Europa

Vacanta la plaja in Trapani, Sicilia

Trapani se afla pe coasta de vest a frumoasei insule Sicilia si este o destinatie minunata de vacanta, cu plaje magnifice si multe atractii la dispozitia turistilor. Climatul mediteranean face din acest loc alegerea perfecta tot timpul anului, iar locatiile de cazare de top, i-au sporit faima in intreaga lume.

trapani1

Ce poti face si vedea in Trapani

Trapani esta capitala regiunii cu acelasi nume si a fost infiintata de catre Elymians pentru a fi portul orasului din apropiere, Erice, cunoscut sub numele de Eryx in vremuri stravechi. Din Trapani pana la Erice, pe culmile muntelui San Guiliano, poti lua telecabina, odata ajuns in varf avand sansa de a admira privelistea orasului si de a vedea pana departe in Africa de Nord, atunci cand cerul este senin. Strazile pietruite si centrul medieval al orasului ofera multe atractii turistilor, iar pentru inchirieri pe perioada vacantei, Le Chiavi de San Francesco se afla aproape de turnul Ligny si de port, de unde poti lua feribotul pana in insulele Egadi, unde plajele sunt cu adevarat magnifice. Tot in apropiere se afla Muzeul maritim, un loc in care poti petrece cateva ore si in care poti afla mai multe despre Trapani si despre istoria  sa maritima.

trapani

Alte atractii pentru cei care vin in Trapani

Vino sa vezi frumoasa biserica a lui Sant’Agostino, ce dateaza din secolul 14, cu vitraliile sale magnifice sau fa o vizita la Basilica lui Maria Santissima Annunziata, unde se afla faimoasa Madonna din Trapani, o splendida statuie din marmura, care ii apartine dupa cate se pare, lui Nino Pisano. Aceasta frumoasa constructie, cu coloanele si arcadele sale, adaposteste si Muzeul Pepoli. Savureaza o bautura rece in timp ce admiri Fontana di Tritoni, sau Fantana Tritonului, aflata in apropierea hotelului Tiziano, in centrul orasului, o alta alegere perfecta pentru cazare. Trapani are o plaja incantatoare, Lidi di Trapani, o intindere de nisip scaldata de ape limpezi de culoarea turcoazului. Avand la dispozitie legaturi excelente asigurate de feriboturi, turistii pot ajunge la toate plajele din zona insulelor Egadi. Nu rata o vizita in orasul Marsala, unde se produce faimosul vin cu acelasi nume.

trapani2

Cu plajele sale fabuloase si nenumaratele atractii culturale, care se adreseaza tuturor gusturilor, Trapani este alegerea perfecta pentru petrecerea unei vacante de neuitat.  Locatiile din centru, precum Le Chiavi de San Francesco sau hotelul Tiziano, ofera posibilitati elegante de cazare, pentru toate gusturile.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!