zurich
Foto: Canva Photos
Europa

Lucruri de facut si vazut in Zurich

Indiferent unde mergi in Elvetia, trebuie sa incluzi orasul Zurich in itinerariul tau. Asezat pe un malul unui lac incantator, remarcabil prin arhitectura sa medievala si arta moderna, cunoscut pentru ciocolatele sale si alte tentatii, merita sa petreci o zi sau doua in aceste frumoase locuri din Zurich.

Admira gara din Zurich

gara zurich
Gara din Zurich / Foto: Ladiras

Trenurile elvetiene sunt eficiente, sigure si te poarta prin intreaga tara. Cea mai aglomerata gara din tara este cea din centrul orasului Zurich. Localizat langa ea se afla Biroul de turism, locul ideal unde poti primi recomandari cu privire la ce poti vedea si face in Zurich. Tot aici exista si magazine si cabine sigure pentru bagaje. Daca nu dispui de foarte multi bani, in gara se afla 20 de restaurante , majoritatea foarte accesibile ca pret. Poti folosi baia din tren pentru a te spala, in timp ce “Mr Clean” din gara, te costa 1,5 franci elvetieni.

Fa cumparaturi pe Bahnhofstrasse

Bahnhofstrasse
Bahnhofstrasse – shopping cu stil / Foto: Canva Photos

Ai bani si nu stii pe ce sa ii cheltui? Vei gasi locatii care impanzesc artera comerciala din aceasta capitala mondiala a banilor. Fiecare marca de lux isi face simtita prezenta aici, pe strada care incepe la gara si tine pana la raul Limmat. Ciocolatieri, designeri si cafenele sunt prezenti la tot pasul, ca si banci si magazine de bijuterii. Iar daca vrei sa cheltui mai mult de 20000 de dolari pe un ceas Patek Philippe, nici macar nu trebuie sa treci strada; magazinele care comercializeaza aceasta marca eleganta si scumpa se gasesc pe ambele trotuare.

Exploreaza universal ciocolatelor

sprungli

Ce este mai dulce decat dragostea? Ciocolata elevetiana pe care o gasesti pe Bahnhofstrasse. Aroma marcii Läderach iti va incanta peste masura simturile. Nu exagera insa. Mai exista si ciocolatele Teuscher si produsele de patiserie Sprüngli, care merita incercate.

Cumpara un Swatch

swatch zurich

Fara indoiala, Elvetia este scumpa pentru romani. Dar una dintre afacerile pe care o poti face aici este sa cumperi un ceas Swatch, in mai multe culori si stiluri decat ti-ai putea imagina vreodata. S-ar putea sa fii tentat si de lenjeria minunata de la Germaine care nu face economie la dantele si matasuri.

Admira privelistea din piata Lindenhof

Lindenhof
Râul Limmat, văzut din piața Lindenhof / Foto: Ikonya

Urca scarile din Banhofstrasse apoi mergi pe o strada pietruita pana ajungi la aceasta piata de unde poti admira privelistea de vis a orasului, cu bisericile sale,  Universitatea din Zurich (unde au studiat Albert Einstein si Roentgen), raul Limmat si cladirile medievale din Orasul Vechi. Atunci cand este cald, cuplurile indiferent de varsta organizeaza picnicuri aici, sau stau pur si simplu pe banca pentru a se saruta sau pentru a admira orasul.

Admira arta

Kunsthaus
Kunsthaus / Foto: Wikipedia

Zurich este locul in care se gasesc mai multe muzee elegante, dar in fruntea listei se afla Kunsthaus. Aici sunt expuse capodopere ale artei moderne, sculpturi in aer liber (printre care romantica Portile Iadului a lui Rodin), iar restaurantul muzeului iti ofera un loc ideal peantru a face o pauza in timp ce vizitezi atractiile turistice. Incantatoare este si sculptura artistei Niki de Saint Phalle (pictata) care supravegheaza calatorii in principala gara din oras.

Ia o gustare la Sprüngli Confiserie

La intersectia dintre strazile Banhofstrasse si Paradeplatz se afla principalul avanpost al marcii Sprüngli, cel mai cunoscut ciocolatier din Zurich. Compania incanta cu produsele sale de mai bine de 160 de ani si odata ajuns aici, vei dori sa incerci cate putin din toate.

Viziteaza Orasul Vechi

zurich
Foto: TanyaSV

Zurich si-a pastrat radacinile medievale, de-a lungul ambelor maluri ale raului Limmat si zona merita vizitata, mai ales pentru ca este impanzita de galerii de arta, magazine de imbracaminte si incaltaminte, restaurante si hoteluri, magazine de suveniruri si bijuterii realizate cu multa creativitate. Vei fi uimit peste masura de vitraliile lui Marc Chagall, din interiorul bisericii Fraumünster. In Orasul Vechi se ajunge cu tramvaiul 4 sau 11, luat de la gara principala. De acolo poti hoinari pe strazi, pentru a explora intregul oras.

Urca-te la bordul unei ambarcatiuni

croaziera limmat ce sa faci si ce sa vezi in Zurich
Foto: Somatuscani

Explorarea unui oras de pe apa, este intotdeauna plina de romantism. Asa ca mergi pe Banhofstrasse, pana ajungi la rau si participa la o croaziera pe raul Limmat River, cea mai scurta avand durata de o ora. Cuplurile care au SwissPass se pot imbarca fara costuri suplimentare.

Savureaza o bautura

Barul Jules Verne aflat pe Banhofstrasse, este in apropierea observatorului astronomic din Zurich. Poti veni aici sa admiri orasul de sus dupa lasarea intunericului. Preferi sa stai cu picioarele pe pamant? Potoleste-ti setea la barul din hotelui de cinci stele, Widder, inaugurat on anul 1533 si care combina in mod fermecator vechiul cu noul. Barul este renumit pentru selectia sa vasta de whisky, iar in unele seri aici se poate asculta muzica live.

Citeste si: Unde faci shopping in Zurich

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!