Europa

Frumusetile Greciei: superba regiune Thesprotia

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Regiunea Thesprotia este un taram al contradictiilor si al frumusetii salbatice; este stancos, dar verde, cu munti inalti si abrupti, dar si cu vai si rauri minunate si cu canioane ce se scufunda parca in apele de culoarea turcoazului, ale Marii Ionice. Monumentele istorice dezvaluie istoria si viata acestei tari, de-a lungul anilor.

Mai putin cunoscuta turistilor romani, Thresprotia e o regiune care ar merita explorata.
Mai putin cunoscuta turistilor romani, Thresprotia e o regiune care ar merita explorata.

O destinatie noua ce promite experiente noi. Vizitatorii au sansa de a alege intre plajele amenajate sau cele mai putin afectate de interventia omului, care iti ofera cu adevarat liniste si o frumusete naturala, greu de imaginat, a peisajului. La fel de multe locuri incantatoare gasesti insa si in interiorul tarii. Thesprotia se afla in partea de vest a Greciei continentale, fata in fata cu insula Corfu.

Muntele Korila se intinde in frumoasa regiune Thesprotia. Foto: Ioannis Bahatouris
Muntele Korila se intinde in frumoasa regiune Thesprotia. Foto: Ioannis Bahatouris

[highlights color=”blue”]Sivota[/highlights]

Sivota este un mic orasel de coasta, aflat in sudul regiunii Thesprotia, construit intr-un golfulet inconjurat de insule si plaje fantastice. In prezent, s-a transformat intr-o destinatie cu o infrastructura turistica remarcabila, unde vin anual mii de turisti. Insulele din imprejurimi iti pun la dispozitie adevarate oaze de relaxare, accesibile cu barca; plajele sunt ideale pentru a inota si sunt scaldate de ape limpezi de culoarea turcoazului. Dintre acestea se remarca:  Mikri si Mega Ammos, Pisina, Gallikos Molos, Zavia, Mega Drafi, Zeri, DEI, Agia Paraskevi.

Laguna albastra de langa Sivota
Laguna albastra de langa Sivota

Sivota este locul ideal pentru a porni in explorarea regiunii Thesprotia. In ceea ce priveste activitatile pe care le poti practica aici – printre ele se numara excursiile, vizitarea monumentelor istorice si naturale si a sitului arheologic Epirus, unde se afla monumentele Nekromanteio, Nicopolis si Dodoni, Parga, raul Acheron, orasul Souli si insulele Paxos si Corfu dar si  scurte croaziere catre plajele si insulele din apropiere, navigare la bordul ambarcatiunilor, inot si sporturi acvatice, scufundari, pescuit, plimbari, ascensiuni montane, canoe, ciclism, calarie, caiac sau rafting.

Micutul si relaxatul orasel Sivota
Micutul si relaxatul orasel Sivota

Daca iti plac excursiile in natura, destinatiile ideale sunt:

– Raul Acheron, cu izvoarele si estuarele sale care alcatuiesc unele dintre cele mai frumoase peisaje din regiune.

ž – Tinutul mlastinos Kalodiki, o rezervatie naturala protejata, ce atrage iubitorii de pasari. Tot aici se afla si un lac cu nuferi.

ž- Estuarul Kalamas, impanzit de insule si vegetatie, unde traiesc cai salbatici si mii de specii de pasari.

– Parcul ecologic Rodia.

ž- Mavronoros cu cararile sale ce strabat padurile virgine de stejari.

ž- Parcul Perdika ideal pentru plimbari in natura.

ž- Pitorescul oras Sagiada.

ž- Zagorohoria, Tzoumerka, defileul Vikos si nenumaratele locuri incantatoare din muntii Pindos.

Thesprotia este o regiune  in care gasesti la tot pasul monumente istorice si arheologice: stravechiul Nicopolis, cu mozaicurile sale fantastice, oracolul (Nekromantio) aflat pe malul lacului Acherousia, din Mesopotamos, stravechiul oras Dodoni, castelele antice Elea si St. Donatos, turnul Ragio din Lygia, unde se afla si trei castele datand din timpuri stravechi, legendarul Zalogo, un monument impozant care aminteste tuturor celor care vin aici despre momentele eroice din istoria moderna greaca si despre sacrificiul locuitorilor orasului Souli, muzeul popular Tsamantas din Filiates.

Multe manastiri in Thesprotia, unele extrem de frumoase
Multe manastiri in Thesprotia, unele extrem de frumoase
[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

Religia este o parte importanta din viata poporului grec, asa ca regiunea este impanzita de si de monumente religoase, manastiri si biserici, cum ar fi: manastirea lui Theotokos din Giromeri, manastirea Agios Athanasios din Perdika, manastirea Agia Paraskevi (Punda) si mormantul Sf. Paraskevi din Kanalaki, manastirea Agios Minas din Kokkinolithari, manastirea paganilor, manastirea lui Koimisis Theotokos din Osdina (Pente Ekklisies), manastirea Sf. Athanasius din Vavouri, construita pe o culme mai domoala a muntilor Mourgana sau tezaurul lui Agios Arsenios din Paramythia.

Se poate spune ca religia caracterizeaza aceasta regiune
Se poate spune ca religia caracterizeaza aceasta regiune

Indiferent de ceea ce alegi pentru programul tau de vacanta aici, exista excursii care nu trebuie ratate daca ajungi in Sivota.

– De la inceputul lunii mai pana la mijlocul lunii octombrie, se organizeaza croaziere catre Paxos si Antipaxos, insule micute, dar de o frumusetea ireala.

– Faimoasa Ioannina, lacul Pamvotis si insula sa, pestera si muzeul figurilor de ceara din Vlali.

ž- Insula Corfu este si ea o destinatie ideala pentru o excursie de o zi.

Thesprotia se mandreste cu festivalurile sale de dansuri si muzica traditionala, care au loc aici tot timpul anului, alaturi de alte evenimente culturale, precum sarbatoarea orasului Souli (care are loc in ultimul weekend din luna mai), festivalul raului Acheron din orasul Glyki, petrecerea de pe raul Kalamas River din orasul Parapotamos, festivalul de dansuri traditionale de la Katavothra Margariti, sarbatoarea uleiului si maslinelor de la Perdika, sarbatoarea pestelui de la Sagiada, adunarea fermierilor de la Agios Arsenios din Filiates, Labovo, un bazar traditional organizat in Paramythia.

Indiferent cand, unde si pentru cat timp turistii vin in Thesprotia, exista intotdeauna aici, ceva de descoperit, de vazut, de invatat si de savurat. Aceste locuri sunt cu adevarat binecuvantate, prin tot ceea ce au de oferit.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!