WTF

Cele mai sigure 10 tari din lume

Unde ar fi cel mai bine sa te refugiezi daca maine ar izbucni al Treilea Razboi Mondial? Poate ca nu este chiar cel mai vesel subiect, dar daca vrei sa emigrezi e bine sa ai in vedere si aceste destinatii. Pentru siguranta ta viitoare. Se poate trai in relativa siguranta in multe locuri din lume.

10.Elvetia

Indelungata istorie de neutralitate a Elvetiei in timpul razboaielor si localizarea sa in vaile Alpilor, transforma aceasta tara intr-o destinatie destul de sigura, in ciuda faptului ca se invecineaza cu mai multe alte tari si ca se afla fix in mijlocul Europei.

9. Costa Rica

Costa Rica are o democratie stabila, o politica nationala de neutralitate, prin urmare armata a fost desfiintata in aceasta tara. In plus, este foarte bine cotata in Global Peace Index si Life Satisfaction Index. Desi este plasata in mijlocul unei zone destul de tumultuoase, isi pastreaza nivelul de siguranta.

8.Papua Noua Guinee

Exista inca regiuni necunoscute in Papua Noua Guinee. Relieful muntos si vegetatia luxurianta care acopera tara ca un val o transforma intr-una dintre cele mai izolate locatii din lume. Fa-ti propriul cuib aici daca vrei sa te izolezi complet de ceilalti. Canibalii despre care ai auzit… sunt alta poveste.

7. Canada

Canada ocupa locul doi in lume ca natiune fericita, insa are frontiera cu o singura alta tara -SUA – una foarte pasnica.Ceea ce o transforma intr-un loc destul de bun pentru a-ti gasi refugiu. Mai mult, Canada are putini inamici si inregistreaza scoruri bune in Global Peace Index, fiind o tara relativ omogena. Desigur, friguroasa, insa pentru asta exista pulovere.

6. Seychelles

In afara faptului ca este o insula in mijlocul Oceanului Pacific, destul de izolata de restul lumii, Seychelles este si un loc perfect pentru a uita de griji. Izolarea este raspunsul. Nici gand de conflicte in apele limpezi care o inconjoara.

5. Finlanda

Finlanda are o istorie indelungata de neutralitate fata de conflictele internationale, este recunoscuta pentru acest lucru si e intotdeauna in top 10 in Global Peace Index. Si faptul ca este localizata in nord o transforma intr-un loc unde iti este foarte usor sa te faci pierdut. Printre lacuri sau ghetari.

4. Tuvalu

Singuratica in mijlocul Microneziei, Tuvalu este printre cele mai sigure si cele mai retrase locuri din lume. Este a treia cel mai putin populata tara de pe Pamant si a patra in topul celor mai mici. Nu mai sunt decat foarte putine alte locuri atat de indepartate de restul lumii ca Tuvalu.

3. Islanda

Islanda, desigur, nu are frontiere, in schimb, are foarte multe locatii solitare, este o tara stabila si nu are nici un fel de inamic. Oamenii de aici sunt veseli si tara este bine cotata in Global Peace Index. Daca ar fi sa inceapa razboiul mondial, Islanda ar fi un loc foarte bun de refugiat. Cu exceptia faptului ca berea sau whisky-ul sunt foarte scumpe.

2. Bhutan

Tara continentala din muntii Himalaya, Bhutan este una dintre cele mai izolate natiuni din lume. Si mai are si un alt atu: este una dintre tarile care au stiut sa pastreze foarte bine echilibrul intre modernizare si prezervarea vechilor valori culturale. Oamenii de aici sunt foarte credinciosi si cred in rezolvarea pasnica a conflictelor. Desi localizarea sa, in mijlocul unei zone a lumii intens conflictuale, ar putea-o expune, relieful este cel care o apara.

1.Noua Zeelanda

Noua Zeelenda poate fi considerata una dintre cele mai dezvoltate tari izolate din lume. Nu are frontiere comune cu alte state, este relativ departe de orice alt stat (la mama capatului lumii), nu are inamici, are o democratie sigura si un relief diversificat cu foarte multe locuri potrivite pentru a te retrage in siguranta. Mai mult, ocupa locul I in Global Peace Index in 2009.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!