Food & Drink

Savureaza fantastica bucatarie a Thailandei!

Thailanda este cu adevarat o destinatie fascinanta iar atunci cand vine vorba despre savoarea sa, nimic nu se poate compara cu preparatele culinare delicioase pe care aceasta tara le pune la dispozitia vizitatorilor. Un paradis pentru cei gurmanzi, mancarurile din Thailanda satisfac si cele mai pretentioase gusturi.

thai food 5

Armonia este principiul care sta la baza fiecarei delicatese thailandeze. Bucataria din aceasta tara nu este intalnita numai aici, ci are fani in toate colturile lumii. Thailanda se remarca prin combinatiile pline de savoare si dat fiind faptul ca mancarea traditionala este omniprezenta aici, vei gasi restaurante in toate ungherele si cele mai indepartate colturi din aceasta tara, unde bucatarii specializati vor accepta bucurosi provocarea de a-si arata indemanarea in arta culinara.

Ei sunt adevarati experti, asa ca oricat ai fi de gurmand, cu greu vei gasi diferente de gust intre preparate similare. In orice caz, sunt multe companii de turism care joaca un rol important in a scoate in evidenta faima si gloria mancarii thailandeze.

In periplul tau prin numeroasele locuri in care poti servi masa in Thailanda, vei fi uimit sa constati varietatea preparatelor thailandeze, dar s-ar putea sa nu iti dai seama cate dintre ele sunt cu adevarat autentice. O dimineata tipic thailandeza sau o gustare de bun venit pentru oaspeti, include cafea sau ceai cu Biscotti. Mancarurile nu au origini thailandeze, dar un amestec savuros de condimente originare din aceasta tara, le adauga o nota specifica acestei zone. De exemplu, orezul prajit apartine la origini Indiei, dar foloseste curry thailandez, sosuri, soia si stridii amestecate cu ananas sau cu cocos, pentru a da o aroma aparte mancarii in ansamblu.

thai food

Pentru cei innebuniti dupa orez, Thailanda este Raiul pe Pamant. Fiind o mancare de baza, orezul este inclus in aproape orice fel doi din Thailanda. Retetele de paste sunt in mod special, cu orez sau uneori cu fasole sau oua, alcatuind un adevarat festin vizual. Retetele pentru taitei sunt mult mai aromate si atrag atentia tuturor pasionatilor de mancare. Nu toate preparatele thailandeze sunt insa preparate in mod elaborat. Unele sunt pregatite simplist si sunt la fel de delicioase. De exemplu, orezul fiert la aburi cu lapte de cocos si o jumatate de mango reprezinta un desert delicios, iar unul care te va face sa iti lingi degetele este alcatuit din mici prajiturele cu migdale si caju, care sunt folosite si pe post de condimente.

Pentru bucatari este foarte usor sa prepare mancaruri thailandeze precum fructe de mare proaspete cu orez sau taitei. Aceasta, deoarece ele beneficiaza din plin de influenta naturii, gratie apropierii lor de mare. Cand se pune problema pregatirii salatelor si a preparatelor pe baza de orez prajit – o delicatesa favorita a multora – se folosesc mai ales creveti. Chiar si bucatarii de aici folosesc rar dressing pentru salate, intrucat sunt obisnuiti sa puna sos de peste.

thai food 3

Thailanda este adesea criticata pentru folosirea unor condimente puternice (curry) in defavoarea celor normale. Prin urmare, folosirea cu atentie a laptelui de cocos reduce gustul picant al unor mancaruri, dar esenta lor originala nu este pierduta. Printre acestea se numara Naem, un preparat avand la baza carnati de porc si este servit intr-o prezentare speciala, numita Khantoke. Ea aduce aminte de galele imperiale organizate in vremurile de mult apuse.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!