Europa

Lucruri obligatoriu de facut in Valencia

Atunci cand te-ai plictisit de Madrid si Barcelona, fa un popas in Valencia pentru o alta vacanta spaniola de neuitat. Al treilea oras ca marime din Spania, Valencia este adesea pusa in umbra de cele doua de mai sus. Dar acest oras andaluz este impanzit de atractii spectaculoase, delicii gastronomice si evenimente. Locul natal al paellei, Valencia te va hrani cum se cuvine si te va surprinde la fiecare colt de strada.

Fa o plimbare cu bicicleta prin parc

Atunci cand pui prima oara piciorul in Valencia si iti croiesti drum prin oras, iti va retine atentia un parc care parca se tine dupa tine oriunde te-ai duce. Jardines Del Turia este o zona verde unica care se intinde de-a lungul albiei unei rau secat si care iti ofera nenumarate privelisti de admirat. Ia o bicicleta si pedaleaza incet dinspre gradina zoologica pana la apa si nu trece cu vederea sculpturile acvatice impresionante, podurile, testoasele si iazurile cu pesti, la care se adauga cantaretii ambulanti care sustin reprezentatii uneori ridicole. Parcheaza bicicleta odata ajuns aproape de apa si leneveste o vreme pentru a-ti trage sufletul. Atunci cand esti gata sa pornesti iar la drum, indreapta-te catre podul Calatrava, un pod suspendat de culoare alba, proiectat de catre arhitectul spaniol Santiago Calatrava Valls.

Sfat: In drumul tau, Orasul Artelor si Stiintelor te va scoate din stilul arhitectural traditional si te va proiecta in epoca moderna. Locul arata aidoma unei nave extraterestre, cu jocuri de ape, terase, cascade si copaci atat in interior cat si in exterior. Daca nu ai deja bilet pentru un eveniment desfasurat aici, multumeste-te sa admiri exteriorul si nu vei fi nevoit sa cheltui niciun ban pentru asta.

Cupa Americii

Copa America, o intrecere cu traditie
Copa America, o intrecere cu traditie

Plasarea Valenciei pe malul Mediteranei, face ca aici sa fie parcarea perfecta pentru ambarcatiuni, iar acest oras gazduieste unele dintre cele mai faimoase competitii din zona. Aici au avut loc cateva concursuri in cadrul Cupei Americii, iar porturile din Valencia sunt adesea pline de nave, care arboreaza steagul tarii respective. Simte-te ca un copil intr-un loc de joaca atunci cand pasesti pe faleza de langa locul in care sunt acostate ambarcatiunile.

Cafe Con Leche

Tihna unei cafele cu lapte
Tihna unei cafele cu lapte

Despre spanioli se stie ca iau cateva pauze de-a lungul zilei. In timp ce ultimele se lasa cu bere, cele de dimineata includ un espresso tare cu putin lapte. Ia pauza de cafea cu lapte la Cafe el Principito, o mica cafenea aflata vis-à-vis de piata centrala. Mesele instalate afara sunt perfecte pentru un popas binemeritat pana ce cofeina isi va face efectul.

Sfat: O cafenea de culoare roz se afla undeva la inaltime, de-a lungul strazilor serpuite ale orasului. Daca o vezi, intra in ea pentru o cafea cu lapte si vei fi tratat cu un asalt vizual de sperma pictata pe pereti; sperma de gen feminin este cea cu gene lungi.

Paella

Nu rata o paella valenciana de la ea de-acasa!
Nu rata o paella valenciana de la ea de-acasa!

Impreuna cu jamon serrano si manchego, paella face parte integranta din mandria culinara a Spaniei si s-a nascut undeva in Valencia. Mancarea traditionala este facuta ca un fel de risotto, la care se adauga carne, fructe de mare si legume, toate pe un pat de orez aromat cu sofran. Din moment ce pregatirea paellei ia cateva ore, ea se face de obicei in cantitati mari. Paella s-a nascut aici, asa ca multe restaurante iti vor satisface poftele.

Sfat: Te-ai saturat de orez? 100 Montaditos este o franciza internationala care serveste sandvisuri foarte bune pentru numai 1 euro in zilele de miercuri si desi locul este aglomerat mai tot timpul, merita sa intri macar odata aici.

Las Fallas

Las Fallas, un festival...fierbinte
Las Fallas, un festival…fierbinte

Daca iti place focul, planifica-ti o incursiune la acest festival arzator. Intregul oras este cuprins de flacari in fiecare an, in luna martie. Incepand cu 15 martie, locuitorii din Valencia dedica cinci zile pentru a aduce un omagiu patronului tamplarilor, Sf. Joseph, mancand, band, petrecand si construind figurine gigantice, minutios elaborate (fallas). Vei fi incantat de artificii in fiecare zi a evenimentului, dar in data de 19 martie, pregateste-te sa simti cu adevarat dogoarea atunci cand uriasele fallas sunt complet arse in timpul paradei focului. Imbraca-te adecvat pentru ca atmosfera va fi foarte incinsa la propriu.

Poate ca Valencia nu va fi prima ta destinatie in Spania, dar cu siguranta ca, daca o vizitezi, iti va lasa o impresie puternica. Cu muntii de paella care iti vor desfata gusturile si focul indeajuns sa arda totul, orasul este bine instruit sa iti asigure o vacanta de zile mari.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!