corfu
Foto: Canva Photos
Europa

10 lucruri de facut si locuri de vizitat in insula Corfu

Corfu este o insula minunata, plina de verdeata, a doua ca marime si, totodata, cea mai populara destinatie din Marea Ionica. De-a lungul istoriei a fost condusa de mai multe natiuni, unele dintre ele cu adevarat surprinzatoare, lucru care i-a conferit un aer cosmopolit si regal. Turistii nu au motive sa se plictiseasca aici: ei au la dispozitie plaje incantatoare, manastiri in varf de munte, fortarete si castele. In cele ce urmeaza ai o selectie cu lucruri pe care le poti face in aceasta insula de vis din Grecia.

10 Castelul Gardiki

Castelul Gardiki
Castelul Gardiki / Foto: Wikipedia

Castelul Gardiki se afla in intr-un cadru de vis, inconjurat de plantatii de maslini, deasupra orasului cu acelasi nume. Partial distrus in prezent, el a fost aparat de catre locuitorii din Corfu de multe ori de-a lungul secolelor. Castelul a fost construit de catre acelasi arhiepiscop care a construit si magnificul fort Angelokastro. Cu un design bizantin, castelul are o forma octogonala si a fost candva decorat in jurul meterezelor cu opera de arta bizantine. La castel se poate ajunge usor, el fiind vizitat de mii de turisti, in fiecare an.

9 Orasul Corfu (Kerkyra)

kerkyra
Foto: Canva Photos

Orasul Corfu (sau Kerkyra) este o zona de vis, impartita in doua parti: cea veche si cea noua. Este impanzit de resedinte si palate minunate, care dateaza din perioada coloniala, cand aici domneau francezii si britanicii. Orasul pare mai putin grec si mai mult italian, in genul localitatilor Sorrento si Napoli.

Un loc minunat in care poti simti ritmul de viata al orasului este piata Esplanade, sau Spaniada, proiectata de catre francezi si care este inconjurata de cladiri minunate si de o straveche fortareata venetiana si impanzita de copaci. Daca ai sansa, fa o vizita in cladirea Liston, construita in timpul ocupatiei franceze, in stilul Rue de Rivoli din Paris. In interiorul sau se afla restaurante si cafenele, unele dintre cele mai renumite din Grecia.

8 Palatul Achillion

Achillion
Palatul Achillion / Foto: Wikipedia

Palatul Achillion se afla in pitorescul oras Gastouri. El a fost construit in anul 1890, pentru Elizabeta, Imparateasa Austriei. Palatul ii servea drept resedinta de vara. Din pacate, aceasta a murit in conditii tragice, fiind asasinata la Geneva, in anul 1898. Palatul a ramas parasit timp de aproape 10 ani, cand a fost cumparat de catre Kaizerul Wilhelm al II-lea al Germaniei. Din palat se poate vedea linia de coasta si debarcaderul de unde Kaizerul pleca in croaziere. Constructia nu este renumita numai pentru arhitectura sa ci si pentru gradina magnifica de aici. Aici s-a nascut printul britanic Phillip si tot aici a fost filmata si pelicula din seria James Bond, “For your eyes only”.

7 Plaja Mirtiotissa

Mirtiotissa
Plaja Mirtiotissa / Foto: Canva Photos

Corfu are o multime de plaje incantatoare, dar favorita in randul turistilor este Mirtiotissa. Farmecul sau sta in inaccesibilitatea sa, fiind o locatie izolata, la care se poate ajunge pe o poteca abrupta, ceea ce inseamna ca putini sunt cei care se aventureaza pana aici. Din orasul Pelekas se poate ajunge la plaja in 45 de minute, plimbarea in sine fiind o incantare, cu plantatiile sale de maslini ce strajuiesc drumul. Ultima parte a drumului este si cea mai greu de parcurs.

Din punct de vedere geografic, plaja este foarte interesanta, intrucat valurile si furtunile din timpul iernii curata intreaga plaja ramasa peste vara, in timp ce valurile din timpul primaverii aduc nisip proaspat, pentru a o reface. Plaja este inconjurata de stanci si de paduri de pini, mirt si tufisuri de cimbru. Ea este strabatuta din loc in loc de cursuri de apa proaspata, iar aici exista si o zona naturala de umbra, intinderea de nisip fiind scaldata de soare pe toate durata zilei.

