Destinatii

Top 10 cele mai tari tratamente spa… alcoolice

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Beneficiile pentru frumusete ale alcoolului – in special ale vinului bogat in antioxidanti si ale berii care ajuta la regenerarea pielii – nu sunt necunoscute in Europa, acolo unde de decenii intregi, destinatiile spa avand in centrul atentiei vinoterapia si hameiul, isi incanta oaspetii cu bai in butoaie si masaje pe baza de malt (printre cele mai renumite se numara Les Sources de Caudalie din Bordeaux, Franta si Chodovar Beer Spa din Republica Ceha).

Tendinta actuala este aceea de a folosi ingrediente naturale si din ce in ce mai multe centre spa se adreseaza in egala masura clientelei feminine dar si celei masculine, dar ceea ce iese in evidenta in ultima vreme, este patrunderea serviciilor pe baza de alcool si in locuri neasteptate din Lumea Noua. Unele dintre tratamentele aplicate aici au renuntat insa la folosirea vinului si au trecut la adevarate libatii pe baza de bourbon, rom si chiar si tequila.

Huffington Post a realizat, via Fodor’s, o lista cu 10 tratamente spa pe baza de alcool, care te vor relaxa si iti vor conferi stralucire, singurul dezavantaj fiind… mahmureala de dupa.

[highlights color=”red”]10 Meniu Brew & Renew – Spa Four Seasons Resort Vail, Vail, Colorado[/highlights]

Spa at Four Seasons Resort Vail

Centrul spa lucreaza in parteneriat cu compania producatoare de bere Crazy Mountain din Edwards, Colorado, pentru a crea un intreg meniu de servicii pe baza de bere, despre care se spune ca are proprietati curative pentru piele. Amber Ale Foot Soak include baie la picioare in bere, scrub cu orz si hamei zdrobit si un masaj cu ulei din hamei, in timp ce tratamentul Stout Scalp hidrateaza si echilibreaza nivelele PH-ului, folosind un amestec din miere si spuma de bere neagra. Lava Lake Pub Scrub indeparteaza pielea uscata si imbunatateste circulatia, avand la baza un scrub spumos, bogat in vitamine, din sare de mare si bere, urmat de o baie in bere calda si masaj cu ulei din hamei. Bogat in vitamine, drojdie de bere si flavonoizi, Cara de Luna Black Ale Wrap, te “imbraca” intr-un amestec care iti ofera fermitate si detoxifiere, din granule de cereale si bere, urmat de un tratament al scalpului si o baie in bere. Pentru tot acest rasfat, trebuie sa scoti din buzunar intre 45 si 225 de dolari.

[highlights color=”red”]9 Tratamentul Wine Lovers – Spa Qualia, Insula Hamilton, Australia[/highlights]

qualia_Spa qualia treatment

Acest centru spa rasfata cuplurile cu un pachet de trei ore, care pune accent pe proprietatile benefice ale vinului. Avand la baza extracte din struguri bogate in antioxidanti si produse naturale apartinand liniei cosmetice australiene Li’tya, experienta aceasta unica incepe cu un masaj corporal cu Chardonnay, urmat de un scrub avand la baza vinoterapia. In continuare, ti se va aplica o masca corporala detoxifianta cu Pinot Noir si sampanie si un tratament special de hidratare a parului si a scalpului. Dupa un dus ploaie si un tratament facial, te vei rasfata cu o baie in Burgund, in timp ce imparti cu jumatatea ta un platou cu fructe si o sticla de vin. Totul dureaza 180 de minute si costa 1100 de dolari pentru doua persoane.

[highlights color=”red”]8 Masajul cu tequila si salvie – Hacienda Spa Hacienda Beach Club & Residences, Cabo San Lucas, Mexic[/highlights]

hacienda

Fosta locatie a faimosului hotel Hacienda, care a gazduit staruri precum Bing Crosby si John Wayne, aceasta proprietate ofera in prezent cazare in apartamente si vile, toate aflate de-a lungul unei plaje private. In centrul spa de aici ti se ofera tehnici curative traditionale cu ingrediente indigene precum nuca de cocos, ienupar si masajul popular cu tequila si salvie.  Agavele (principalul ingredient din tequila) calmeaza pielea “stresata” de soare, iar salvia calmeaza si purifica. Procedurile dureaza 80 de minute si costa 175 de dolari.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

[highlights color=”red”]7 Masajul Vintage Bourbon – Spa Four Seasons Chicago, Chicago, Illinois[/highlights]

chicago spa

In anul ce a urmat inaugurarii restaurantului de la hotelul Allium, care serveste marci renumite de bourbon si cocktailuri cu bourbon, centrul spa a creat cateva tratamente inspirate de creatiile inovatoare ale barmanilor.  Masajul Vintage Bourbon incepe cu un scrub corporal revigorant ce are la baza un amestec din zahar brun si bourbon Kentucky, apoi continua cu un masaj de relaxare cu uleiuri esentiale si roci vulcanice. Tot aici poti beneficia si de tratamente pentru maini si picioare, tot pe baza de bourbon, iar cireasa pe tort o reprezinta o vizita la barul Allium, pentru o degustare a acestei licori incantatoare. 55 de minute pentru 150 de dolari, dar merita pana la ultimul cent.

