Destinatii

10 destinatii de vis, departe de iarna

Cand vremea capricioasa de afara iti strica cheful de viata, in loc sa dosesti undeva prin sifonier toate articolele de plaja si vreme buna, mai bine arunca-le intr-o valiza, rezerva-ti bilet de vacanta si da o fuga spre una dintre destinatiile de vis… Sunt multe. Unica problema e sa ai suficienti bani de avion. Sau, daca esti pe faza, sa prinzi o oferta speciala.

Corralejo, Fuerteventura

Temperatura medie iarna: 22C

Unul dintre cele mai linistite locuri din Insulele Canare, care poate fi oricand asemuit cu Caraibele este Fuerteventura. Iar transformarea satucului pescaresc Corralejo in statiune turistica, nu i-a stirbit deloc din farmec si atmosfera. Strada principala care trece prin piatete unde se tin reprezentatii muzicale si ajunge pana in port este locul une poti gasi si cele mai multe magazine, baruri si restaurante. Din port poti admira cealalta parte a orasului si dunele de nisip care sunt rezervatie naturala si care se intind pe cativa kilometri de-a lungul coastei estice.

Cancun, Mexic

Temperatura medie iarna: 28C

Nu degeaba fug baietii rai in Mexic dupa ce au dat marea lovitura: temperatura nu scade sub 20C, iar plajele cu nisip alb pe malul marii cu ape cristaline te invita sa-ti petreci tot restul vietii pe sezlong, sub un palmier stufos cu un pahar de Margarita in mana. Cea mai frumoasa plaja mexicana este Cancun, unde, intamplator, te poti bucura si ce cea mai dinamica viata de noapte, fie ca preferi clubul, fie ca iti este mai placut un barulet discret unde iti poti savura trabucul in liniste.

Hurghada, Egypt

Temperatura medie anuala: 24C

Soare, mare, nisip si viata de noapte. Daca te incanta mai mult decat ruinele istorice, destinatia egipteana cea mai potrivita este Hurghada, pe malul Marii Rosii. Acum zece ani era un sat pescaresc oarecare, dar a invatat repede lectia si s-a transformat “ca prin minune” in destinatie de vacanta. Baruri si cluburi? Plaje incantatoare? Sporturi acvatice? Da, da,da! Gasesti aici orice, de la windsurfing si navigat pe timp de zi, pana la petreceri Ministry of Sound pe plaja, noaptea.

Playa Del Ingles, Gran Canaria

Temperatura medie iarna: 24C

Insulele Canare sunt cel mai apropiat si deseori si cel mai ieftin colt de paradis calduros unde poti merge iarna. Iar daca viata de noapte ocupa un loc de frunte pe lista prioritatilor tale de vacanta, Playa Del Ingles este locul perfect. Nu este la fel de aglomerat ca in sezon, dar nici nu ai de ce sa te plangi-mai ales daca alegi sa mergi in Kasbah – un centru comercial plin de cluburi si baruri cu atmosfera. Iar pentru timpii morti dintre iesirile in club, plajele sunt perfecte pentru relaxare si un pic de bronz.

Goa, India

Temeperatura medie iarna: 32C

Influentele coloniale sunt foarte vizibile in vechea colonie portugheza, de la arhitectura incantatoare pana la bucataria care reuneste gusturile estului cu cele ale vestului. Daca visezi sa petreci o vacanta lenevind la soare, Goa te asteapta cu palmierii, nisipurile sale albe si apele limpezi. Iar daca esti dornic de aventura, Goa te va purta prin plantatii parfumate de vanilie, pe maluri de rau ticsite cu cele mai felurite pasari din lume si catedrale vechi de secole.

Gambia, Africa

Temperatura medie iarna:32C

Aflata la jumatatea distantei intre Tropicul Racului si Ecuator, Gambia beneficiaza de-a lungul intregului an de razele blande ale soarelui. Sezonul de varf incepe in noiembrie si se incheie in iunie, perioada in care nu ploua aproape deloc. Dar nu te gandi ca daca alegi aceasta destinatie, ai sa te lupti cu cohorte de turisti. Nicidecum, Gambia inseamna doar baruri si restaurante care iti fac cu ochiul, plaje luxuriante si pline de viata. Si ar fi pacat sa ajungi pana in Africa si sa nu gusti din cultura locala, sa nu faci un tur local sau sa nu mergi intr-un safari.

Ocho Rios, Jamaica

Temperatura medie iarna: 27C

Vei gasi o multime de lucruri de facut in acest vechi orasel pescaresc jamaican, in afara de lenevit la soare cu un pahar de rom in mana pe acorduri de reggae. Cea mai populara atractie este Dunns River falls– 200 de metri de cascade in trepte pe care le poti escalada. Fanii 007 vor avea o mare surpriza in Jamaica – in Ocho Rios se sfla plaja James Bond, unde Sean Connery si-a facut debutul in Dr No si Vila Golden Eye, unde Ian Fleming si-a scris romanele.

Croaziere pe Nil, Egipt

Temperatura media iarna: 26C

Cu atatea atractii istorice, de la Sfinx pana la Valea Regilor, vei putea cunoaste mult mai bine Egiptul intr-o croaziera pe Nil decat locuind la hotel. Insa vara, temperaturile depasesc frecvent 40C, asa incat, in timpul zilei iti va fi prea cald pentru a-ti putea concentra atentia asupra vestigiilor. Singurul moment potrivt ar fi asfintitul. Iarna, temperaturile sunt mult mai prietenoase si soarele te invita la explorat.

Republica Dominicana

Temperatura medie iarna: 26C

Indiscutabil, cea mai buna destinatie de vacanta posibila pentru toate gusturile, ticsita de statiuni all-inclusive. Pe jos, nu prea vei putea explora mare lucru in fara de hotelul in care esti cazat, insa merita sa inchiriezi o masina si sa dai o fuga pana la Playa Limon. Desi plajele din Punta Cana sunt fantastice, aceasta plaja izolata, care se intinde pe 3km, plina de cocotieri, este pur si simplu altceva. Se ajunge mai greu pana aici, dar peisajul merita orice efort.

Mauritius

Temperatura medie iarna: 34C

Atunci cand auzi cuvantul “paradis”, probabil ca imaginea care iti vine involuntar in minte arata exact asa. O insula vulcanica intesata de lagune si plaje care se prelungesc in Oceanul Indian plus foarte multe modalitati de petrecere a timpului. De la excursii, escalada, pescuit, pana la golf, spa si curse de cai, le gasesti pe toate aici. Dar daca ai chef doar de stat la plaja cat e ziua de lunga, nici o problema, nisipul alb si marea turcoaz sunt alegerea ideala.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!