Europa

Cele mai tari statiuni de pe litoralul francez

Turistii care vin in Franta vor fi rasfatati cu plaje excelente si statiuni minunate la malul marii. Lista de fata include numai cateva.

[highlights color=”blue”]1. St. Tropez[/highlights]

Saint Tropez... fara jandarmi
Saint Tropez… fara jandarmi

Daca vrei sa vezi si sa fii vazut in acest loc, trebuie sa stii ca orasul abunda in celebritati si oameni frumosi si aici poti vedea de toate. Aflata de-a lungul Coastei de Azur, aceasta statiune a fost facuta faimoasa de catre Brigitte Bardot.

Nu fii surprins daca vei vedea vreo vedeta de cinema coborand de la bordul unui iaht in portul impresionant sau luand cina intr-unul din restaurantele exclusiviste – in afara de magazine, hoteluri si restaurante la cele mai inalte standarde, plaja in sine este o intindere nesfarsita de nisip fin aflat la maul unei ape limpezi precum cristalul.

[highlights color=”blue”]2. St-Jean-de-Luz[/highlights]

St-Jean-de-Luz, mai departe de Coasta de Azur
St-Jean-de-Luz, mai departe de Coasta de Azur

Daca vrei sa iei o pauza dupa ce ai vazut Coasta de Azur, acest oras istoric se afla la granita cu Spania, in regiunea basca, strazile de aici avand numele atat in franceza cat si in limba basca.

Fa o vizita la piata de peste, fa o excursie de o jumatate de zi la pescuit, apoi savureaza ceee ce ai prins intr-unul dintre restaurantele locale. Viziteaza biserica in care Louis XIV s-a casatorit cu Maria-Therese a Spaniei, in anul 1660 si admira arhitectura incarcata de istorie in orasul in care se afla fosta resedinta a regelui Louis XIV, mobilata in stilul caracteristic acelei perioade. Plaja cu nisip fin este ideala pentru familii.

[highlights color=”blue”]3. Calvi, Corsica[/highlights]

Calvi - relaxare corsicana
Calvi – relaxare corsicana

Insula franceza se mandreste cu plaje dintre cele mai frumoase si statiuni in care poti gasi atat golfuri izolate dar si intinderi aglomerate de nisip.

Calvi are cea mai mare plaja din Corsica, care se intinde pe nu mai putin de 8 kilometri si care este umbrita de o fortareata aflata intr-un varf de deal, plus ca are muntii in fundal. Orasul este renumit pentru bucataria sa fantastica, care foloseste ingrediente proaspete ce provin din asezarile montane din imprejurimi.

Despre Calvi se crede ca este locul de nastere al celebrului Columb si pe langa istoria sa bogata, orasul se mandreste cu hoteluri elegante si atractii cautate deopotriva de cei bogati si faimosi. Pentru o excursie de o zi in larg, nu rata site-ul UNESCO Scandola, unde poti admira delfinii in habitatul lor natural.

[highlights color=”blue”]4. Antibes[/highlights]

Antibes, o alternativa seducatoare la marile statiuni de pe Coasta de Azur
Antibes, o alternativa seducatoare la marile statiuni de pe Coasta de Azur

Situat de-a lungul Rivierei Franceze, intre golful Cannes si Baie des Anges, orasul are atat o parte istorica cat si plaje moderne, dotate la cele mai inalte standarde, spre bucuria turistilor care vin aici.

Stravechiul port din Antibes si Fortul Carre au o istorie bogata, orasul gazduind de-a lungul timpului numerosi artisti de seama (viziteaza de exemplu muzeul Picasso) si scriitori, iar plaja ofera tuturor soare, mare si distractie.

Poti hoinari prin orasul vechi, poti vizita Marche Provencal (piata acoperita) unde gasesti produse de cea mai buna calitate si peste proaspat. Tot aici se afla numeroase magazine, restaurante si hoteluri elegante.

[highlights color=”blue”]5. La Baule-Escoublac[/highlights]

La plaja in Bretania: La Baule-Escoublac
La plaja in Bretania: La Baule-Escoublac

Aflata in Bretania, aceasta statiune reprezinta de ani de zile o destinatie turistica populara, avand farmecul unui loc exclusivist pentru petrecerea vacantei, de la inceputul anilor 1900.

Aici se afla cea mai lunga plaja din Europa, ce masoara 12 kilometri, precum si numeroase restaurant sofisticate, atractii de tot felul si hoteluri. In La Baule-Escoublac exista si un cazino, cluburi de noapte si unul dintre cele mai frumoase golfuri din Europa.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!