Asia WTF

Cum sa fii arestat in Dubai

Un DJ englez a fost condamnat la 4 ani de inchisoare de catre un tribunal din Dubai, dupa ce i-au fost descoperite in sange urme de marijuana. Desigur, marijuana nu e tocmai legala, dar… PATRU ani?! Fara indoiala, nu e primul englez aruncat dupa gratii sau deportat, pentru ca acestia nu sunt foarte bine informati in privinta legilor stricte din Emiratele Arabe Unite. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, 1,1 milioane de englezi au vizitat EAU anul trecut, iar 294 dintre ei au fost arestati sau retinuti de politie – ceea ce face ca acest lucru sa se intample aici mai des decat in orice alta tara din lume. Si referirea e doar la englezi…

Asa ca, daca adrenalina pe meleaguri straine este pe lista ta de prioritati, ai mai jos cateva modalitati simple de a incalca legea in Dubai…

Danseaza “murdar”

Te-ai gandit vreodata ca figurile tale de dans ar putea fi… ilegale? Atunci mergi in Dubai, unde s-ar putea foarte bine sa ai aceasta surpriza. Daca nu te afli intr-un club autorizat sau in intimitatea camerei tale de hotel, dansul este considerat indecent si provocator si poti fi chiar arestat. In timpul Ramadanului nu vei gasi absolut niciun ring de dans: dansul, muzica data tare si concertele live sunt interzise in a noua luna a calendarului Islamic, prin urmare cluburile de noapte sunt de obicei inchise iar toate trupele muzicale isi iau vacanta.

Arata cuiva degetul mijlociu

La tine in tara un asemenea gest e trecut drept lipsa de politete, dar in Dubai astfel de semne sunt considerate obscene si total inacceptabile – asa cum a descoperit in luna martie a anului trecut un englez in varsta de 56 de ani  cand a fost acuzat ca a aratat degetul mijlociu unui student la aviatie, in timpul unei dispute avute cu acesta. Bineinteles ca a negat toate acuzatiile, dar cu toate acestea, in asteptarea procesului, i s-a confiscat pasaportul. Se stie ca au exista acuzati care au primit condamnari de 6 luni pentru asemene acte, iar unii dintre ei au fost chiar expulzati.

Fa sex pe plaja

Pentru a fi sigur ca ajungi dupa gratii, incalca mai multe legi odata. Din cauza reglementarilor stricte din aceasta tara cu privire la indecenta, sexul in public este inacceptabil iar daca il faci cu cineva cu care nu esti casatorit devine un delict care atrage dupa sine punerea sub acuzare, arestarea si/sau o amenda sau deportarea. Michelle Palmer in varsta de 36 de ani din Oakham, Rutland si Vince Acors de 34 de ani din Bromley, Londra au facut asta anul trecut si s-au ales cu 3 luni de inchisoare inainte de a fi expulzati. In plus, au primit si cate o amenda de 1000 drahme (aproximativ 150 euro).

Pupa-te in restaurant

Legea este extinsa si asupra sarutului si chiar a tinutului de mana, in conditiile in care nu esti casatorit. Britanicii Ayman Najafi si Charlotte Adams – ambii in varsta de 20 de ani – au fost arestati si acuzati de indecenta publica, dupa ce o femeie araba i-a reclamat pentru un sarut pasional intr-un restaurant. Sentinta primita de acestia a fost de o luna inchisoare pentru indecenta in public si consum ilegal de alcool, amenda de 1000 drahme  si apoi expulzarea. Perechea si-a mentinut declaratia ca a fost vorba numai de un sarut pe obraz.

Bea “Sex on the beach”

Daca ai crezut ca e vorba despre cocktail-ul pe baza de vodka, te-ai inselat. Cumpararea de bauturi in hoteluri autorizate si baruri este permisa, dar consumarea lor – sau starea de ebrietate – sunt interzise in public. In sensul asta se detaseaza de departe statiunea Sharjah, unde bauturile alcoolice sunt complet interzise, cu exceptia rezidentilor care au autorizatie sa bea acasa. In Emiratele Arabe Unite este, de asemenea, o ofensa sa bei si sa conduci, indiferent cat de mica ar fi cantitatea de alcool consumata. Daca esti arestat pentru consum de bauturi alcoolice, este foarte probabil sa fii bagat la inchisoare in timpul asteptarii inceperii procesului. Iar penalitatile includ cheltuielile de judecata si amenzi usturatoare.

Fumeaza marijuana

Drogurile sunt aproape intotdeauna in afara legii, iar Dubaiul este foarte departe de Amsterdam la acest capitol. Detinerea si consumul de droguri sunt tratate foarte serios in Emiratele Arabe Unite, iar posesia se refera la orice se gaseste in organismul tau, fie doar si urmele unei tigari pe care ai fumat-o inainte de a te sui in avionul de Dubai; poti sfarsi prin a incalca legea si a executa o pedeapsa de minimum 4 ani de inchisoare.

Alte legi pe care trebuie sa le cunosti

Mersul la cumparaturi in pantaloni scurti poate atrage atentia autoritatilor – asta daca nu esti pe plaja sau la piscina, altfel orice e stramt, transparent, scurt sau care iti arata abdomenul, umerii sau spatele daca esti femeie, este considerat indecent. La fel si daca esti barbat in pantaloni scurti sau esti cu pieptul dezgolit. Fotografiatul anumitor cladiri guvernamentale este de asemenea ilegal, asa cum este si cititul oricarei forme de material pornografic. Daca orice altceva da gres, contrabanda cu sandvisuri cu sunca – carnea de porc e interzisa – sau cu rulade cu mac, se adauga pe lista actiunilor din sfera criminalitatii, semintele de mac fiind si ele pe lista produselor interzise in EAU.

Asa ca ai grija: o excursie “indecenta” in Dubai iti poate aduce o multime de neplaceri!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • M-am intors de cateva zile din UAE, am petrecut o luna acolo, intr-adevar, restrictii sunt la tot pasul, dar turistii pot umbla imbracati cum vor, barbatii in pantaloni scurti si femeile, mai ales cele tinere, in pantaloni foarte foarte scurti si mulati, de eram eu socata de ceea ce vedeam. Din cauza caldurii, si eu am mers cu umerii goi si decolteu adanc, dar nimeni nu se ia de turisti.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!