Playa de Morro Jable, in Fuerteventura
Playa de Morro Jable, in Fuerteventura / Foto: Elena Krivorotova
Europa

10 lucruri pe care le poti face in Insulele Canare

Insulele Canare reprezinta o destinatie de vacanta tot timpul anului, gratie pozitionarii lor in largul coastei Africii. Aici climatul este bland tot timpul, incalzit de aerul cald african in timpul iernii si racorit de Atlantic pe timpul verii. Majoritatea turistilor viziteaza Tenerife, Lanzarote si Gran Canaria, dar exista si alte patru mari insule la fel de frumoase: Fuerteventura, La Palma, Gorner si Hierro, impreuna cu altele mai mici, dar inca nelocuite. Ghidul de fata iti prezinta un top 10 a ceea ce poti face in Canare, iar o vizita in aceste locuri iti va face vacanta de neuitat si iti va oferi amintiri pentru tot restul vietii.

10. Telefericul pana pe muntele Teide, Tenerife

Telefericul de pe Teide
Telefericul de pe Teide / Foto: _ultraforma_

Simbolul insulelor Canare, muntele Teide cu cei 4000 de metri altitudine, este cel mai inalt munte din Spania si unul dintre cei mai inalti din Europa. Un adevarat con vulcanic, muntele in sine se ridica dintr-un crater care are un diametru de aproape 50 de kilometri. Craterul si imprejurimile sale alcatuiesc un parc national, in care climatul este contrastant. Altitudinea sa face ca iarna muntele sa fie acoperit de zapada, si sa bata viscolul, dar vara temperatura la suprafata creste la peste 40 de grade Celsius. Din varf, in zilele senine, se pot vedea majoritatea insulelor Canare, iar din teleferic le poti admira si mai bine.

9. Dunele de nisip din Maspalomas, Gran Canaria

Maspalomas

Dunele de aici sunt impresionante ca marime. Te poti pierde cu usurinta printre ele, la fel cum fac si multi nudisti. Peisajul este spectaculos, cu nisipul auriu care acopera totul, iar deplasarea se poate face cu jeep-uri, masinute speciale sau pe camile. Fiecare ruta este diferita si merita parcursa. Favorita multora este calatoria cu camila si s-ar putea sa te simti precum Lawrence ale Arabiei in spatele animalului.

8. Carnavalul din Las Palmas, Gran Canaria

carnaval las palmas
Carnavalul din Las Palmas / Foto: Tamara Kulikova

Unul dintre cele mai mari carnavaluri din lume, considerat al treilea ca amploare, dureaza aproape o luna. In tot acest timp, aici vezi camile, care alegorice, muzicanti, iar distractia nu se termina niciodata. Nu-ti ramane altceva de facut decat sa zambesti si sa te simti bine.

7. Los Gigantes – Stancile gigantilor din Tenerife

Los Gigantes
Los Gigantes / Foto: deepblue4you

Una dintre minunile naturale ale insulelor, stancile Los Gigantes sunt absolut magnifice. Cel mai bine le poti vedea de pe mare, iar curse regulate de ambarcatiuni pleaca de pe coasta de vest, permitand turistilor sa admire stancile spectaculoase despre care vechii marinari credeau ca marcheaza sfarsitul uscatului. In anumite locuri, ele se ridica la peste 800 de metri altitudine, deasupra nivelului marii. Intr-o zi, eruptia vulcanului Teide se presupune ca va scufunda aceste stanci in mare, provocand un tsunami imens in directia SUA. Asa ca bucura-te de ele cat inca mai exista!

6. Nava SS American Star de pe plaja Garcey, Fuerteventura

Nava SS American Star

Nu poti inota in aceste locuri, asa ca plaja nu este niciodata aglomerata, dar pentru privelistea de pe tarm, merita sa vii pana aici. In anul 1994, nava American Star a ancorat aici si nu putea alege un cadru mai bun pentru asta. Geologia stancilor alcatuieste un decor cu totul special, iar maretia marii adauga si ea o cu totul alta dimensiune. Nu uita sa iei camera foto cu tine.

5. Playa de Las Americas

Playa de Las Americas
Playa de Las Americas / Foto: Gagliardi Photography

Aceasta esta latura artificiala a insulelor Canare, dar locul este popular mai ales in randul tinerilor, care vin aici sa stea la soare ziua si sa petreaca noaptea. Locul este impanzit de baruri, restaurante elegante si cluburi dintre cele mai tari. Cei carora nu le place galagia, trebuie totusi sa vina aici macar o data, doar pentru a simti fiorul unei vacante cu adevarat unice!

4. Caldera de Bandama

Caldera de Bandama
Caldera de Bandama / Foto: Pedro Francisco Suarez

Pentru o experienta neobisnuita care se adreseaza iubitorilor de aventura, mergi in centrul Gran Canaria, la Caldera de Bandama. Aici ai ocazia sa alegi dintr-o multitudine de activitati: fie sa escaladezi Pico de Bandama pentru a admira insula de sus si Fuerteventura, fie sa stai pe marginea craterului vulcanic si sa te bucuri de peisajul magnific al imprejurimilor. La poale sunt plantatii de portocali si smochini si chiar o veche ferma. Cei care vor sa simta cu adevarat adrenalina, pot cobori pe o poteca abrupta si pot explora platoul, unde au sansa de a admira flora si fauna care traieste in zona.

3. San Nicolas de Tolentino, Gran Canaria

San Nicolas de Tolentino
San Nicolas de Tolentino / Foto: Freeartist

Orasul in sine nu are multe atractii, dar drumul pana aici face toti banii. Cu siguranta, el nu se adreseaza celor slabi de inger, intrucat ai nevoie de nervi de otel pentru a parcurge cararile de munte. Odata ajuns la destinatie, vei gasi un mic oras traditional, care se bazeaza exclusiv pe agricultura si care este cumva ancorat in timp. Aici exista si un parc cu cactusi, in care poti admira varietatile exotice ale acestor plante.

2. Charco de Los Clicos, Lanzarote

Charco de Los Clicos
Charco de Los Clicos / Foto: Laura Leon Alvarez

In Charco de Los Clicos se afla o mica plaja incantatoare, unde gasesti pietre semipretioase. Un vechi vulcan a “scuipat” in zona pietre de peridot, imprastiindu-le pe plaja. Ani de zile dupa ce prima persoana a pus piciorul in zona, inca mai exista nenumarate bogatii de colectat.

1. Loro Parque, Tenerife

Loro Parque
Loro Parque / Foto: klook.com

Copiii adora piratii si piratii adora papagalii. Aici la Loro Parque, traiesc o sumedenie de papagali diversi (peste 4000 de pasari), care sunt admirati de mii de vizitatori, ce vin aici de peste 40 de ani. Locatia este fantastica si reprezinta o incantare mai ales pentru familii.

Citeste si: 10 lucruri pe care nu le stiai despre Insulele Canare

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!