dhaka
Foto: Meinzahn
Asia

Pentru indrazneti: Dhaka, orasul vechi

Apeleaza la serviciile unui ghid prietenos din partea locului, pentru a explora centrul orasului Dhaka, cunoscut si sub numele de Old Dhaka. Capitala Bangladeshului nu reprezinta nici pe departe o destinatie de weekend. Asa ca, trebuie sa fii destul de indraznet pentru a te aventura pe strazile haotice din aceasta capitala extrem de bine conservata de-a lungul timpului.

dhaka
Daca vrei sa inveti cu adevarat ce inseamna trafic… mergi in Dhaka / Foto: Deposit Photos

Locul este un adevarat paradis arhitectural, in care vei descoperi multe minuni ale artei si culturii. Formatiuni istorice cu un farmec aparte, dar si alei inguste si grupuri galagioase de oameni iti solicita din plin rabdarea daca vrei sa tii pasul cu tot ceea ce se intampla aici Este mai bine sa apelezi la cineva din partea locului, care sa te ajute sa descoperi acest oras magic si care sa iti satisfaca pe deplin nevoile in materie de turism. Incepe turul cu o excursie la bordul unei ambarcatiuni, pe raul Buriganga, in jurul  portului Sadarghat, pentru a face cunostinta si cu locurile de la marginea orasului.

Sadarghat
Portul Sadarghat din Dhaka / Foto: Dietmar Temps

Poti afla mai multe despre trecutul zbuciumat al acestei tari, daca faci o vizita la Muzeul National si la cel al Razboiului de Eliberare. La toate acestea poti adauga si un popas la a zecea cea mai mare moschee din lume, Baitul Mukarram. Aici vei putea admira forme arhitecturale unice care scot la iveala o abordare moderna a conceptului islamist. In aceasta moschee pot veni sa se roage pana la 30000 de credinciosi. Nu rata cel mai mare targ de imbracaminte din oras, bazarul Banga. Ghidul te poate ajuta sa te tocmesti cu vanzatorii. In Old Dhaka se afla si templul hindus Dhakeshwari, care iti va retine cu siguranta atentia.

Moscheea Baitul Mukarram
Moscheea Baitul Mukarram, poate adăposti 42.000 de oameni / Foto: Md. Nazmul Hasan Khan (Wikimedia)

Vei ramane poate uimit sa afli ca la ora 10 dimineata, vechile case abandonate din oras ti se vor parea intunecate, fara nicio raza de lumina cazand asupra lor. Majoritatea dintre ele sunt formatiuni Mughal, decorate cu picturi decolorate si arcade unice pe tavane si la intrare. Cu toate acestea, o vizita in Old Dhaka nu este completa daca nu treci si prin piata de condimente, aflat in apropiere de monumentul Bara Katra, moscheea Star fortul Lalbagh si biserica armeneasca.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!