America de Nord America de Sud Destinatii Europa

Cele mai bune locuri din lume in care sa inveti sa dansezi

Mereu ti-ai dorit sa inveti sa dansezi, ba chiar te-ai dus si la cateva cursuri, pe care le-ai abandonat, fie pentru ca nu ai avut timp de ele, fie ca ti-a fost prea lene sa te tii de un program strict. Oricum, ca si in cazul invatarii unei limbi straine, cel mai bine deprinzi tainele dansului in locul in care acesta este… la el acasa. Iti facem o lista cu cateva dansuri celebre si locul unde le poti invata.

Flamenco, Andaluzia, Spania

Ritmul si culoarea fac din flamenco un dans extrem de senzual
Ritmul si culoarea fac din flamenco un dans extrem de senzual

Putine locuri din Europa sunt atat de romantice precum Andaluzia. Munti, peisaje impresionante, orase cu arhitectura impresionanta, dar si locul unde s-a nascut unul dintre cele mai seducatoare dansuri: flamenco. Domnisoare cu ten masliniu care-si flutura senzual fustele colorate, cantecul inconfundabil al chitarii, castanietele si bataile din palme ritmate sunt caracteristicile pe care le observi cand vine vorba despre acest dans. In orase precum Sevilia, Granda si Cadiz vei invata sa-ti invarti fustele ca o adevarata senorita, sau sa pasesti apasat ca un veritabil localnic din Cordoba, specialist in flamenco. Scolile de aici acopera toate nivelurile de interes si de pricepere, asa ca indiferent daca nu ai incercat in viata ta sa dansezi si ai doua picioare stangi sau daca esti un adevarat specialist, vei avea unde sa-ti exploatezi talentele.

Tango, Buenos Aires, Argentina

Daca vrei sa inveti sa dansezi tango, este suficient sa deprinzi cateva miscari de baza si sa te lasi in ritmul muzicii
Daca vrei sa inveti sa dansezi tango, este suficient sa deprinzi cateva miscari de baza si sa te lasi in ritmul muzicii

Argentina este cunoscuta pentru amestecul de pasiune latina si melancolie, lucruri care se regasesc si in dansul lor national. Tangoul isi are originile in cartierele muncitoresti din Buenos Aires, locul perfect si pentru tine pentru a invata cativa pasi de dans. Pe strazile capitalei argentiniene poti vedea oricand o pereche dansand, dar majoritatea cursurilor au loc seara. Urmeaza muzica de acordeon si sigur vei gasi un eveniment sau un curs de tango in cele mai nonconformiste locuri si poti invata imediat cateva figuri clasice precum giro (rasucirea caracteristica acestui dans) sau ocho (opturile pe care le faci cu picioarele). Ofertele de cursuri sunt extrem de numeroase, asa ca nu-ti va fi deloc greu sa gasesti exact cursul de care ai nevoie. Daca esti profesionist, trebuie sa stii ca in luna mai are loc Campionatul de dans al orasului Buenos Aires si in august Buenos Aires’ Tango Festival and World Cup. 

Breakdance, NewYork, SUA

Breakdance este un dans destul de complicat, asa ca nu te astepta sa-l inveti foarte repede
Breakdance este un dans destul de complicat, asa ca nu te astepta sa-l inveti foarte repede

In cei mai bine de 30 de ani de cand baietii rai au inventat primele miscari de dans, breakdance-ul a devenit un lucru comun in America si nu numai, asa ca, evident ca au aparut si cursuri pentru a-ti da posibilitatea sa imiti miscarile din videoclipuri ale preferatilor tai. Majoritatea cursurilor sunt urmate de loclanici, nu de turisti, dar NYC Hip Hop Dance Company organizeaza saptamanal sesiuni de pregatire in apropiere de Times Square. Iti va lua o multime de timp sa inveti figuri precum toprock, downrock, freezes, suicides, dar New York este un oras minunat pentru a studia acest tip de dans. Si daca vrei sa exersezi ceea ce ai invatat la cursuri, mergi serile in cluburi, unde poti sa te dezlantui. Iar daca esti un adevarat fanatic al genului, nu trebuie sa ratezi Hip Hop Museum

Capoeira, Bahia, Brazilia

capoeira www.rio.com
Capoeira este o combinatie de dans cu arte martiale, dar nu este nici pe departe atat de complicat pe cum suna. Foto: rio.com

Capoeira s-a raspandit in lume din nordestul Braziliei, unde sclavii africani au dezvoltat aceasta combinatie de dans si arte martiale, dar Bahia este la fel ca Buenos Aires pentru tango. Workshopurile tinute de maestrii ai acestui dans (mestres) in capitala regiunii, Salvador da Bahia, sunt doar o modalitate prin care orasul isi conserva originile afro-braziliene. Cursurile de capoeira au loc mai ales seara si frecventa acestora se mareste in perioada festivalurilor. Daca partea cu artele martiale de care ti-am spus mai devreme te face sa eziti, nu-ti face griji, miscarile preluate din acest sport sunt unele destul de usoare si putin solicitante fizic.

Vals, Viena, Austria

Valsul este unul dintre cele mai cunoscute dansuri din lume, dar nicaieri nu-l poti invata ca la Viena. Foto: ©WienTourismus Vals
Valsul este unul dintre cele mai cunoscute dansuri din lume, dar nicaieri nu-l poti invata ca la Viena. Foto: ©WienTourismus

Dansul care provine de la taranii din Austria si Bavaria si care a fost prelaut de catre curtea regala pe vremea familie de Habsburg si apoi a devenit foarte la moda in Franta si in restul lumii, ramane important pentru Viena, mai ales in sezonul balurilor. Daca iti doresti sa participi la unul dintre celebrele baluri vieneze si nu vrei sa te faci de rusine, stai linistit: toate scolile ofera cursuri de vals si iti garanteaza ca in doar cateva zile te poti descurca decent la orice sindrofie. Una dintre scolile de dans din Viena tine cursuri in Pallavicini Palace, locul unde au cantat Mozart si Beethoven. Trebuie sa mai stii ca sezonul balurilor debuteaza de anul nou si dureaza timp de trei luni, asa ca iti poti cauta linistit un curs de dans care sa ti se potriveasca.

Salsa, Havana, Cuba

Salsa este precum cubanezii: un dans vesel, care iti permite sa experinetezi
Salsa este precum cubanezii: un dans vesel, care iti permite sa experimentezi

Uita de trabucuri si Che Guevara! Salsa, o combinatie senzuala de elemente ale culturii latine si a celei afro-caraibeene este ceea ce trebuie sa explorezi in multiculturala Cuba. Este un dans sexy, care consta, in mare, in miscari ale soldurilor, si orice profesor local iti va arata bucuros cum sa te misti pe ritmuri cubaneze. Cele mai numeroase sunt  cursurile care dureaza doua saptamani, dar daca esti in Cuba pentru mai putin timp vei gasi si unele mai scurte. Cand ai chef sa-ti etalezi miscarile invatate si sa mai „furi“ cateva de la locanici, mergi in cele mai tari cluburi de salsa din Havana. Noua ne-a placut, spre exemplu, clubul Salseando Chevere, dar exista zeci de astfel de locuri in oras.

Booking.com

About the author

Travel Girl

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!