[highlights color=”red”]6 Scrubul cu cacao si Cabernet – Spa Auberge du Soleil, Napa Valley, California[/highlights]

Spa Auberge du Soleil, Napa Valley

Situat intr-un cadru de vis al unei regiuni viticole, acest centru spa cu o suprafata de peste 650000 metri patrati, de unde poti admira privelistea oferita de podgorii si regiunile viticole, iti ofera o gama variata de servicii ce folosesc ingrediente naturale precum struguri, masline, ierburi si vin. Scrubul corporal complet inlatura pielea uscata, cu ajutorul unui amestec bogat in antioxidanti, din fulgi de cacao proaspat macinati, struguri zdrobiti din soiul Cabernet si vinul casei. Odata exfoliata, pielea este hidratata cu ulei caldut din samburi de strugure, aromatizat cu ciocolata si nucsoara. Totul este insotit de un pahar de vin Napa, iar pentru 45 de minute, scoti din buzunar 135 de dolari.

[highlights color=”red”]5 Scrubul corporal cu ciocolata si rom – Grand Traverse Resort & Spa, Grand Traverse Bay, Michigan[/highlights]

Grand Traverse Resort & Spa

Ocupand peste 3 milioane de metri patrati, intr-o zona aflata pe malul lacului Michigan, aceasta statiune turistica se afla in proprietatea celor de la Grand Traverse Band of Ottawa si Chippewa Native Americans. Alaturi de servicii standard, iti sunt oferite noi proceduri in fiecare sezon, ce sunt orientate catre probleme precum piele uscata si alergii.  In aceasta iarna, continuand si primavara si la vara, scrubul corporal inlatura pielea uscata printr-o combinatie ametitoare de rom si ciocolata bogata in antioxidanti. Tratamentul se desfasoara sub un dus Vichy Shower, pentru a lasa pielea hidratata si stralucitoare. Pretul acestui rasfat este de 95 de dolari.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

[highlights color=”red”]4 Pedichiura cu hamei si miere – Spa Ritz-Carlton, Denver, Colorado[/highlights]

Spa Ritz-Carlton, Denver

Inspirat de boom-ul comercial inregistrat de berariile din Denver, acest centru spa a creat doua servicii pe baza de hamei. Pedichiura catifeleaza picioarele prin inmuierea lor in hamei si miere, dupa care are loc un scrub, se aplica o masca hidratanta pentru picioare, cu caramel, apoi se inmoaie picioarele in parafina. Urmeaza un masaj cu o crema din lapte si miere, totul culminand cu un pahar de bere de la beraria Great Divide Brewing Co. Daca alegi masajul Mile High Malt Scrub & Microbrew, vei fi intampinat cu o bere rece, apoi corpul iti va fi exfoliat cu un amestec din bere cu orez si malt, impachetat in bere neagra pentru hidratare si masat cu spuma de bere Yeti. La sfarsit, vei primi un alt pahar cu bere in salonul de relaxare. Pentru 75 de minute, trebuie sa platesti intre 125 si 200 de dolari.

[highlights color=”red”]3 Terapia cu vin – Spa The Ritz-Carlton, Santiago, Santiago, Chile[/highlights]

Spa The Ritz-Carlton, Santiago

Savureaza licoarea din Chile, cu ocazia acestui tratament relaxant, care lasa pielea catifelata si hidratata, si care consta intr-o baie in vin Carmenere, ovaz si apa minerala fierbinte.  Pentru beneficii suplimentare, apeleaza si la impachetarea anti-imbatranire Wine Grape, care foloseste pulpa de struguri negri. O ora te costa 138 de dolari.

[highlights color=”red”]2 Tratamentul facial pe baza de bere mexicana si lime – Spa Esperanza, Cabo San Lucas, Mexic[/highlights]

cabo

Un tribut adus barbieritului din frizeriile clasice si bauturilor mexicane savurate pe plaja, acest masaj facial are la baza curatarea in profunzime, exfolierea si aplicarea de prosoape fierbinti pe fata. Berea Corona este combinata cu galbenus de ou si alte ingrediente naturale pentru a obtine o masca, care se aplica pe fata pentru a ajuta la curatarea porilor si la intinderea pielii. Potrivit managerului centului spa, Jose Ramon Garcia, drojdia din bere si proteinele din ou hidrateaza si maresc elasticitatea pileii, redandu-i fermitatea. Procedura dureaza 75 de minute si costa 185 de dolari.

[highlights color=”red”]1 Tratamentul corporal cu vin Mendoza – Kaua Club & Spa Park Hyatt Mendoza, Mendoza, Argentina[/highlights]

kaua

Aflat in inima regiunii viticole din Argentina, centrul spa de la Park Hyatt, foloseste exclusiv vin si struguri. Pielea este exfoliata cu un scrub pe baza de struguri, inaintea impachetarii ce foloseste o crema din vin rosu si struguri, care ajuta la imbunatatirea tonusului si elasticitatii. Centrul spa a dezvoltat si linia de produse Kuau, pentru ingrijirea corpului si parului, care au la baza coaja de struguri, samburi si vin din soiul Mendoza; produsele pot fi achizitionate in incinta hotelului. Pentru 60 de minute petrecute aici, trebuie sa scoti din buzunar 80 de dolari.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!