6 Paleokastritsa

paleokastritza
Paleokastritsa: plaja si manastire! / Foto: Canva Photos

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Corfu este in parte o statiune turistica si in parte comunitate monastica, ceea ce are ca rezultat o combinatie bizara si neobisnuita. Industria turismului nu a ajuns pana aici, astfel incat locul si-a pastrat intacta salbaticia. Manastirea Panagia Theotokos a fost infiintata in anul 1225, dar cladirea actuala dateaza de la inceputul anilor 1700. Aici se afla un mic muzeu, in parte plin cu exponate religioase si carti si unde este expus si un schelet al unui monstru marin! Principala atractie este plaja din Paleokastritsa, scaldata de ape limpezi si calde, ideale pentru inotat. La fiecare capat al plajei se afla ambarcatiuni care ofera excursii pana la pesterile si grotele din apropiere.

5 Aqualand

aqualand corfu
Foto: eleabeach.com

Trebuie sa stii dinainte despre Aqualand, pentru ca daca tu nu stii si copiii tai da, s-ar putea sa ai probleme! Este unul dintre cele mai frumoase parcuri acvatice din Europa si se afla la 7 kilometri distanta de Corfu, dar se poate ajunge usor aici, din orice parte a insulei ai veni. Parcul este imens avand o suprafata de peste 70000 de metri patrati si parcare gratuita. Toboganele sunt inovative si sunt impartite pe categorii, de la usoare pana la foarte abrupte.

4 Palaio Frourio (Fortul Vechi)

Palaio Frourio
Fortul Vechi, pe vremuri pavaza in fara atacurilor / Foto: Canva Photos

Fortul Vechi se afla pe o insula stancoasa, in partea de est a orasului Corfu. El dateaza din secolul 6, desi mare parte din ceea ce exista in prezent este in stil venetian, adaugat ulterior si reparat de catre britanici. Locatia a fost initial o peninsula, dar inventivii venetieni au sapat un sant cu apa pentru a o transforma in insula, pentru mai multa siguranta. Gratie fortificatiei de pe insula, Corfu nu a fost niciodata cucerita de catre turci, in ciuda nenumaratelor incercari. Fortul si micul muzeu de aici sunt interesante prin plusul pe care il aduc istoriei acestor locuri, iar in galeria de arta se regasesc picturi ce dateaza din secolul 1, unele dintre cele mai vechi de pe planeta!

3 Muzica, dansul si folclorul grecesc

dansuri corfu
Foto: Pinterest

Multe restaurante si hoteluri din Grecia organizeaza spectacole pentru turisti, dar ele nu sunt intotdeauna autentice. S-ar putea spune acelasi lucru despre Corfu, dar multe dintre locatiile de aici incearca sa ofere turistilor reprezentatii traditionale, iar in multe cazuri ei pot afla multe despre istoria si cultura insulei, prin povestile spuse de catre performeri. Aceste reprezentatii au loc in tavernele din Corfu si te simti cu totul altfel daca dupa o masa copioasa ai invatat si ceva nou despre locul in care te afli.

2 Insula Soarecelui

corfu insula soarecelui obiective turistice corfu
Foto: Canva Photos

Aceasta este simbolul orasului Corfu. Deschide orice ghid turistic sau brosura de vacanta si vei vedea o poza cu insula Soarecelui sau Pontikonisi. Este o insula foarte mica, impanzita de vegetatie si care se afla la numai doi metri deasupra apei. Pontikonisi este locul in care se afla manastirea lui Pantokrator. Scarile acestei manastiri seamana privite din afara cu o coada de soarece, de unde si numele acestei insule.

1 Urmareste un meci de cricket

cricket corfu
Foto: icc-cricket.com

Ramasita a zilelor coloniale britanice, in fiecare vara piata Esplanade gazduieste un meci de cricket care are loc intre jucatorii apartinand clubului de cricket de pe insula si o echipa alcatuita din vizitatori. Aceasta este o marturie extrem de importanta a influentei britanice asupra insulei, din secolul 19, cand pentru aproape 50 de ani Corfu s-a aflat sub protectorat englezesc, inainte de a fi returnata impreuna cu alte insule ioniene, Greciei. Britanicii sunt bineveniti aici, intrucat in perioada in care ei se aflau la putere, acestia au modernizat insula si au contribuit la cresterea nivelului de trai al locuitorilor sai.

Citeste si: Cele mai frumoase plaje din Grecia

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!