesc un aliat de nadejde in astfel de situatii. In plus, cu cat pui mai multe articole de imbracaminte pe tine, cu atat vei avea mai putine de pus in bagaj.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!