Africa

Top 5 tari africane perfecte pentru a admira viata salbatica

Daca esti un fan inrait al naturii salbatice, poate ai spionat de aproape un leopard in Parcul National Serengeti, ai observat un leu de mare agitandu-se in fata ta in Insulele Galapagos sau ai dat tarcoale pe furis unui urs koala motaind in Melbourne, Australia. Daca nu, macar ai facut toate astea in fata televizorului, pe Animal Planet sau National Geographic.

Sa ai sansa sa observi salbaticia in habitatul sau natural este o experienta rara cu care te intalnesti,  poate, o data in viata. Intre punctele de atractie din intreaga lume, tarile africane domina lista cu savanele lor magnifice si cu zone inca neatinse de om. Mai jos ai o lista cu 5 dintre cele mai tari destinatii pentru cazul in care iti doresti sa admiri, pe viu, viata salbatica la ea acasa.

1. Botswana

Botswana se detaseaza prin ecosistemele sale variate: intr-un safari in salbaticie prin Botswana, nu esti niciodata limitat la un singur mijloc de transport. In afara de masinile 4×4, vei putea explora amestecul de depresiuni saline si savane din Botswana cu ajutorul unui mokoro (canoe traditional) si al barcilor. Locurile care nu trebuie ratate includ Parcul National Chobe, unde se afla cea mai mare turma de elefanti din lume si Delta Okavango, o zona umeda minunata. Colibele din Botswana sunt si ele de top, aflandu-se de multe ori in inima salbaticiei africane.

2. Tanzania

O tara in care abunda frumusetile nealterate si care are cateva dintre cele mai dorite atractii salbatice. Printre ele se distinge Craterul Ngorongoro. La inceputul zilei, pe masura ce ceata se ridica, vei vedea siluetele elefantilor, rinocerilor, leilor si bivolilor aparand in fata ta. Lunga calatorie prin Parcul National Serengeti este una epocala, daca ajungi sa fii martorul migratiei masive a antilopelor gnu. Indiferent daca te intereseaza calatorie safari luxoasa sau un safari cu cazare in camping, o excursie in epicentrul naturii salbatice a Africii este o parte esentiala a vacantei tale in Tanzania.

3. Namibia

Namibia se distinge prin deserturile sale vaste, dunele rosii de nisip si un adevarat caleidoscop de medii inconjuratoare diferite. Mergi in cele doua minunate deserturi: Namib, cel mai vechi din lume si dunele rosii de nisip aflate de-a lungul Coastei Atlantice. Unele dintre cele mai tari atractii sunt intinderile sarate albe ale Parcului National Etosha (cu turmele sale de girafe), dunele rosii de la Sossusvlei (unde poti vedea antilopele Oryx) si Skeleton Coast (cu coloniile sale de foci).

4. Rwanda

Rwanda este renumita pentru excursiile safari printre gorile. Spre deosebire de majoritatea altor tari de pe lista, gorilele au facut din Rwanda o celebritate in lumea salbatica. Parcul National Vulcanic aflat in nordul tarii este adapostul celui mai mare numar de gorile de munte, specie aflata in prezent in pericol de disparitie. In partea de est a tarii, Parcul National Akagera abunda in natura salbatica – de la turme de elefanti si bivoli, la girafe si zebre care pasc in savanele rwandeze si multe specii de antilope care hoinaresc in libertate.

5. Africa de Sud

Africa de Sud are un avantaj fata de celelalte tari, deoarece pe langa calatoriile safari in salbaticie, orasele din aceasta tara au mult mai multe de oferit: activitati culturale, istorie etnica si viata cosmopolita. Parcul National Kruger cu rezervatiile sale mari si diversificate, este locul unde se gasesc cele mai importante specii de animale salbatice africane: elefanti, rinoceri, bivoli, lei, leoparzi. Alte rezervatii sunt KwaZulu Natal, Madikwe Game Reserve, Pilanesberg si Waterberg.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!