Techno Tuk

5 gadgeturi de calatorie pe care ar trebui sa ti le permiti

Sunt multi cei care atunci cand pleaca in calatorie lasa acasa toate gadgeturile electronice sau ne, preferand sa se imprieteneasca doar cu natura si sa uite de pixeli, cabluri si displayuri. Si mai multi sunt insa cei care isi vor cara dupa ei dependenta de “ scule”, materializata in orice forma, de la laptopuri la smartphone-uri, de la aparate foto/video la lanterne complicate.

Ce gadgeturi ar trebui sa caram dupa noi atunci cand plecam in vacanta sau calatorie? Greu de facut o lista. TukTuk s-a gandit insa la 5 lucruri care n-ar trebui sa-ti lipseasca din geamantan sau rucsac. Dintr-un motiv sau altul.

iPod Touch

Daca nu ai un iPhone, trebuie sa stii ca aceasta scula este o clona de-a lui, mai putin partea cu vorbitul la telefon. Prin urmare ai muzica, filme, fotografii, aplicatii, carti – toate la un loc. Vorbim, evident, de versiunea 4 a unui iPod Touch, pe care vei plati undeva in jur de 1100 de lei (pentru versiunea de 8GB). Daca alegi sa-i faci jailbreak, vei putea fenta magazinul de aplicatii al taticului Steve Jobs si ti-l vei burdusi cu tot felul de nebunii care sa-ti tina de urat pe parcursul cine stie carui drum plictisitor. Inclusiv cu aplicatii de calatorie.

Victorinox Swiss Army CyberTool 41

Pe langa toate minunatiile de care dispune orice briceag Victorinox (in numar de 41 pentru cel de fata), acesta are un set de unelte speciale pentru computer. Pe care le vei binecuvanta daca va trebui sa-ti cureti laptopul de praf sau daca vrei sa instalezi un hard disc nou in timp ce esti pe drum.  In Romania l-am gasit la pretul de 230 de lei.

Flip Video Camera

Nu stii inca ce e o camera video Flip? Foarte rau, e momentul sa afli. Inregistreaza pana la 120 minute de secvente video in high definition (pe care le stocheaza pe memorii de 4, 8 sau 16 GB), se incarca prin USB si este de dimensiuni minuscule, mai exact – iti incape in buzunar. Pentru cei pentru care design-ul inseamna un mod de viata, e de spus si ca Flip-urile au diverse “fete”. La noi le gasesti cu preturi variind intre 800 si 1200 de lei, in functie de model.

E-book Reader Kindle

Cei care nu se pot dezlipi de paginile unei carti dar considera ca a-si umple geamantanul cu hartie e un efort prea mare, pot lua in calcul achizitionarea unui e-book reader. Cerneala electronica e extrem de prietenoasa si-ti protejeaza ochii. E drept, deocamdata gasesti mai greu carti romanesti in format electronic, dar incet-incet, incep si acestea sa apara. In privinta modelului, semnalam recenta aparitie oficiala in Romania a celebrului Kindle. Il aduc cei de la eMag si costa 950 de lei in varianta WiFi cu 3G si doar 699 in varianta WiFi.

Garmin Nuvi GPS

Nu esti obisnuit sa conduci cu un GPS pe bord care sa-ti urle (fie si cu o voce sexy) “ intrati in primul sens giratoriu si iesiti pe prima la dreapta”? Nu-i nimic, te vei obisnui. Din doua motive: primul e acela ca preturile la GPS-uri au scazut foarte mult in ultima vreme asa incat vei dori sa auzi voci feminine la volan (in caz ca nu ai deja una). Al doilea – ca acestea sunt din ce in ce mai mici si mai simpatice, drumurile prin orase straine devenind mult mai usor de parcurs cu ajutorul satelitilor. Garmin e un brand de top, in care poti avea maxima incredere. Modele de la 886 lei (cu harti preincarcate).

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!